ensimmäinen tokokoe! JEEE

Huomenna se koittaa. Meidän ihka ensimmäinen tokokoe, hui.
Eilen kuulin suru-uutisen koskien Soolon isää, Rikua. Rikulla oli kivut tulleet elämää rajoittaviksi ja herra jo aika väsynyt. Mä niin rakastuin tuohon otukseen silloin monta vuotta sitten. Elämä on ihan liian lyhyt välillä ja menee niin kovin äkkiä. Asiaa miettiessäni päätin, että mä nautin, ainakin yritän, joka hetkestä, kun oon ton koiran kanssa tekemässä. Ei se pääasia harrastamisessa saa olla, tekeekö se kisoissa liikkeet ihan puhtaasti, vai ihan päin helvettiä. Soolo tekee parhaansa aina (mitä nyt välillä vähän sikailee), mutta me yritetään, katotaan, mihin se riittää nyt!
Kokeeseen ollaan valmistauduttiin käymällä pitkällä lenkillä, tehtiin 5min täydellinen paikallamakuu ja illalla superlyhyitä makuita. Aamulle on suunnitelmissa vielä pitkä lenkki, jotta saan eläimeltä suurimmat energiat ulos.
Toi on mun rakas <3

toko, seuraaminen
Tavoitteena oli olla koepaikalla ajoissa, että ehdin lenkkeilemään ja kuluttamaan pojalta liiat energiat pois, vaan eipä sitä aikaa liiaksi jäänytkään. Ens kerralla vielä aiemmin! Kisapaikkana Tampereen Eteläpuisto, ihan huippis kenttä tokoiluun. Tuomarina Aino Juhantalo. Perus kisakirjan ostamiset ja mikrosirun tarkistukset aluksi ja sit kävelylle.

Mentiin kehään ja Soolo aloittaa rivissä haukkumisen. Haukkuu. Juuri sitä mun komennushaukkua, minkä kanssa ollaan painittu iät ja ajat. Mietin, että tästä tää painajainen alkaa.. Ajattelen, että me ei mennä paikallamakuuseen, jos se jatkaa tota luoksepäästävyydenkin ajan. Mä en kehtaa komentaa samalla tavalla, kun normaalisti tekisin, koska ollaan kehässä (vaikka varmasti pitäis). No, loppu se kumminkin ja paikallamakuu saa alkaa. Tiedän, että käskyn alla se kuitenkin toimii, vaikka koirahan on aina koira, eikä sekään 100% ole koskaan.

Luoksepäästävyys – 7 – alun haukkumisen takia tippu pisteet, muuten jees.
Paikallamakuu – 7 – tässä pisteet lähti pienestä ääntelystä (jota en edes itse kuullut!!, mutta tuomari koiran lähellä kuuli) ja levottomuudesta – katseli ympärilleen ym. Rivistä lähti myös yksi koira omistajansa luo. Muistan tuomarin vähän jopa ihmetelleen, että sain koottua sen noin hyvään suoritukseen.
Taitava, hieno poika! Tätä me lähdettiin hakemaan. NIIIN huippua, koska tän kanssa me ollaan painittu kaikki nää vuodet! Muistelen vielä, mitä vuosi sitten tehtiin tokoleirillä..
Seuraaminen kytkettynä – 7½ – ai kumpi suunta on oikee? missä mä oon? mikä täyskäännös? Ohjaajan piikkiin kaikki mokat, koira ois tehny hienosti……MUA JÄNNITTÄÄ ja oon paniikissa, tuomariltakin; hengitä syväääään ja rauhotu, ei oo hätää.
Seuraaminen taluttimetta – 9 – tää oli sitä meiän tekoo! Pisteen menetystä en omalta paniikiltani muista.
Maahanmeno seur. yhteydessä – 8½ – hieman hidas oli, muuten jees.
Luoksetulo – 8 – en kyllä taas muista, mitä vikaa tässä oli?
Seisominen seur. yhteydessä – 8½ – hieman kuulemma hiippaili, mut ei paljoa.
Estehyppy – 10 – jee yks kymppikin!
Kokonaisvaikutus – 5 – Soolo haukku liikkeiden välissä, joiden takia tää tippu näin paljon, muuten koira osaa, ohjaajan paniikista huolimatta. Aluksi se oli voimakkaampaa, koska omalla käytöksellä hölmösti vielä yllytin koiraa haukkumaan, tietämättäni. Soololle riittää palkaksi ”hyvä”, eikä mitään ”hyväjeehieno poika” vaikka olisin miten iloinen sen osaamisesta, eikä sit seuraavassa kokeessa todellakaan mitään koiran silittelyjä palkaksi enää, vaikka mieli tekisi. Tuomari tajus homman jujun heti, vaan miksen mä?

TITTITITIDII saatiin silti ykköstulos!! 162p JIAHAA en vois olla ilosempi! Nyt on rima ylitetty ja meitä saattaa ehkä jatkossakin nähdä tokokentillä, koska ei se loppujen lopuksi ollutkaan ihan niin kamalaa!
Olin ihan paniikista jäykkänä aluksi kehään mennessä ja ihan hukassa, mitä siellä pitää tehdä, vaikka säännöt on käyty niiin moneen kertaan läpi tässä viimeisen neljän vuoden aikana, kun ei tuonne olla uskaltauduttu. Ihan hupsua tollanen, onneksi agikisoissa ei tarvi jännittää yhtään enää. Eiköhän tuokin vähene, kunhan käydään enemmän ja saan kokemusta.

Todennäköisesti käydään vielä alokasluokan kisoissa hakemassa kokemuksia, ja avoimen luokan luoksarikin on edelleen kesken vielä pysäytyksen osalta, vaikka pikkuhommahan se on treenata.

tokokoe, ensimmäinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *