18.05.2008 – möllitoko.

Olimme Kingin (& Hassen) kanssa tänään möllitokossa, jonka järjesti Pirkanmaan Seropit Ry, paikkana oli Teivon ravirata, jossa oli kyllä mukava tokoilla. =)
Kisailemaan mentiin vähän sillä mielellä, että nähtäisiin meidän taso tuomarin näkökulmasta enemmän, itse kun en sitä niin hyvin osaa arvioida, tämän päivän jälkeen on taas helpompi alkaa harjoittelemaan noita alueita, joissa nähtävästi tarvitsemme enemmän, tai vähemmän harjoitusta.
Tuomarina oli Minnu Mäkelä ja luokkana ALO.

Osasuoritukset:
Luoksepäästävyys(kerroin 1) : 10 – kehään mennessä kun vähän kopeloitiin, niin Kingi kyllä antoi sen tehdä, mutta vähän varauksella. (tämä on ihan uus juttu, nyt pariin kertaan oon joutunut toteamaan, että ennen niin varma tuommosissa tilanteissa oleva koira on alkanut vähän väistelemään tuota hommaa. ;s)
Itse luoksepäästävyys meni ihan ”Kingimäisesti” – perusasennosta noustiin tervehtimään häntä heiluen ja taisi se pusunkin tuomarille antaa. Jee.
Paikallamakaaminen (kerroin 4) : 0 – tämä oli jo aikalailla arvattivissakin ennen koetta, pysyi se siellä vähän aikaa, mutta lähti kumminkin aika pian nousemaan ja sellai kivasti, noo täytyy treenatatreenata kovasti ja yrittää nyt pikkuhiljaa saada sitä vähän parempaan suuntaan.
Seuraaminen kytkettynä (kerroin 2): 6 – nojooo, vähän haahuilua ja tuli sitten annettua niitä lisäkäskyjä parisen kappaletta, taisin sille sujauttaa jonku makupalankin suuhun vahingossa. : D Perusasennoista kehuja, niissä se aina paransi ja ne oli suoria ja hyviä.
Seuraaminen taluttimetta (kerroin 4): 6 – mm. samanmoista haahuilua tai koira oli aika kaukana, ohjaajan mokia ja lisäkäskyjä. Juoksuosuudet oli vähän hankalia mulle. Lähin juoksemaan, mutta sitte hidastin melkein heti jotenki tyhmästi, ennen kun annettiin siihen lupa. Perusasennot taas hyviä, paitsi se viimeinen.
Liikkeestä maahanmeno (kerroin 2) : 6 – tää oli kyllä vähän pettymys. Lähettiin liikkeelle, Kingi meinas mennä ilman käskyä maahan ennen aikojaan ja sitten käskin uudelleen tulemaan mun mukaan ja kun annoin käskyn, niin sitten mentiinkin kuulemma melko hitaasti maahan.
Luoksetulo (kerroin 2) : 0 – tämäkin harmittaa.. Yleensä kun ollaan harjoiteltu tätä, niin Kingillä on ollut varma se, että se pysyy tosi hyvin odottamassa niin nyt koirapa keksikin lähteä mun perään. Tuomari oli kyllä sitä mieltä, että koira näytti aluksi siltä, että se pysyisi siellä hyvin odottamassa, mutta epäili, että matka olisi ollut liian pitkä minkä kävelin ja lähti sen vuoksi etuajassa No, pääsin kääntymään ja kutsuin ja koira tuli kyllä hienosti eteen ja lähelle (!!) ja siitä sivulle. (: Nyt pitää harjoitella sitten pidemmän välimatkan kanssa tuota, muuten kyllä sujuu hienosti.
Seisominen (kerroin 2) : 9 – Ehkä ainut liike, minkä suoritukseen olen kunnolla tyytyväinen. Pisteen menetys tuli siitä, kun ei ihan suorilta jaloilta pysähtynyt, vaan tuli kuulemma joku lisäaskel käskyn jälkeen.
Vapaahyppy (kerroin 2) : 6 – no äääh, ois voinu mennä paremmin, mutta kun ei olla harjoiteltu oikealla toko -esteellä tätä, niin Kingi oli vähän epävarma hyppäämään, vaikka ennen käskyä perusasennossa olikin vähän sen oloinen, että ennakoisi, muttei. Kumminkaan ekalla käskyllä ei hypännyt vaan lähti tutustumaan esteeseen, vasta kolmannella käskyllä hyppäsi ja loput sujuikin hyvin. Jos oltais oltu harjoteltu toko esteellä, niin se ois ollu varmankin 10. (jooniivarmaa. :D)
Kokonaisvaikutus (kerroin 1): 8 – yhteispeli kuulemma sujuu hyvin, mutta liikkeiden teknisiin osiin tarvitsee vielä harjoitusta.
Yht. summa oli täten 96 – melkein III- tulos.

(^^ siinä kootut selitykset suorituksesta :D)

Melko tyytyväinen olen meidän suorituksiin joiltakin osin ja varsinkin siten, että Kingi pysyi koko yksittäissuoritusten ajan aika hyvin ohjauksessa ja kuunteli, vaikka niitä makupaloja ei tippunutkaan suoritusten aikana. Ennen suorituksia herättelin kyllä Kingiä makupalojen avustuksella.
Seuraamisissa tuli huomattua, että oon pitänyt sitä hyvänä, mutta nyt tajusin, että puhun Kingille kotona harjoiteltaessa ihan liikaa, joten se ei oikein osannut tänään pysyä sillä yhdellä – kahdella käskyllä seuraamisessa tarkkana ja iloisena, ei tieteskään. : D Välillä, alussa ja käännöksissä oli kyllä hyvää seuraamista, mutta sitten se aina vähän lösähti. Harmittamaan jäi hieman se, että oltaisiin voitu ihan hyvin saada tuloskin, jos olisin varmistellut vaikkapa tuplakäskyllä sen luoksetulon odotuksen. Opittiin tänään paljon ja nyt on hyvä jatkaa harjoittelua näillä eväin!

Kaikenkaikkiaan oli tosi mukava päivä, valittaa voisi kyllä aina hieman, sää oli kylmä ja olin vaatettanut itseni vähän heikosti. Taidettiin olla luokan viimeisiä pisteiden perusteella, mutta eipä se meitä haittanee. =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *