jälkikurssi, osa 3.

Tää oli sitten viimeinen kerta tätä sorttia kurssia, ainakin hetken aikaa. Hannan ja Lorun kyydillä jälleen päästiin, pikkuHilmallakin oli korvat vähän venähtäneet !

Oon ollu tosi laiska treenaaman jälkeilyä, ainoostaan eilen tein Soololle semmoisen 15-20m pitkän jäljen, nakkia siellä täällä, joka toisella tai joka kolmannella. Meni ihan mukavasti, harhailee kyllä vähän, mutta oli ihan intopinkeänä ajamassa, vauhtia tullu viimekertaseen. Lopussa rasiassa ruokapalkkaa.

Tänään Jari sitten käski tehdä 30metriä pitkän jäljen, jossa loiva kulma. Hmmm…. siitä taiskin tulla reilusti lyhyempi, mutta kun se tuntuu siellä mettässä niin pitkältä jotenkin.. Ja nyt ei otettu enää ihan peräjälkeen askelia, vaan vähän semmoi lomittain.
Vähän tuntuu, että nopsaan edetään – Kingin kanssa kun on tehny jälkiä niillä peräjälkeen askelilla semmoi pari kesää, ehehehee.
Sit ooteltiin ja päästiin ajelemaan jälki. Siitä tulikin suhteellisen vaativa jälki, siinä oli kuulemma paljon uusia juttuja koiralle, joita mä en ollut tajunnut sitä tehdessä, mm. semmonen pieni kumpare korkeusero ja sitten se loiva kulmakin meni vähän hankalasta paikkaa yms. Mutta Soolo oikein pätevänä jälkikoirana jatkoi työskentelyä koko ajan, vaikka olikin aika vaikeaa tommoselle koiralle, joka ajaa elämänsä kolmatta jälkeä !
Välillä se tietty vielä haahuilee jossakin muualla, mutta palaa sitten takaisin jäljelle, kun tajuaa eksyneensä. Tää malli kuulemma nopeutuu samaan tapaan, kun makkararuudussakin – koira viihtyy yhä vähemmän aikaa ulkopuolella.. Ja kun oli ne askeleet semmoi erilailla, niin se vähän veti silleen siksakkia, että tajus, ettei meekään ihan vaan suoraan se.

Eli nyt kuulemma en saa lisätä haastetta nyt kamalasti jälkeen, vaan muutamia tommosia samantyylisiä ja ehkä helpommallakin maastolla. Siitä sitten pikkuhiljaa pidentämään ja vaikeuttamaan, kun alkaa tuntua siltä, että kaivataan jotain haastetta enemmän. Mutta tätä on kyllä jatkettava, nyt kun tietää vähän mitä tehdä.. ;–) Kiitoos kaikille ! :–)

PS. Sain Taijalta muutaman kivan kuvan lauantain pentunäyttelystä, jossa Viivi esitti Sooloa ja ajattelin laitella ne vielä tähän;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *