tottiskurssi 4

Nyt vihdoin muistan kirjotella taas jotain. Maanantain siis oltiin taas tottista treenailemassa. Markus ei taas ollu paikalla, joten Lehtisen Tuija opasti meille juttuja.

Seuraamisessa mä voin reippaasti alkaa etenmään ja yrittää häivyttää sitä nakkia, etten imuttelis niin paljoa enää. Tätä yrittäny saada aikaseks jo pidemmä aikaa, mutta ei oo oikein osannu, vaikka miljoona kertaa neuvottu sama asia… mutta joo, ensin siis perusasennossa et saa palkkaa yhä pidemmällä aikavälillä, sit askel eteenpäi ja toinen, palkka ei ookaan enää kädessä vaan tulee myöhemmin taskusta jne. Tuija selitti tarkemmin tän vielä kun kysyin siitä, että idean pitäis nyt olla selvillä !
Ja päästä treenaamaan sit lelupalkan kanssa.

Harjoteltiin ja sain Tuijalta nyt hyvät ohjeet liikkeestä istumisen(/maahanmenon/seisomisen) opetteluun. Tätä tehtiin makupalan avulla. Mulla oli vaikeuksia jatkaa liikettä eteenpäin, kun meinasin mielellään pysähtyä kun koirakin istuu siihen niin ei sitä viittis jättää siihen istumaan:):) Pitää pyrkiä olla kokonaan olemaan pysähtymättä siinä, ettei siitä tuu tapa ja koira vaan apujen kanssa toimi.
Näitä voi treenata silleen kanssa että ite liikun takaperin ja siitä käsky jnejne.

Sit tehtiin aika monta vauhtiluoksetuloa, ensin eteentulolla ja sit heitin lelua jalkojen välistä pari kertaa ja sit taas kun eteen, niin vauhdilla tulee kun tuli ihan päinkin sitten, jee vauhtia ainaki löytyyyyyyy !

Paikkamakuuta pitää harjotella, lisätä häiriötä siihen ohjaajan kautta, huutaa kahvipannua ymsyms. Sama istumisessa. Sit paikkamakuusta luoksetuloa.

Sit tietty leikittiin paljon ja näin. Haukkumista yms. Jeejee huippua soolon mielestä:):)

Kummasti se sama reilu pari tuntia menee treenatessa, vaikka koirakoita olikin vähemmän kun normaalisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *