27.01.2008 – kuvailua ja noudon alkeita.

Viikonloppu on mennyt meillä ihan mukavissa merkeissä. Ollaan harjoiteltu Hassen ja Kingin kanssa noutamisen alkeita ja valokuvailtuakin on tullut, lähinnä niitä koiria.

Molempien koirien kanssa harjoitellaan sitä kapulan pitoa suussa.
Kingin kanssa harjoiteltiin ensin naruluulelulla suuhun ottoa, mutta sitä se ei kovin mielellään suuhunsa ottanut, saatika olisi pitänyt sitä siellä – ehkä se on ollut aina lelu joten se ei ollut mitenkään motivoitunut tekemään sillä mitään. Myöhemmin löydettiin se Hassen noutokapula. (joka on muuten vähän kulunut, ehkä unohtunut se joskus Hassen järsivien hampaiden lähelle :’DD Kuitenkin se on ihan käyttökelpoinen.)
Tämän ”oikean” välineen tultua kuvioihin, huomasi, että Kingikin yritti jo oppia jotakin. Harjoittelin lähinnä siten, että ensin otin Kingille kiinnostuksen kapulaan heiluttelemalla sitä – joka onnistui ja Kingi oli heti ottamassa sitä suuhunsa. Poika sai ottaa kapulasta välillä kiinni ja sen jälkeen välillä palkkauksena namia. Kingi oli kapulasta tosi innostunut ja yllätti, yleensä se kun ei innostu oikein mistään ”lelusta” tuolla lailla.
Nyt harjoitellaan tuota kapulan pitämistä pitkään, että siitä tulee varma ja muuta. Nyt siis kannattelen kapulaa sen suussa. Kokoliikettä on turha ottaa, sillä koira jättää sen kapulan silloin parin metrin päähän heittäjästä, muuten menisi kyllä erinomaisesti. :’ D Ehkäpä tuo on opittu tapa, jalkapallon tiimoilta.
Mitenköhän sen kapulan saisi pysymään siellä suussa..?

// Lueskelin netistä myös toisenlaisia ohjeita noudon opetteluun ja päätin kokeilla yhtä niistä Kingillä – ihan päinvastainen opettelutapa, kuin aluksi ajattelin. Kingi istui perusasennossa vierellä ja heitin noutokapulan eteenpäin, annoin käskyn ja Kingi lähti iloisesti hakemaan kapulaa. Tällävälin juoksin poispäin koirasta huudellen sitä ja Kingi toi kapulan mulle suoraan käteen. – toisella kerralla ei onnistunut, vaan tippui ennen kuin toi sen mulle, mutta kolmannella kerralla toi sen taas käteen ja valtavat kehut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *