keväällä on paljon opittavaa pienelle eläinlääkärinalulle

Vielä päivä lomaa, jonka jälkeen päästään taas opiskelemaan! Jippii! Johan tässä on jo lomailtukin. Viimeiset päivät on otettu aika rennosti poikien kanssa – lenkkeillen ja syöden hyvin, joten nyt on akut ladattuina kevättä varten. Odotan innolla kevään haasteita ja kaikkea opittavaa!

Musta on mahtavaa, että mulla on vieläkin se sama fiilis: tänne mä kuulun. On vaan niin mahtavaa olla just täällä. Oon matkalla mun unelmaa kohti ja teen töitä sen eteen jatkuvasti. Eikä kaduta yhtään ne pari vuotta, jotka elämä vaati päästäkseni tähän pisteeseen. Tän eteen kannatti vähän panostaa!
Ei se elämä joka päivä oo herkkua tietenkään, mutta ainakin tiedän, että oon tekemässä just sitä, mitä pitääkin! Mä kyllä kieltämättä kuvittelin eläinlääkikseen hakiessa lukioikäisenä, että opiskelu ois paljon ns. rennompaa. Mä kumminkin tykkään opiskella, onneksi, ilman sitä täällä ei pärjäisi!

Viron kielikin alkaa pikkuhiljaa taipumaan paremmin – nykyään pääsen lähes välittömästi jyvälle, mistä aiheesta puhutaan esim. TV:ssä, sekä osaan jotenkin vastailla kadulla koirista kyseleville ihmisille. Joskus ihmiset kyselevät vielä niin outoja juttuja, että täytyy sanoa ”vabandust, ma ei saa aru, räägin ainult natuke eesti keelt” 😀
Onneksi meidän eestinkielen kurssi jatkuu nyt keväällä, opin lisää! Viro on niin hauska ja helppo kieli.

Mä en kumminkaan oo lakannut vieläkään ihmettelemästä, miten nopeasti tää paikka on alkanut tuntua niin kodilta! Siihen osallisena varmaankin kiire, stressi, uudet mukavat ihmiset ympärillä ja oma kotikolo 😉 Ja mikä parasta, uusi ja kiva agiporukka ja kisailu täällä!

onnellinen soolo keväällä rp_sollpppis.jpg

Miltä ensimmäinen kevätlukukausi näyttää?

Keväällä jatkuu samoja aineita, mitä syksyllä jo aloiteltiin. Tällä hetkellä vielä tuntuu siltä, että kevät ei tule olemaan mikään älyttömän raskas. Mieli voi toki vielä muuttua sitten, kun tentit ja kokeet painavat päälle. Koulupäivillä ei ole liikaa pituutta ja helmikuun jälkeen meillä on koulua vain kolmesti viikossa! Aika luksusta!
Toki varmasti anatomia ja nuo uudet kurssit työllistävät kuitenkin vapaa-ajallakin aika kiitettävästi..

kevätlukukauden lukujärjestys

Uutukaisina kursseina meille tulee ethology, microbiology, veterinary genetics and animal breeding, sekä tuo lyhytkurssi fundamentals of scientific research.
Eniten odotan ehkä tuota fysiologian kurssia tällä hetkellä, samoin toi eläinten kasvatus ja genetiikka kurssi voi olla ihan jees! Meille pakollisia tunteja on käytännössä vain nuo ”practical training class” -tunnit, luentoja skippaillessa ei onneksi kuole.
Keväällä mua odottaa myös suureläinpraksa, jossa mulla on 7+3 päivää harjoittelua koulun klinikalla – hoidetaan siis lähinnä koulun eläimet ym. Tämmönen kuuluu meidän ohjelmaan siks, jos jollakulla ei olis kokemusta käsitellä isoja eläimiä ym, niin nyt pääsee ainakin vähän tekemään niiden kanssa jotain.

Oon myös suunnitellut tekeväni 20 päivän navetta/sikala -harjoittelun ensikesänä, mikäli vain saan paikan kyseiselle harjoittelulle. Harjoittelun aikana tehdään siis kuukauden verran eläintenhoitajan töitä jollakin valitsemallaan tilalla, aika vänkää!

Soolon jälkeläisistä

Soolon pentu Sansa oli käynyt jo moikkaamassa lampaita – ihan huisia! Näytti superinnokkaalta pikkupaimenelta, kun mennä viipotti häntä ja koko koira heiluen:)
Tein oman sivun näille pikku pirpanoille, johon keräilen tietoa ja kuvia näistä otuksista pikkuhiljaa.


quote mietelause lainaus

9 vastausta artikkeliin “keväällä on paljon opittavaa pienelle eläinlääkärinalulle”

 1. Heippa! Aion hakea opiskelemaan tartoon tänä keväänä eläinlääkäriksi. Mulla olisi kysymyksiä liittyen hakuprosessiin ja opiskeluun. Onnistuisiko esimerkiksi sähköpostin välityksellä keskustella? 🙂

 2. Auttaako Kela maksamaan osan lukukausimaksuista? Paljonko?

  Olen lukenut vanhempia Tarton eläinlääkis -aiheisia blogeja ja niissä kerrotaan, että Kela maksaisi ~puolet. Onko todella näin?

  Kiitos, jos ehdit vastata 🙂

  1. No ei aivan näin oo asia, mut ”periaatteessa” kyllä, kun nykyään saadaan se opintolaina hyvitys, oliko se 30 vai 40%, jos valmistut määräajassa.. Eli ihan hyvä motivaattori lainanlyhennykseen!:D

   Eli opintolainalla mä oon noi maksanut tähän asti:) Elämiseen mulla muuten noi opintotuet menee aikalailla. Opintolainan lisäksi täytyy kesällä tienata/vanhempien maksaa tai mitä ikinä n. 700e lukukausimaksua varten, mut muuten tuet riittää sen kattamiseen. Sit joillakin on mahdollisuuksia saada myös erilaisia apurahoja ym jos käyny hyvä tuuri! Onneks Eestissä asuminen&eläminen on huomattavasti edullisempaa, kun Suomessa:)

 3. Moi Evie!

  Huippua kun joku jaksaa kirjoittaa kokemuksiaan tänne nettiin! 🙂
  Kiva myös kuulla että olet viihtynyt, se antaa luottamusta että kyllä siellä pärjää!

  Itse hain Tartoon tana vuonna mutta en päässyt sisälle. Tiedatkö mikä oli tämän vuoden pisteraja?
  Itse sain yht. 68 hakupistettä (SAT ja motivation letter yhdessä) ja ei hajuakaan kannattaako näillä pisteillä alkaa yrittää parantamaan.. itse valitsin biology E:n mutta olen lukenut että tänä vuonna vaaditaan biology M.

  Toinen asia kiinostaa, miten suuren osan vuodesta vietät Tartossa, tai siis miten usein pystyt käymään koti suomessa?

  Ainiin ja viimeiseksi, minkä ikäistä porukkaa on teidän luokalla? 🙂 Itse olen ”JO” 27 vuotias, eli siis lukion lopettamisesta on aikaa.. ovatko kaikki lukiosta vasta valmistuneita vai mahtuuko joukkoon tällaisia vanhuksia? 😀

  1. Heippa!
   Ihanaa, että oot eksynyt tänne lukemaan mun höpötyksiäni. Hyvin täällä kyllä pärjää, jos vaan jaksaa tehdä duunia! 🙂

   Yritin vähän kysellä, mitkä olis olleet alhaisimmat SAT:in pisterajat, mutta en vielä saanut selville vielä 😐 Toissa vuonna on päässyt, kun on saanut sen vaaditun alhaisimman pistemäärän SATista, eli 600p. Koulu kuitenkin ilmoitti, että hakijamäärät oli noussu todella paljon, joten uskallan väittää myös pisterajojen nousseen huomattavasti! Kannattaa siis tietysti yrittää nostaa SAT pisteitä, jos haluaa varmistaa sisäänpääsyn nyt! Myös kaikki suosituskirjeet ym. motivaatioon vaikuttavat jutut on hyödyksi!

   Mä vietän suurimman osan vuodesta täällä, pari kolme kertaa oon käynyt Suomessa. Meillä kuitenkin pakolliset tunnit keskittyy usein ti-to välille, joten jotkut pääsee tarvittaessa tosi useinkin Suomeen. Hurjimmat käy joka viikonloppu !
   Mä kuitenkin oon viihtynyt täällä tosi hyvin, niin käyn harvemmin – kotimatkaankin täytyy nimittäin varata se yks päivä melkein..

   Äläkä huolehdi iästä – täällä on viihtynyt yks 37vuotiaskin tosi hyvin! 😀 suurin osa on tietysti nuoria, mut useimmilla on kyllä yks tai pari vuotta väliä lukiosta..

   Tsemppiä hakuprosessiin!

 4. Kiitos nopeasta vastauksesta, sain uutta motivaatiota!! 🙂

  Kuulin että viime vuonna hakijamäärä tuplaantui! Olisi pitänyt siis hakea aiemmin hitsi! ;P
  Itse asun Barcelonassa ja olen täällä töissä eläinlääkäriklinikalla hoitajana, mutta ei sekään nostanut motivaatiokirjeen pisteitä tarvittavasti. Ja tänä vuonna siis vaaditaan tuo biology M joka on itselleni se vaikeampi. 🙁
  Saa nähdä miten käy.. Olen ajatellut että tämä on viimeinen vuosi kun yritän, vaikkakin lohduttavaa kuulla, että joukkoon mahtuu vanhempaakin opiskelijaa!

  1. Hahah, jep mäki just hain ennenkö ne tuplaantui! 😀 Oi, sulla kuulostaa kyl tosi ihanalta duunilta toikin, sieltä tulleesta kokemuksesta on sit paljon hyötyä täällä ollessa varmasti. Tsemppiä hakuprosessiin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *