20.02.2008 – tokoilua.

Kingillä oli tänään hyvä motivaatio päällä ja kaikki pyydetty tehtiin innokkaasti.
Seuraaminen oli tänään oudosti hieman edistävää, yleensä se ennemmin seuraa liian takana, kuin edessä. Se oli kumminkin vaan niin innoissaan, että edisti välillä, joskaan ei pahasti. Kontakti kuitenkin tosi hyvä nyt! jee.

Liikkeestä jättävät menee hyvin, samaan malliin kuin ennenkin, eli ihan hyvin. Maahan menee nopeasti ja seisominenkin ihan ok, mitä nyt hieman nopeampi voisi aina olla.

Luoksetulo on mahtava! Kokeiltiin tänään myös liikkeestä seisomisen jälkeen sitä, että koira pysähtyy luoksetulon aikana kerran. Ihmettelin, miten hyvin se sujui. Sama käsky, kuin liikkeessä seisomisessa ja koira pysähtyy melko nopeasti käskyn saatuaan ja uudelleen luoksetulo käsky ja tulee sivulle. Ihmettelin kovasti. Ei me kyllä vielä tätä varmaankaan aleta harjoittelemaan sen enempää, kunhan tänään kokeiltiin kaikenmoista.

Noutokapulan pito ja ”puolinouto” harjoituksia tehtiin tänään taas pitkästä aikaa, pidin tuota kapulaa vähän pidemmän aikaa nyt piilossa, niin oli taas intoa sen kanssa uudella lailla.
Nosto harjoituksia maasta käteen ja semmoisia.
Tänään vähän leikin sen kanssa siten, että heitin kapulan ja Kingi sai hakea sen käskyn saatuaan ja juoksentelin itse siinä kutsuen koiraa ja Kingi tuo sitten kapulan käteen, eikä muuten tiputtanut sitä kertaakaan maahan vaan toi käteen. (:
Pitäisi nyt alkaa tuota istuallaan pitämistä harjoittelemaan ahkerasti. Ongelmana tässä on siis se, että kun Kingi nostaa maasta kapulan ja sitä pyytää sitten istumaan, niin kapula tippuu samantien. Pitää vaan harjoitella niitä pito harjotuksia siinä istumassa sitten vissiinkin jotenkin.
– Ehkä harjoitella aluksi sitä jollakin lelulla ja palkata sillä, jos koira luulee saavansa makupalan silloin tms.?
Harjoittelun lopuksi leikittiin kepeillä, joista Kingi tykkää ja ”noutaa” niitä innokkaasti tuoden aina takaisin ja haluaa vetää yms.

Meillä jäi tänä vuonna harmillisesti osallistumatta tuonne Tampere KV -näyttelyyn, myöhästyttiin. :/ Mutta onneksi näitä tulee ja menee ja varmasti ainakin parissa näyttelyssä tullaan tänäkin vuonna käymään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *