10.12.2007 – joulua odotellessa on hyvä treenailla :D

Viikonloppu meni Helsingin messukeskuksessa kehiä katsellessa ja kierrellessä, Voittaja -näyttelyssä. Useita nättejä collieita kehässä liikkui ja kuviakin tuli niistä räpsittyä jokunen. Monia tuttujakin tuli nähtyä, niitäkin, joita harvemmin näkee. Kivaa oli!

Sunnuntaina kotiin päästyäni Kingi oli ihan sekaisin, haisin varmaan miljoonalle eri koiralle ja se nuuski ties kuinka pitkään mua ja monia pusujakin sain iloiselta koiralta. Kingi seurasi mua aika pitkään, eikä päästänyt silmistään hetkeen, sen mielestä oli parasta varmistaa, että mami ei häippäis taas johki toisten koirien seuraan. : D

Tänään kävin Kingin kanssa hölkkäilemässä ja yritin saada poikaa vetämäänkin enemmän edellä. (canicross -tyylillä.)
Vauhtia lähti alussa reippaastikin, mutta sen jälkeen kun koira huomasi, että ollaan kotiinpäin menossa vauhti hiipui reippaastikin.
Kotipihassa harjoittelin Kingin kanssa vähän kehä esiintymistä, raviin yritin saada lisää intoa ja se onnistuikin väliin melko hyvin.
Näyttelytreenin jälkeen tokoiltiin. Otin luoksetuloa, sivullemenoa, liikkeestä maahan & seiso, paikallaanmakuuta, sekä seuraamista tietty.

Luoksetulossa meillä on perusasento aika pahastikin vino, silloin kun en ohjaa kädellä paikalle. Tähän pitää kiinnittää huomiota, sillä se helposti menee sen vierellä olevan käden viereen vain, melkein 90 astetta väärin, mutta pienen harjoituksen jälkeen oli asento jo parempi vieressä, mutta pitää kiinnittää huomiota kumminkin vielä. Ei siinä pitäisi kauaa mennä, että saataisiin tuo ongelma pois, aikaisemmin kumminkin ollut suorakin.
Seuraaminen on ihan ok. Välillä meinasi, että jos ei olisikaan pakko seurata nätisti vierellä, vaan voisi mennä muuallekkin, mutta kun sanoin hieman ”kovemmin” niin poika alkoi toimia reippaasti paremmin, siis aikaisempaakin. Yritti miellyttää enemmän. En ole ennen oikein tuommoista huomannutkaan, että koira niin herkkä olisi tuommoiselle käskytykselle, mutta ihan hyvä näin, parantui suoritus huomattavasti.
Liikkeestä maahanmeno on tosi hyvä, samoin seisominen on ok. Maahanmeno on nopea, seisominen vähän hidas, mutta toimii kumminkin. Tämän liikkeen takia kylläkin hieman jätättää seuraamisessa, jos liikettä toistaa vain parikin kertaa peräkkäin, mutta kyllä sekin saadaan helposti pois. Pitää vaan muistaa, ettei tee toistoa noilla liikaa ja pitää seuraamisen hyvänä!
Paikallaanmakuu oli tänään tosi hyvä. Pysyi hiljaa ja muutenkin vallanmainiosti paikallaan, pitää vaan saada runsaasti nyt sitä häiriötreeniä, muuten kyllä menis, mutta häiriötä ei kestä välttämättä kovin hyvin, niinkuin ei ole ikinä oikein ollutkaan siinä mikään mestari 😀

Kaiken kaikkiaan ihan tyytyväinen Kingin suorittamiseen, tauon jälkeen se oli ihan fiiliksissä tokoilemassa ja intoa riitti!
Ulkoilun jälkeen Kingistä näki, että se oli tyytyväinen oloonsa, kun oli pitkästä aikaa päässyt touhuamaan.
Nyt poika on ihan rätti ja nukkuu.

Enää 14 päivää jouluun, kaksi viikkoa! Hui kamala, kun aika menee nopeasti. Milloinkas tässä ehtii joululahjojakaan ostelemaan.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *