maailmankirjat sekasi, jytky?miittiiii

ja hallintaongelmia. Eilen siis reissattiin Solperon kanssa Jämzään.
Kuvat tarinassa eräältä lenkiltä joku pari viikkoa takaperin.

Soolo uimassa

Pidettiin miitti Juulian&Voiton, Melkun&Eetun, Janitan&Taran&Santun, sekä Tuijan&Pepen kanssa.
Janita tuli hakeen meitä jämsästä ku tultiin solppiksen kans bussilla, bussimatka meni tosijees, solppis oli ihanan rento, EIKÄ ÄÄNNELLYT ah olin ylpee. Matkalla bussipysäkille alle metrin pääst solpost meni KÄÄRME. Hyihui säikähin, solppis meinas vaan syödä sen.. onneks ei onnistunu.
Automatkalla solvis oli vähän rasittava, se ei ymmärrä, vaikka toinen murraa, että nyt ei mennä lähelle leikkimään, silti pakko TUITUI OON IHANA HÄRNÄÄN SUA MOI TUTTU EN TIIÄ SUA MUT SILTI. Arh, aikuistuis! :–D

Juulia ja kumppanit olivat eilen käyneet tekemässä valmiiksi metsään verijäljet, joita päästiin sitten ajamaan vaan suoraan. Oikeen kivaa!
Solppis rupes suoraan haistelemaan jälkeä, mutta kai se hämääntyi, kun siellä ei ollutkaan ruokaa ollenkaan. Nenää käytti, mutta ei ihan ollut mukana mitä pitäis tehä. Vikan pätkän meni vauhtia nenä maassa ja löysi namikipon sitten, siis jopa ihan jäljesti kai.
Mutta hauska kokeilla tätäkin, en tiiä ruvetaanko joskus enemmän vai ei, mutta nyt ainakin tehty mejä -kokeilukin! Joskus mietin ennenkö solpero ees oli meillä, että pitäis kingin kanssa koklailla, mut sepä jäikin

keppimies

Seuraavaks insidemöllitokot. Vähän oli yyypersiistii päästä treenaan tollaselle isolle kentälle pitkästä aikaa! Oma piha on niin pieni ja heti tulee joku seinä vastaan, ettei voi pidempään.

AARGSÖDSÄDLGÄDÄAAAÄÖÄÖÄÖÄLÄÖLÄÖLÄÖLÄLÄL kuvaa varmaan hyvin mun mielentilaani siinä vaiheessa, kun soolo päätti painaa toisen koiran luokse paikkamakuussa. Oikeesti sadäölasädlsadäölasöädl hävettää ees sanoa. Se ei oo ikinä ennen tehnyt noin, enkä osannut siis varautua yhtään nytkään. Onneksi muitten koirat pysyi siitä huolimatta. Niin ärsytti vaan. Huoh.
Oon tällä hetkellä niiiiin tyytyväinen, että en oo imottanut tota yhtään minnekkään kokeeseen. Saadaan harjotella vielä rutkasti, ennenkö uskallan viedä minnekkään. Ois ihan hirveetä mennä pilaamaan toisten suoritus sillä, että ei oo ite viittinyt treenata paikkista varmaksi.
Jos nyt yritetään vähän selitellä tapahtunutta, niin solppis oli just saanu leikkiä ja riehua noiden hauvojen kanssa ja oli ihan samalla meiningillä menossa sinne, mutta kyllä sen silti pitäis pysyä.. Mutkunmutkun kotona se pysyy tosi hyvin!! Tän jälkeen tein sit itekseni vielä makoilua ihan lyhyellä matkalla hihnassa, kun muut meni esim liikkeitä ja jepa jee..

Tän jälkeen tehtiin vuoronperään jotain. Solppis jo ehkä vähä väsy, mut teki kumminkin!
Seuraamisesta on video, samoin liikkeestä maahamenon alusta. Kiitti Janitalle kuvailusta! Muissa sitten ei enää tekniikka oikeen toiminut 8–)
Seuraamisessa edistää edelleen, pitää jatkaa niitä paikkavaihteluja ja lyhyitä parin askeleen seuraamisia, niin eiköhän se sieltä ala löytymään – jos koko ajan pitää peruutella oikeeseen asentoon, kun se korjaa kumminkin perusasennon aina silleen oikeeksi. Ja oikeelle käännös aika väljä, vas. käännöksessä ehkä ite himmailen vähän turhan paljon.


seuraaminen from Evie Rekola on Vimeo.

maahanmeno from Evie Rekola on Vimeo.

Maahanmeno on edelleen aika hidas. Siihen pitäis kiinnittää huomiota, treenata vaan ihan erikseen. Ja karsee, tosta videosta vasta tajuan sen ajoittaisen keulimisen. Mietin viittinkö ees pistää, mut no sinne meni 8–D
Kehuin tässä maassa pysymisestä, kun nous viimeks möllitokossa. Nyt ei ollu kumminkaan aikeitakaan tästä. (y) Ja karsee mun käsky tosi painava.

Luoksetuloon vauhtiluoksareita luvassa. Vino vika perusasento, korjas lisäkäskyllä.
Hypyllä ei hypännyt ekalla yrityksellä, jäin liian kauaksi, kun kuvittelin sen menevän noin vaan. Lähti kyllä, mutta stoppas sitten. Uus yritys, vähän lähempää ja ei mitään ongelmaa. Ois vaan niin siisti, jos koira hyppäis kauemmas tässä ja ois sit helpompi ylemmissäki luokissa, ettei jäis ihan esteen taakse kun pitää takasinkin hypätä.

Liikkeiden jälkeen vielä meni härnäämään kavereita, yhyyy, kauhee hallintaongelma kun ei ees tuu luokse kun käskee. Pojankloppi!! Ei tosin tainnu olla ihan käskyn alla, mutta.. :–D

Soolo uimassaSoolo uimassa

Tän jälkeen mentiin vielä rapulammelle grillaileen ja koirat sai riehuu keskenään. LÄÖDLLFLS meni taas solperoon vähän hermo, ja ihan uusiikin piirteitä siitä tuli ilmi – murras ja komensi jotain kavereita, astu leikattua urosta luullen sitä nartuks, ainakin meno näytti ihan siltä, eikä miltään alistamiselta.. joten huoh koira naruun kiinni välillä.
Se ei oikeen osaa olla silleen, pakko leikkiä ja härnätä kavereita ja juosta! Toivon, että tää menee ohi kun se tosta aikuistuu vähän, nyt vielä tommonen hömelö nuorimies. Mut tosiaan, ennen solvis ei oo murraillu muille ikinä mitään, outo. Ehkä se oli vaan niin väsyny ja kaikkea kun riehunu koko päivän ja siitä eilisestä pitkästä lenkistä.
Mut kyl sil oli mukavaa =))
Uimassakin koirulit kävi polskimassa, solvis tosin ennen ollut paljon innokkaampi. Ehkä se INNOSTUU taas.
Mut oliii tosijees, toivottavasti päästään joskus uusiks!

———————-

Tänään tein kesän toisen peltojäljen, eka oli joskus viikko sitten apaut? Se ei mennyt kovin hyvin, joku 100 askelta ja vähän muistelua vaan, eikä sillä ollut ees tarpeeks nälkä.
Nyt tänään tein sitten 150 askelta, jossa pari kulmaa (!!) ja joku 10 askelta ilman ruokaa, tää kokeilu. Vanheni tunnin.
Ensimmäinen kulma tosi loiva, toinen melkein 90 astetta. Toka oli ehkä vähän turhan hankala suoraan nyt jo laittaa, mutta ei se siltikään mitenkään ihan hullusi mennyt. Soolo jäljesti tosi rauhallisesti, söi melkein kaikki. Eka kulma meni tosta vaan, ei mitään, tokalla meni pari askelta yli, sit palas takasinpäin ja korjas hienosti jatkaen.
Namiton suora meni vähän kovemmalla kaasulla kun muuten, joten ei ehkä ihan vielä kannata tollasia hirveen pitkiä ainakaan, jotain muutaman askeleen lähinnä.
Mut jäi tosi hyvä mieli, teki tosi tarkkaa työtä jne, vähän kyllä jarruttelin liinalla, mutta tää ei oo enää lähelläkään sitä, mitä se sillon viimekesänä joskus oli. Tästä se taas lähtee!!

Ja otsikkovalinta tulee siitä, että mä harjasin tänään koirat!! Trimmailin Kingille vähän kesätukkaa ja Solppiskin pääsi pieneen käsittelyyn. Kingiksellä tukka olikin aika karseessa kunnossa, mutta nyt se on hieno miäs <3 vielä vähän lisää kynintää, niin bueno! & Paikkamakuu 4min, ok.

Soolo uimassa

2 vastausta artikkeliin “maailmankirjat sekasi, jytky?miittiiii”

  1. Lovely obedience work Evie !!! Really nice ! 🙂 I’m happy to see that you have sunny weather in Finland ! 🙂

  2. thanks :–)) Soolo is great mate <3 Hihiii, I'm happy about weather, too! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *