näyttely ja agilitykuulumisia

Viime sunnuntaina oltiin Jatin agikisoissa, joissa kahdella ekalla radalla tuli ihan tyhmiä virheitä – Soolo oli niin innoissaan, kun ei ollut hetkeen päässyt taas kisaamaan ja treenaamaan agilityä. Tuli samankaltaisia virheitä, kuin mitä tuli silloin, kun aloitettiin kisaamaan: Soolo tulee käteen kiinni ja ei lukitse esteitä kunnolla.
Viimeinen rata oli sit hieman parempi, mutta sielläkin virhe kepeille menossa ja yksi rima tippui tyhmän ohjaajan takia, mulla valssit ihan myöhässä ym huonoa:D Huomaa, että ei olla treenattu juurikaan!

Tän yhden radan kehtasin jopa ladatakin nettiin, muissa ei ollut ihan hirveästi nähtävää:D Ratojen jälkeen tein Soolon kanssa myös hieman tottista, mikä oli treenien jälkeen ihan törkeen hyvää, vaikka ite sanonkin! Tosi hiljaista ja tarkkaa, sekä paikkiksessa oli vielä ihan hiiren hiljaa:>


Jyväskylä agility 16.02.2014 from Evie Rekola on Vimeo.

Tänään käytiinkin sitten Jyväskylän KV -näyttelyssä. Soolosta kyllä huomasi, että meillä on ollut näyttelytaukoa kolme vuotta, koska esiintyminen ei ollut ihan vahvinta mahdolista. Tuomarina oli Marianne Baden.

Soolo yritti komentaa mua, otti miljoona kenguruhyppyä ym ”kivaa”.. vähän se sama juttu, mikä tulee sillon tällöin muutenkin meillä esiin, hallintaongelmia. Tähän lisätään vielä se, että kehässä en uskalla komentaa ronskemmin, että uskoisi..
Kyllä hävetti tulla kehästä pois, kun tiesi, että tuo pelleily on tismalleen siitä kiinni, että koira sikailee ja luulee saavansa käyttäytyä miten vaan..


Tästä sikailusta huolimatta saatiin erinomainen ja sijoituttiin vielä isossa avoimessa luokassa neljänneksi, mikä oli musta ihan huisia, enkä olis voinut odottaakaan sitä. Tuomari kehui vielä erikseen, että Soololla on todella hyvä rakenne, mutta käyttäytyminen niin kamalaa, että ei voi sijoittaa paremmin – kannusti tulemaan uudestaan treenin ja kurinpalautuksen jälkeen!:D

Arvostelu: ”Certainly not used to be shown. Nice shape of head. Well set ears, which he carried a bit too high. Good neck & topline. Well angulated. Well set tail. A bit high on hocks. Very effective but not elegant mover. Absolutely not in coat today, but with full coat he would be much more elegant.”

Onneks ens viikolla ja viikonloppuna on jälleen agilityä, taidetaan jättää nää misseilyt kaikesta huolimatta joillekkin muille..:D

6 vastausta artikkeliin “näyttely ja agilitykuulumisia”

 1. Olin Jyväskylän näyttelyssä kehän reunalla ja – kieltämättä herätitte hiukan huomiota. 😉 Mutta häntä pystyyn (ei kirjaimellisesti, kun ei se colliella niin saa olla…), jäitte mieleen tosi positiivisesti! Että vielä on collieita, jotka eivät ole pelkkiä karvakasoja ja joilla on oikeanlainen pää – ei mitään modernia höttöä vaan klassinen upea collie! Puhumattakaan, että vaikkei kehäkäytös ihan sujunut… niin seurasin, kun vuoroa odottaessanne teitte jotain liikettä, ihan vaan maahanmenoa ja istumista tms. Sitä intoa, millä koirasi niitä juttuja teki ”mamma, mitä mä sit saan tehdä!!!”. Sivuillesi eksyin ekaa kertaa vain siksi, että koirasi oli niin huima poikkeus yleiseen colliemielikuvaan. Siitä kannattaa olla ylpeä! Ja vie ihmeessä se uudestaan näyttelyyn, jos tuomarikin niin kehotti!

 2. oi kiitos ihanasta viestistäsi! <3 ehkä mun ei tarvitsekaan olla ihan niin nolona siitä, että soolo ei ihan ollut mulla hanskassa kehän aikana.. 😀 se kyllä osaisi ja tekisi, jos näkisin hieman vaivaa tuon asian eteen !
  Soolo ei kyllä tosiaan ole mikään karvakasa ja musta olikin hauskoja nuo kommentit sen tukasta, kun omasta mielestäni se on ihan hyvässä turkissa nyt 😀

 3. Mun täytyy nyt tähän kommentoida, että mä diggaan noissa Maple Yardin collieissa juuri sitä, että ne on vielä ”oikeita collieita”, joissa on actionia. Niillä ei välttämättä ole niin komeeta turkkia, kuin joillain muilla, mutta ne ei ole mitään ylirauhallisia, pystyynkuolleita ja perässä vedettäviä, kuten monet colliet nykyään. Niissä on asennetta ja meininkiä ja luonnetta! Musta se on hyvä. Meidän Masan isä on Maple Yard-koira ja sikäli on tullut seurattua sitä suuntaa. Ja musta on niin paljon kivempi, että Masa on luonteikas vähän ADHD, kuin joku perässä vedettävä tylsimys. Jos mulla olisi aikaa panostaa sen kanssa harrastamiseen, se olis taatusti kyvykäs moneenkin harrastukseen. Ei ehkä kaikista helpoin, mutta intoa sillä riittäis ja kyvykkyyttä itsenäiseenkin työskentelyyn.

  Soolo on varmasti superhieno collie! Ja meidän Masan kans kävis varmaan näyttelykehässä just silleen, että se tekis kaikkea tosi noloa, ei malttais olla paikallaan, vinkuis, hyppis ym. Jollei olis just sitä ennen tehty tehotreeniä asian suhteen. Masa osaa olla hyvin nätisti ja on välillä tosi nöyrää poikaa, mutta ei se tyhmä ole. Jos on sen kanssa paikassa, missä ei syystä tai toisesta kehtaa komentaa kunnolla, niin kyllä se osaa käyttää sitä hyväkseen. Kotona sitten ollaan niin nätisti, mutta joka paikassa ei voi pistää itsepäistä koiraa kuriin niin kuin haluaisi, niin heti se alkaa riekkua. Mutta, sitkeällä harjoittelullahan siitäkin pääsee, mutta kyllä sen huomaa, jos se on jostain syystä jäänyt tekemättä. Näin ainakin meillä 🙂

 4. Joo, tää on kyllä just niin tuota, mitä kuvailit! Solvis myös tajuaa heti ne tilanteet, joissa sitä en kehtaakaan komentaa niin kovasti, ainakin tuntuu siltä 😀 mutta kestää hyvin komentamisen, kunhan osaa olla tarpeeksi uskottava sille – liian usein on käynyt nimittäin niin, että se ei ota mua tosissaan 😀

  Mä olen myös nähnyt valitettavan monta sellaisia collieita, joita saa vetää perässään, eikä ole virtaa yhdessä tekemiseen ym, mutta onneksi on näitä ”kultakimpaleitakin” vielä ! Soolokin olis varmasti vielä parempi jollakin mua osaavammalla ohjaajalla, mutta näillä mennään nyt ! 🙂 Haasteita riittää sillon tällöin, niin ei elämä käy ainakaan tylsäksi tuon kanssa, kun keksii milloin mitäkin 🙂

 5. Tajusin vasta nyt että tekin olitte Jyväskylässä! Soolo jäi mullekkin mieleen, aivan upee luonne! Sillä riitti intoa, mukavempi oli katsoa Soolon kenguruloikkia kuin niitä flegmaattisia karvapalloja. 🙂 Mulla on vissiin pari kuvaa teistä, pitäis vaan edistyy muokkailemaan niitä.

 6. Heh, niinpäs taidettiin molemmat olla! 😀 Mäkin tajusin teidät jossain vaiheessa, mutta lähdettiin paljon ennen teidän kehäreissua jo pois noloilemasta 😀

  Voi että, olisi kyllä ihan superihanaa saada muutama kuva sulta, jos vaan kerkeät muokkailemaan! Toi mun kuva on niin surkeaa laatua, että ihan hävettää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *