24.05.2009 – mölleilyä.

Öh, mitäköhän tästä päivästä sanoisi. Toisaalta oon kamalan tyytyväinen, että saatiin tosi hyvät reenit, mut toisaalta kaikki ei kyllä mennykkään ihan niin kuin olisin olettanut.. Oltiin siis möllitoko kisoissa, alokasluokan säännöillä, tosin vähän lepsummin arvosteltiin, kuin oikeassa kokeessa olisi.

Paikka oli sama, kuin missä kävimme Kingin muutama vuosi sitten luonnetestaamassa. (NPKH:n majalla.) Vaikka lähdettiinkin hyvissä ajoin liikkeelle, niin siitä huolimatta tultiin paikalle vähän turhan myöhään, kun ei meinattu osata oikeaan paikkaan.. mutta kyllä me just ehdittiin. : ))

Me oltiin Kingin kanssa heti alussa suoritusvuorossa. Laittelen tähän nyt osa-alueet ja kerron niistä jotain.

Luoksepäästävyysvyys: 10 – nousi ylös morjestaan.
Paikalla makaaminen: 0 – ensin meinasin jättää kokonaan suorittamatta, mutta sitten suoritinkin koiran vierellä sitä, kivaa vuotamista ja silleen..
Seuraaminen kytkettynä: 6 – ihan järkyttävää haahuilua, koira ei yhtään mukana, hyi kamala, mä kun luulin sen parantuneen. Perusasennot oli ainoostaan ihan kivoja, mut muuten ihan hirveeeeäää.
Seuraaminen taluttimetta: 5 – sama kun yllä.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7½ – liikkeelle lähtö ihan kamala, hyvä kun mukana tuli. Varmistelin vielä epävarmana, että meneekö se maahan ym, josta sitten lähti lisää pisteitä.
Luoksetulo: 10 – tää oli oikeesti aika TÄYDELLINEN. :–) Ainut liike, josta voin olla oikeasti ylpeä !! :–D
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7½ – seuraaminen taas tosi kankeaa, mut kaipa se pysähty ees kun ton verta pisteitä sentään saatiin.
Estehyppy: 7½ – tää meni itseasiassa mun mielestä suhteellisen hyvin. Koira hyppäs ja pysähty (joskin vähän turhan sivuun ja hilkulla, ettei tullu esteen toiselle puolelle), mut sit sanoin sivulle ja koira alko pyörimään siinä ja jouduin antamaan lisäkäskyn, mistä sitten lähti pisteitä. Mut ihan jees, kun ennen ollaan saatu tästä nollaa..
Kokonaisvaikutus: 8½ – pitäis saada lisää ”draivia” suorittamiseen, koiralle vähän vauhtia lisää ja semmosta. Mulla itellä on näköjään hirmusesti tommosia ruumiillisia apuja, joita käytän.

Yhteensä pisteitä riitti 125,5 pisteeseen ja täten me saatiin sentään hyväksytty, eli III-tulos.
Tuomarina toimi Reea Herva.

Makupaloja mulla oli taskussa ja kädetki haisi niille, mut ilman tota suht tiuhaa palkkausta toi suorittaminen tosiaan meni vähän tommoseks haahuiluksi. Kinkkunen ei kuiteskaan karannut kertaakaan kehästä, vaikka isää välillä sieltä vähän vilkuilikin. ;–)
Niinja, nythän jännitin ite aika paljon, mitä mä en kyllä yleensä niin paljoa oo tehny, joten kaippa olin aika kankea väleilläkin ja semmosta, mut turha kai selitellä, vaan pitää ruveta reenaamaan enempi!

Tästä mölleilystä sain kuitenkin taas vähän lisää innostusta reeneilyihin, toivottavasti joksikin aikaa ainakin, nyt tietää jatkaa tota seuraamisen reenaamista erityisesti.. ja se paikallamakuu pitäis ehdottomasti saada johonkin kuntoon edes.

Koska oltiin ensimmäisenä suoritusvuorossa, jouduttiin odottamaan ne 8 muuta kilpailijan suoritusta, välillä niitä katselin, mut jossakin välissä menin vähän vielä reenailemaan/leikkimään Kingin kanssa. Nyt sai nakkia ja suureksi ihmeekseni sain sen jopa leikkimään patukalla !!! Miettikää, toi koira ei oo ikinä innostunu repimään koirien ilmoilla ja nyt vihdoin! :–DDD (nojoo, ehkä vika on ollu mussakin, mutta silti.)

Mut kiva päivä kaikenkaikkiaan. 🙂


Nam, nakkiiii. :p

3 vastausta artikkeliin “24.05.2009 – mölleilyä.”

 1. Ei teillä niin kamalan huonosti mennyt! Jos me oltais lähdetty mukaan, niin ei kyllä olis tullut mitään. Jos tekin saitte seuraamisesta noin pisteitä, niin meille olis kyllä nollat saattanut tulla. 😀 Kingi seuraa sata kertaa Voittoa paremmin vaikka haahuiliskin. Paitsi eilen mummolassa se jostain syystä seuras oikealla paikalla + kontaktilla, vaikken ees antanut sille seuraamiskäskyä. :-O

  Kiitti onnitteluista. 😉

 2. hei

  tiedätkö milloin olisi helsingissä seuraavat mölli kisat. ja mitä se maksaa.

 3. heippa Sophie!

  Mä en valitettavasti osaa sanoa yhtään mitään Helsingin möllitokokilpailuista, ehkä voisit etsiä jostakin päin nettiä ilmoituksia, kun mainoksia niistä löytyy varmasti jostakin? Esim. Lemmikkipalstat.
  Möllikisat maksavat yleensä n. 5e, ainakin ne, missä me ollaan oltu. ;–)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *