agiliitelyy

Huhu, nyt vasta ehtii ja jaksaa kunnolla kirjoittelemaan, lukio aika jees, kivasti hommia ja näin. Ja semmonen kiva koeviikko tulossa ja mantsan tutkielma. <3 o/ Jotain ollaan aina välillä treenailtu. Mm. noutoa. Soolo osaa jo nostaa maasta ja pitää kapulaa suussa / ottaa sen kun annan jne!! Ja istuenkin. Jeejeejee. Keskiviikkona siis päästiin pitkästä aikaa taas vähän liitelemään. Ensin bussimatka kana-areenalle suju ihan näppärästi, vähän ite voisin rauhottaa sitä sinne bussiin hyppäämistä kyllä, olis vähän kivemmin käyttäytyy :--D Mut matka taas ihan jees ja Soolo osaa tän. Käytiin siinä tekemässä kunnon lämppälenkki ennen treenejä, kun aikaa oli kumminkin reilusti. Treenailtiin sitten niitä samoja juttuja, mitä jälkeläistreffeillä. Se semmonen ohjausjuttu, jonka nimi mulla ei oo vieläkään perillä ja takaakiertoja. Näitä tehtiin molempiin suuntiin neljän esteen neliöllä. Alkuun ohjasin vähän huonosti, mutkun vähän harjotteli ite ja selkeensi sitä, niin voila, se meni tosi hyvin !! Ja molempiin suuntiin:) Jeejee. Sit tehtiin vähän putkeen irtoomista ja pimeitä putkikulmia. Kokeiltiin ekaa kertaa A-estettä ikinä, missä ei mitään ongelmia, meni tosi reippaasti! Siinäpä ne, lisäks vähän jotain tokojuttuja, mmmmmm paikkamakuuta treenailtiin, missä ei ihan hirveesti kehumista. Tai siis joo, kyllähän se pysyy, mutta uskallan olla palkkaamatta vaan tosi vähän aikaa. Mutta, eiköhän sekin siitä alka pikkuhiljaa, kun vaan malttais treenata mahdollisimman pienillä edistysaskelilla. Nyt vaan pitää kotona treenata tota laatikkosysteemiä valmiimmaks enempi, isommilta etäisyyksiltä, ottaa juoksemine mukaa jne. Tää on vaan ihan unohtunut. Ihan kivastihan se tajuaakin tota laatikkojuttua jo, osaa ite hakee sen 2on2off -asennon siihen ja pysyykin semmoi kun kävelen siinä ympärillä. Palkkailen maahan ja pari kertaa oon leikittänyt siinä asennossa vähän. ...palaillen vähän muistiinpanoihin kesäkuun koulutuspäivään:

– Tässä vaiheessa sitten aletaan treenata etäisyyttä siihen koiraan, joka seisoo takajalat laatikolla, juostaan vierestä, lähetetään kauempaa, juostaan kauemmaksi, eteen tai taakse jne, vaikka mitä variaatioita, kaikkea mahdollista.
– Vapautus tärkeä treenattava sitten. Siihen pitää päättää joku helppo sana, millä vapauttaa sen. “Vapaa”, “tule” tai “jes” tms. Ja vaikka lelu lentää.
– Yritetään päästä ruokapalkasta aika pian pois, palkataan laatikolla seisovaa koiraa revittämällä lelulla suussa – koiran on pysyttävä silti oikeassa asennossa – ja sitten vapautus vaikka lentävälle lelulle.
– Laatikon siirtäminen oikeille kontakteille sujuu sitten aika yksinkertaisesti myös. Laatikko laitetaan esteen viereen ja sieltä sitten ylhäältä ensin koira hakeutuu laatikolle tuttuun tapaan, tätä toistetaan ja pyöritellään monesti ja molemmilta puolilta.
Sitte laatikko vaan esteen alle/pois kokonaan ja koiran pitäis hoksata myös se siinä kontaktilla jotenkin. Näitä sit treenaillaan ja toistellaan.

Sit vähän ollaan askarreltu omaan pihaan keppejä. Muutama vanha semmonen joku ohut valkonen hevosenaitatolppa, mitkä saa tökättyä vaan maahan ja siihen päälle sit semmosia oransseja aurauskeppejä. (näitäkin löyty pari entuudestaan mitkä kävi, kun Kingillä ollu vähän alkeellisemmat kepit ennen näistä..) Ja noi on nyt ihan näppärät, saa siirrelläkkin ja näin jos tarvii.
Nyt on vielä ostettu verkkoa ja se kun saadaan puoliks ja nippusiteillä keppeihin kiinni, NIIN aloitellaan KEPPITREENI:):)

Seuraaviin aksatreeneihin ohjelmaan: takaaleikkaus.
Aina kirjottanut, että sitä pitäis treenata, mutta en ikinä kumminkaan muista..:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *