22.10.2007 – kontaktiharjotuksia.

Tänään ajattelin harjotella Kingin kanssa ihan perujuttuja, helppoja harjoituksia. Naksutin löyty missä ikinä olikaan ollut ja se oli heti hyvänä apuna palkitsemisessa.  Ajattelin palata ihan ”peruasioihin”, kun niiden harjoittelu on unohtunut jotenkin kummasti. Minusta tän päivän harjottelu auttoi kuitenkin paljon, vaikka ei tehty isojakaan asioita ja helppoja ne olivat!

Ensin pelkkä katsekontakti harjoitus, että nappulat nyrkissä ja kun katsoo jonkin aikaa niin saa namin naksauksen jälkeen.

Sen jälkeen tehtiin paljon harjotuksia seuraamisen ensiaskelissa. Huomasin eilen, että Kingin seuraamisen ensiaskeleet ovat hieman haahuilevia, joten se pitää aina silloin kannustaa mukaan seuraamiseen (-> lisää käskyjä) joten kiinnitin tähän huomiota. Koira ei siis saanutkaan palkkaa ilman, että se pitää kontaktin heti liikkeelle lähdössä. Pari kertaa sai ottaa uusiksi, ennen kuin poika tajusi, ettei sitä palkkaa tipu silloin jos haahuillaan alku. Auttoi kummasti! Pikkuhiljaa Kingi alkoi innostua näistä ”seuraamispätkistä” yhä enemmän. Otin tänään ihan askeleen- parin pituisia seuraamisharjoituksia sisällä. Käväisin lopuksi pihassa kokeilemassa (vaikka olikin jo pimeää) ja seuraaminen oli paljon parempaa kuin aikaisemmin, ihanaa!

Miniharjoitukset tänään, kun viimepäivinä ollaan harjoteltu enemmän, niin ei parane kyllästyttää samoilla liikkeillä. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *