Mahtavat treenit!

Meidän treenit oli sairaan hyvät tänään!! Oltiin agiliitelemässä ja ohjailemassa meitä oli taas Lotta Vuorela. Oli kivaa päästä taas pitkästä aikaa kunnolla treenailemaan jotakin ihan ohjauksen kanssa ja jotain tiettyä rataa, mitä saatiin harjoitella ihan ajan kanssa.

Ihan ekalla kiekalla tehtiin rengasleikkiä. Mun pitää nyt alkaa ottamaan haastetta lisää. Parin kanssa siten, että siihen tulee sitä ohjausliikettä mukaan, että oon renkaan sivulla enkä suoraan siinä reiällä ottamassa sitä vastaan.

Toisella kierroksella mentiin kaheksan esteen rata, jossa ensimmäinen haaste oli pimee putkikulma, siitä törkkäys hypylle, valssi oikeaan aikaan ja VÄLISTÄVETO ja sen jälkeen valssilla putkelle. Alkupätkä meni tosi hyvin, mut mulle ongelmaks nousi toi seittemännellä esteellä välistäveto muurille, ensinnäkin mun rintamasuunta oli alkuun ihan jonnekkin muualle ja sitten kun se alko kuntoutuun, niin mä sit möyrin siellä lattiallakin takaperin kompastellen ja silleen kaikkee mukavaa :–D:-D Mutta kun sain vähän harjotella tätä niin alko sujumaan ja koirakin yllättäen osaa mennä oikein sitten heti, kun mäkin osaan!:) Muurilta piti valssata ja viedä putkeen. Mä meinasin tässäkin alkaa pyörittämään pientä kiekkaa ylimäärästä, vaikka ois ihan suoriltakin saanu nopeemmin ja sitäkin piti vielä ihan harjotella että tajuan 😀 Kai mä jotenki yritin varmistella vaan että menee oikeeseen päähän : D:D:D

EHhehehee mun piirrustukset taas loistoluokkaa, kun en oikeen jaksa panostaa näihin mut silti kiva vähän muistella mimmone se rata olikaan! Mittasuhteet ja nää ihan päin seiniä, mutta ehkä siitä saa jotain kuvaa mimmosia tehdään.

Toisella kierroksella tehtiin vielä pari pätkää. Eka pätkä meni tosi loistavasti, siinä yks valssi ja takaakierto, sekä pussi vikana. Tää oli tosi hyvä ja sitä ei tehtykään kun se yks kerta, kun meni niin helposti !
Toinen pätkä oli taas vähän haasteellisempi. Heti alussa mun valssaus ei toimi niin hyvin kuin vois, liikettä siihen enemmän mukaan ohjaten seuraavalle esteelle. Irtoaa putkelle hyvin, sieltä muurille ja vähän vetämällä hypylle, jonka yhteydessä taas valssi, MIKÄ EI TOIMI. Sitäkin piti siis kunnolla harjoitella, aluks se oli aika tönkkö paikallaan ja sitten kun saan liikkeen mukaan seuraavalle esteelle, niin mun rintamasuunta onkin ihan erisuuntaan kun hypylle, niin Soolohan tietty juoksee hypyn ohi. Mutta, kun sain taas itteni toimimaan niinkun pitää, niin koirakin taas tekee tosi hyvin! Loppuun tuli parin esteen juoksusuora, mikä taas hyvä.

Olin niin kovin ylpeä pikkupojasta, se on kehittynyt nyt ”ilman treeniä” 😀 Ja mmmmm se häkissä odottelu. Oikeesti, kukaan ei voi kuvitellakaan, miten onnellinen oon tosta, että SE ON HILJAA SIELLÄ. Siis joo, toki mä sitä komentelin siellä aina välillä jos se vikis jotain, ja se auttaa kun sanon jotain! Se ei enää sellalailla hauku ja riehu siellä komentaen, vaan pystyy odottelemaan!! Oikeesti niin siistiä :—D:-D:-D Radalla kun kuuntelin neuvoja ja silleen, niin sieltä alkaa tulla sitä paukutusta, mutta siihenkin alkaa pikkuhiljaa löytyä jotain hallintaa, kun ite päätän niin. Käsken Soolon vaikka istumaan tai jotain, niin se on ok. Komentaa, jos sillä ei oo mitään tajua, mitä sen pitäis tehdä. Väyväyt tulee edelleen lähdössä, kun pyydän sivulle jne, mutta ehkä me karsitaan nekin tässä pikkuhiljaa…! Mut rataa tehdessä se kumminkin on hiljaa. (y)

Oltiin tokavikoja ja siinä kun odoteltiin kyytiä vielä, niin treenailtiin vähän paikkista kun Solppa oli jo niin väsy, niin onnistu! Arvatkaa tässäkin niin makee, toinen bortsu tekee agilityä vieressä NIIN SOLPPO MAKAILEE VAAN IHAN SIINÄ! Toi on ehkä maailman kymmenes ihme, et se kykenee tuohon eikä oo yhtään menossa pääviidentenäjalkana sinne radalle… Oon niin ilonen tästäkin, paikkamakuukin edistyy!! :—) Ja Solppo vielä kykeni siinä treenien lopussa hengailemaan ihan normisti, ei mitään vikinää tai mitään semmosta vaan ihan rennosti! Poikanen tais olla tyytyväinen kun saanu tehä tarpeeks… 🙂

4 vastausta artikkeliin “Mahtavat treenit!”

  1. Olen käynyt tätä teidän blogianne välillä lueskelemassa ja kiinnostavia juttuja kirjoittelet treeneistänne! Itselläni ensimmäinen koira – puolivuotias pkcu Hugo ja ollaan pikkusen aloiteltu pk-jälkitreenausta + siihen kuuluvaa tottista. Agilitykin tuntuisi kiinnostavalta lajilta, ja onkin ollut kiva käydä teidän treenipäivityksiä lukemassa 🙂 Ja ratapiirroksia on myös hauska katsella! Saanko linkittää blogisi Hugon blogiin?

  2. Heiiippa Noora&Hugo!:) Sairaan kiva kuulla, että joku täällä joskus lueskeleekin jotain mun höpinöitä (ja jopa kertoo siitä!) Mukavaa, että tekin ootte jo alkaneet harrastella pikkupehkon kanssa tota jälkeilyyy ja tottista. Agiliitelyä kans suosittelen, jos mahdollisuutta on jossain, se on musta ainakin niin kivaa ja hauskaa!
    Ja tottakai saat linkitellä meidän plokin, mäkin voisin teidän blogia ruveta lueskelemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *