vauhtia ja vaarallisia tilanteita. tai no,..

Eilen oli uuden ryhmän treenit, joissa oltiin ekaa kertaa mukana solppiksen kanssa mukana. Mukava porukka ja tarpeeksi aikaa, ihana yhtälö!

Tuommoinen oli siis ratapohja, mitä mentiin. Alkuun vähän katsasteltiin, missä vaiheessa meidän kontaktit on A-esteellä. Soolo tietää suunnilleen, mitä siltä odotetaan, mutta se vähän valuu liian pitkälle. Hetken odottaessa kumminkin rupee itse korjailemaan asentoa ja siirtää ne takatassut sinne kontaktille. Mutta nyt pitää erityisesti kiinnittää huomiota, että en ikinä päästä sitä valumaan pois, vaikka se ottaisikin ennen sitä pinnan hyvin. Pitää vaatia aina sama suoritus, että koiralle ei tule mitää ristiriitatilanteita – ”jospa tää juttu kelpais mammalle tällä kertaa” jne..
Nyt on kauhee hinku päästä treenaamaan näitä kontakteja! Puomillekkin ja kaikkea, mutta maltetaas hetki :—) Päätettiin siis, että vielä on hyvä treenata kontakteja ihan erillisenä juttuna.

Alkuun kolme ekaa estettä. Ekalla kertaa ohjasin pimeellä putkikulmalla, tähän lähti älyhyvin. Ekalla kertaa tosin vähän kiirehdin – koirasta oli yli puolet jo putkessa, mutta tuli sitten kääntyen vielä takasin kun lähdin etenemäänkin jotenkin liian nopsaan. Tokalla kertaa täydellinen, kun vielä varmistelin oikealla kädellä.
Seuraavaks kokeiltiin vielä valssilla tehdä samaa juttua. Ekalla kertaa oli auttamattomasti myöhässä, kun en tajunnut, miten nopeeta toi koira sieltä tulee ne kaks estettä.. tokalla kertaa ennen harjottelin pari kertaa kuivana ja sitten kokeiltiin toisen kerran.. JA PUTUMMMMM. Mun valssi ilmeisesti valu jotenkin – koira tuli suoraa jalkoihin/päin ja mä kaaduin. Olin kai koiran eessä suoraa putkella tjsp. Polveen kivat jäljet ja sattu aika, no valtavasti.
Pidetään tauko meidän osalta :–D.

Tehtiin sitten vielä pätkä 5-10, vaikka polvi oliskin ollut ehkä vähän eri mieltä. Ysiesteelle irtoaminen sivuttaissuunnassa oli tässä se juttu. Mun ohjauksesta vaan kaikki kiinni taas. Törkin ja sohin sitä sinne, sitten kun otettiin, että hönö palkkaa lelulla, niin sitten ohjasinkin hyvin ja koira irtos ilman sitä sinne:D Tälläsiä juttuja pitää kyllä treenailla lisää, toi ois tosi kätsy just tollasissa kohissa, kun ei tarvi viiä niin lähelle, että koira hyppää sinne.

Kotona kylmää jalkaan, joka turpoaa.. Aamulla tuskaset heräämiset ja liikkumiset ja samoin koulussa.. Eilen tää ei tuntunut lähellekkään näin pahalta. Toivottavasti tää kipu lakkais pian!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *