30.07-03.08.2007 – koiraleirillä Punkalaitumella.

Ensimmäisen päivän fiilistelyt.
Ensimmäisenä päivänä saavuttiin kahdeksi leiripaikalle ja meidät jaettiin huoneisiin. Minä ja kaksi kaveriani oltiin siis taas samassa huoneessa, Kingi sai olla kahden narttu labukan seurassa koko viikon. Ensimmäisenä päivänä oli neljät eri treenit; toko, agility, junior handler & aktivointi.

Tuntui kivalta tulla taas tuttuun paikkaan leirille.

TOKO
Tokossa otettiin ensimmäisenä päivänä lähinnä kontakti harjoituksia häiriön alaisena. Pujoteltiin koirien kanssa rinkiä ja mentiin lähelle toisia koiria ja kontaktin piti säilyä omistajaan. Kingi meni hienosti ja piti hyvin kontaktia, makupaloja tuli tietenkin syötettyä runsaasti. 😀

Toisena päivänä harjoiteltiin paikallaan oloa, luoksetuloa sekä sivulle tuloa. (perusasento) Paikallaan makaaminen on Kingillä häiriön alaisena hieman hakusessa, ääntä lähtee (haukkuminen), muttei leirillä onneksi noustu ylös. Pitää jatkossa nyt kotona harjoitella se pikkuhiljaa paremmaksi. (lyhyitä paikallaan maakuu- harjoituksia ja koiran luo palaaminen vasta sitten kun se on hiljaa.) Perusasento sivussa on erikoisesti vino: etupää suorassa, takaa vinossa. Ohjaaja sanoi sen saattavan johtua siitä, että koira joutuu katsomaan niin ylös niin se yrittää helpottaa asentoa itselleen mielyttävämmäksi. Luoksetulo sujui tosi hyvin – nopea luoksetulo ja sivulle meneminen suoraan.

Kolmantena päivänä harjoiteltiin vapaahyppyä. Harjoittelu tapahtui niin, että ensin annoin käskyn – koira hyppää ja sen jälkeen palkka esteen toiselle puolelle. (kääntyy katsomaan minua) ja sen jälkeen siirryn esteen toiselle puolelle ja käsken istumaan / palkkaan ilman istumista, kunhan vain katsoo. Samana päivänä otettiin myös liikkeestä maahanmenoa. Ensin kävellään sivulla, sitten ohjataan kädellä maahan ja palkka – sen jälkeen kävellään muutama askel eteenpäin ja koira jää makaamaan. Sen jälkeen palataan koiran luo ja palkkaus.
Neljäntenä päivänä suoritimme TOKOTA- radan, eli tottelevaisuuskoulutustaitoradan. Tehtävinä oli tänä vuonna katsekontakti, istuminen, sivulle tulo, seuraaminen, luoksetulo & (vapaa)hyppy. Kaikki liikkeet sujuivat hyvin.

Tokon osalta olimme edistyneet edellisestä vuodesta melkoisen paljon.

Agility
Agilityssä mentiin pieniä radanpätkiä harjoituksissa. Kingi oli innoissaan kun pääsi taas ”pitkästä aikaa” radalle. Pojalta löytyy välillä vähän liikaakin vauhtia, ei tarvitse ainakaan alkaa heti yrittämään saada sille lisävauhtia…

Kerran se kuitenkin teki ihmeellisesti: meni aluksi tosi hyvin kunnes se lähti jonkin esteen jälkeen suoraan juoksemaan. Syy voi olla siinä, että annoin käskyn liian myöhään tai sitten Kingi ei nähnyt seuraavaa estettä minne pitäisi mennä ja jatkoi vain suoraan. :’D

Ns. harjoitusagilitykisoissa Kingi karkasi kaksi kertaa (samassa kohtaa, sillä sama putki tultiin kahteen kertaan.) . Ratamme videoitiin ja syyksi keksin ainoastaan sen, että Kingi koki ensimmäisellä kerrallaan tullessaan putkesta minun käytökseni uhkaavaksi (hieman kyyryssä putken edessä. ;D) ja käänsi suuntansa aivan toiseen. Toisella kerralla se ei edes miettinyt lähteekö vaan juoksi suoraan pois. (Saimme siis jatkaa radan loppuun asti karkaamisesta huolimatta) Muuten meni kyllä tosi hienosti muun radan, ainoastaan tuo yksi kohta kenkkusi. (ja kilpailimme siis mölleissä, emme megamölleissä.)
 Junior Handler
Kingi on aika helppo saada esiintymään suht hyvin, kun se on niin ahne. 😀 Häntä pystyssä siellä mentiin kylläkin aika paljon, muttei sille paljoa voi mitään. (tai sitten pitää opettaa se kulkemaan häntä alhaalla.. :’D) Hyviä neuvoja tuli jatkoon ja opittua kaikenlaista. Leirin junnukisoissa ei pärjätty sen kummemmin.

Match Show
Leirin mätsärissä Kingi esiintyi niin hyvin kuin vain olisi voinut siltä pyytää. Seisoi ryhdikkäästi ja juoksi reippaasti. Parikehässä olimme belggarin kanssa ja saimme punaisen nauhan. Punaisten kehässä olimme periaatteessa kuudensia.

8- ottelu
Pohjois- Hämeen kennelpiirin leirillä oleva perinteinen kilpailu, jossa on 8 eri lajia, joista osa koirien kanssa ja osa ilman.

Tuloksemme ”osakilpailuista”:

Heittokisa: jaettu 3sija, 6p. — heitettiin erilaisia esineitä rajattuihin alueihin.
Tukkimiehen juoksu: 1sija, 23,21s — kaikki varmaan tietää? : D
Tietokilpailu: 5sija, 21p./31p
Juoksukisa: 24sija, 6,85s. — tietty alue jonka koiran piti juosta.
Pujottelukisa: 2sija, 15,45s. — hyppy- kepit- hyppy – leiriläiset menivät.
Siksak: 6sija, 40. — jalkojen välistä pujottelu.
Autotalli: 17sija, 18,14s — koira makaa/istuu paikallaan ja leiriläinen juoksee juomaan lasin vettä ja alaa koiran luo.
Agityli: 22, 17p. — agilityä, tietyistä esteistä sai tietyn määrän pisteitä, minuutti aikaa mennä radalla.

Kokonaisuustuloksena meillä oli huima 3-sija koko kilpailussa! 😀 Ensimmäisenä oli Emma & Tirri, toisena Anna-Maija & Piki ja me Kingin kanssa kolmantena.

Ihana leiri taas kerran josta jäi paljon hyviä muistoja. Kiitos kaikille! 😀

Yksi ajatus artikkelista “30.07-03.08.2007 – koiraleirillä Punkalaitumella.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *