21.10.2007 – tokoliikkeiden hiomista.

Aamupäivällä olin katsomassa agilitykisoja Niihamassa. Menisipä joskus Kingikin niin hyvin rataa, että pääsis kisailemaan agilityssä, kivalta touhulta se näyttää ja kovaa mentiin.

Kisoista lähdin maxi2’sten jälkeen, tuli niin kylmä ettei viitsinyt olla siellä pidempään. Jonkin aikaa sen jälkeen menin Kingin kanssa vähän tokoilemaan – niitä alokkaan liikkeitä vielä hiotaan. Häiriönä oli ohikulkevat ihmiset & koirat, autot yms.

Paikallaan makuu sujui tänään hyvin, paremmin kuin eilen. (ei ollut muita koiria häiriötekijöinä.) Kingi makasi hiljaa paikallaan, katseli kyllä vähän muualle, mutta muuten meni hyvin. Pysyi myös, kun meniin nurkan taakse piiloon koiran näköetäisyydeltä. (en tosin pitkäksi aikaa.) Pitää vielä harjoitella runsaasti häiriön kanssa, niin kyllä se siitä!

Liikkeestä seisominen alkaa parantumaan, ei tule enää niin paljoa lisäaskelia kuin ennen, hyvähyvä. Liikkeestä maahanmenossa Kingi tarvitsee vielä käsimerkin, jotta menee nopeasti maahan. Pitää opettaa se pois pikkuhiljaa, kunnolla karjaisemalla se kyllä menee maahan (tai sitten kahdesta käskystä).

Tampereelta kotiuduttuamme lähdin Kingin kanssa vielä ulos, Kingi oli mahtavassa vireessä automatkan jälkeen. Se oli niin ihanan innostunut seuraamaan ja meni mahtavasti! Kingi yritti kaikkensa seuraamisessa ja kaikessa mitä pyysin siltä, oli ihanaa tehdä muutama liike noin innostuneen koiran kanssa!

Illalla huomasin, että Kingin luoksetulo on hieman ”heikko”. Se tulee kyllä nopeasti luokse, mutta ei pysähdy edessä, jos en näytä kädellä, että pitäisi, vaan yrittää suoraan mennä sivulle ja silloinkin menee totaalisesti vinoon. Tähän pitää kiinnittää tulevaisuudessa huomiota, en saa ohjata sitä käsillä liikaa, vaan sen pitää itse oppia tulemaan eteen ja sen jälkeen sivulle. Kokeilin pari kertaa tänään, että se tulee pelkästään eteen, eikä ollenkaan sivulle, niin ei rupea ainakaan suoraan sivulle tulemaan heti. (vaikkei sekään olisi kylläkään väärin)

Sisällä harjoiteltiin ennen iltaruokintaa vielä ”kaukokäskyjä”. Kingin kanssa niitä ei ole paljoa harjoiteltu, mutta kuitenkin sen verran, että tiedän sen edistävän kamalan paljon jos sen käskee seisomaan. Laitoin koiran taakse palkan, muttei sekään paljoa auttanut edistämiseen. Päätin vaihtaa seisomisen käskyn ja käsimerkin, nyt käskysana on ”Up”, ennen se oli ylös, ja kyllä vaikutti käskysana siihen edistämiseenkin, ehkä Kingi oli jotenkin oppinut että ”ylös” tarkoittaa, että pitää seistä ja tulla omistajaan päin tjs. Meni paremmin. Kokeilin myös sellaista, että heti kun koira oli noussut istumisesta seisomaan annoin luvan ottaa takapalkan, jolloin se ei ehtinyt edistää, en tiedä oliko siitä kuitenkaan juuri hyötyä. Istu – maahan, maahan – istu vaihdot sujuu jo aika hyvin, tosin pientä ääntä sieltä tulee. (”äääh. Tylsää.”) Seisomisessa edistää, muissa ei. Harjoittellaan vielä ja paljon, kuitenkin ALO’kkaan liikkeitä enemmän..

Tänään tuli siis tokoiltua harvinaisen paljon, ei me yleensä näin paljon harjoitella päivässä. 😀 Lyhyitä nämä harjoittelut kuitenkin olivat, joten koira ei ehtinyt kyllästymään ja välissä tehtiin temppuja, joista Kingi tykkää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *