jälkeilyää.

Aamupäivällä mettään, tarkotuksena tehdä Kingille pitkästä aikaa jälki.
Jäljen pituus 220 askelta, laskin ekaa kertaa varmaan ikinä. Nakkia jossain välissä vaihdellen, ei säännöllisesti, kumminkin ihan tositosi vähän !! Lopussa vähän enemmän, koska tolla ei oo kiihdytelyongelmia.
Meni hienosti, välillä se nokka sieltä nousee, mutta jäljestää tosi rauhassa ja nätisti. Meni hyvin pari kulmaakin, toinen melkein 90 astetta ja toinen sit loivempi.
Vois Kingille yrittää jotain keppien ilmasua alkaa ottamaan. Ja jäljen pituutta vois pidentää reilusti. Kuitenki tyytyväinen tähän!

Tehtin kans päähänpistosta esineruutua ekaa kertaa. Ensin talloin alueen, aika pieni, ehkä 4m ja syvyys 10m.
Kingi pääsi ensin. Jätin koiran paikalleen, lähin viemään esineen sinne ruutuun ja heiluttelin sitä siellä, sit takasin ja lähetin. Kingi ampas esineelle, mutta ei kiinnostanu ottaa suuhun mitenkään. Sit uusiks, nakki lapasen päälle ja kun meni sen luokse, niin kauheet kehut ja jotain sähläsin, että se ottais sen suuhunsa ja se toi!!!!!!! JEEE. Sama uusiks ja onnistu!!!! Kingi on mahtkoirasuperhyväjeesiisti!!!!!!!! kehuin sitä kun vein sen kiinni ja siinä vaiheessa alko jotain innostuksen merkkejä tulemaan siltäkin esiin.
Solpan kanssa tässä nyt ei ollu mitään ihmeellisiä, jätin sen odottelemaan ja vein parit hanskat sinne silleen että näki. Menin luokse ja lähetin, ampas hakemaan toisen ja toi reippaasti, sit leikittiin sillä hetki ja sit lähetin hakemaan toisen. Löysi pienen etsintöjen jälkeen ja toi taas leikittäväks kun kehuin hyväparaskoirajee!! Soololle tein tälleen muutamankin kerran, sit meinas jo ennakoida ja lähtee ennen lupaa hakemaan innoissaan esineitä. Esineitä eripaikkoihin. Soolo tykkää ja on ihan intona hommaan, tosi helppo tälleen!

Esineruututreenien jälkeen olikin sit hyvä vähän kertailla ja kattella, että mitenkä sitä pitäiskään opettaa ja ottaa huomioon… Pelkillä muistikuvilla pk-leiriltä ja muualta tehtiin nyt.
(http://www.pipap.net/koulutus/esine.htm)
Kivaa sähläystä tää meidän touhu kun ei oo ihan varma mitä tekee : ))))))

Illemmalla kävin vielä ahkerana tallaamassa Soololle peltojäljen. Pituus 160 askelta, eli joku vajaa 50m ja suoraa edelleen. Aika pitkä mun tekemäks. 😀
Oikeesti, millä ihmeellä mä saan tolta ton noin suuren innon vähän pienemmäks ja keskittymään siihen jäljestykseen paremmin. Ollaan nyt jo aika monta jälkee tehty tolleen, että jarrutan sitä liinalla, mutta ehkä mä oon tehny senkin jotenkin väärin… tai liian lyhyitä jälkiä tai jotain. Se on vaan niin INNOKAS. Ja toki se on tosi kiinnostunut tästä hommasta, heti kun tajuaa pääsevänsä, niin on ihan intopinkeenä joka suuntaan ja miettii missä se jälki on!<3:D Mutta toi pienoinen rynniminen... ÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, no ehkä se tästä kumminkin, kun jaksan vaan treenailla. Tokossa pitäis solpan kanssa tehä nopeita maahanmenoja ja kiinnittää muutenkin huomiota pikkujuttuihin -eikä treenata mitenkään kisakaavan mukaisia liikkeitä. Mielikuvitusta. Pitäis pidentää paikallamakuun aikaa ja treenata sitä enemmän. Seuraaminen parantunut. (ei nojaa ja edistäminenkin vähentynyt, kun paikka oikeampi). Luoksetulo on tosi hyvä!! Tokossa pieni mietintätauko paikallaan, jotta suunnittelisin treenit paremmin ja en jankkais aina vaan samoja tuttuja juttuja ja kyllästyttäis koiraa niihin turhaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *