noloo äijäilyä, video kaukoista ja vauhtiaksailua!


Ukkojen etsintä

Soolon kanssa ei ole oikein koskaan tarvinnut kunnolla miettiä, tekisikö se mieluummin töitä, vai haistelisiko? Ei edes kisoissa oo tarvinnut pohtia. Hajut toki kiinnostaa koiria, mutta työt menee aina niiden ohi! Tällä kertaa ei.
Ennen omaa vuoroamme lällyttelin n. 4kk vanhaa pentukoiraa, leikittiin ym ihanaa. Meidän treenivuorollamme Soolo haistoi tämän ja meni aika sekaisin siitä.

Pyysin treeniryhmältä jo ennen meidän vuoroa neuvoa, mitä meidän tulisi tehdä. Ihanasti kaikki auttoivatkin. Mä olen ihan uuno vielä tämän lajin suhteen, niin en viitsi tehdä itse mitään suunnitelmia, vaikka aika monet treenit olenkin ehtinyt näkemään.
Ensimmäinen ukko tehtiin ns. näkölähtönä. Soolo vaikutti ensin innostuneen tästä, mutta eipäs sittenkään. Hajut vei miestä.

Leikin hetken Soolon kanssa janalla (syttyy aina hyvin tähän!), jonka jälkeen lelu menikin Tiinalle, joka sai Soolon ihan intopiukeeksi. Näkölähtönä tämäkin ja sinne se sitten ampaisi täysiä perään hetken päästä! Hienosti myös ilmaisu piilolla tulee samantien, kun löytää.

Soololle ilmeisesti tarvitsee tehdä vielä paljon lisää tällaisia motivaatiotreenejä, jotta se ihan oikeasti alkaisi ymmärtämään, että täällä metsässä pitäisi tehdä töitä.
Mulle jäi tosi hyvä fiilis treenien jälkeen, vaikka alku meillä menikin täysin perseilyksi, mutta tuon yhden onnistuneen jälkeen tehtiin vielä kaksi onnistunutta lähetystä (tosi helppoja ja lähelle), joten eiköhän me tästä vielä jatketa ja opita tätä lajia!

Hakutreenien jälkeen kävin taas itsenäisesti tekemässä vähän tottisjuttuja myös. Hyppynouto ja A:n kautta nouto alkavat olla helppoa kauraa! Vielä autan Sooloa lisäkäskyllä A:n kautta noudossa (meinaa kiertää esteen tullessa takaisin), mutta oikeasti: meillä ei ole paljoakaan duunia enää tottiksen suhteen!! Se älyn eteenmeno vaan kyllä unohtuu aina.
Täytyisi varmaan alkaa treenaamaan esineruutua samalla intensiteetillä, koska se jos mikä kaipaisi treeniä!

Agilityä – jatkoryhmän treenit

Ilona oli valinnut meille alunperin Niina-Liina Linnan suunnitteleman radan, joka osoittautuikin tosi kivaksi! Radalla oli juuri meidänkin kaipaamia juttuja: koiran pitää vaan irrota ja mennä eteenpäin, eikä jäädä käteen kiinni.
13-esteellä oli juuri tämä ongelma, että Soolo ei oikein irronnut hypylle, samoin 20 hypyllä, muuten rata sujui melko mukavasti – lukuunottamatta esimerkiksi pelleilyä A:n kontakteilla ym.Treenien lopuksi vielä koeajettiin JSPKH:n agimölleihin tuleva spurttirata, jossa kaikki keinot on sallittuja – nopein voittaa! Tää oli tosi hauskaa, vähän pientä kisamieltä kellottamalla. Ilonalta on tulossa tästä myös video meidänkin osalta, joten saatte pian toivottavasti nähdä sen!

Voittajaluokan kaukokäskyt


Nämä alkavat pikkuhiljaa hahmottua meillekkin, vielä tarvitsee vähän nopeutta saada noihin ja lisätä hieman etäisyyttä. Aika maltilla olen näitä treenannut viimeaikoina. Luulisin kuitenkin, että ne on ihan hyvällä mallilla, vai mitä?

Postauksen kuvat: Mira Äikiä

2 vastausta artikkeliin “noloo äijäilyä, video kaukoista ja vauhtiaksailua!”

 1. Miten sä oot opettanut tuon hyppynoudon? Meinaan että ootko esim. alottanut pienemmällä esteellä ja suurentanut pikkuhiljaa?
  Meidän pitäis ehkä vähän ryhdistäytyä tossa tottiksessa, mutta mua kauhistuttaa lähteä opettamaan tuota hyppyä… 😀

 2. Me ollaan monesti tehty esim. agikentällä sellasta, että annan Soololle kapulan suuhun ja sen pitää tehä muutaman esteen rataa kapula suussa – putkea, hyppyjä ym 🙂
  Tämmöisen jälkeen olikin helppo vain yhdistää nouto hyppyyn, kun tommonen hassuttelu pohjalla. Aluksi Soolo useamman kerran sylkäisi kapulan pois ennen estettä. Soolo kuitenkin kesti sen, että huomautin asiasta (”oho eipäs ihan näin”) ja vaadin sen kapulan pidon suussa esteidenkin läpi ja sit alkoi sujua!

  Tein siis myös tokohypyn avulla hyppynoudon ensin toimimaan, johon pystyy lisäämään korkeutta oman maun mukaan ja pikkuhiljaa..

  Metrin estettä harjoiteltiin sitten ihan erikseen ennen, kuin yhdistin siihen noutoa. Itse tein ihan perusjuttuja: lelu esteen päälle/taakse ja lähetyksiä sen yli.
  Se on koiralle kuitenkin aika paljon haastavampi suorittaa, kuin tavalliset agilityhypyt, niin vaati hieman omanlaista pohjaa, ennen kokonaisliikettä.
  Mä en tiedä kauheasti noiden pk-esteiden hyppytekniikoista yms, joten en niissä osaa yhtään neuvoa, mutta ottaisin kyllä innolla ohjeita siitäkin asiasta vastaan, jos joku sattuisi tietämään!

  Se näyttää vaan hurjalta, musta ainakin tuntu harjottelun alkuvaiheessa siltä!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *