22.10.2008 – tottelemattomuusmöllikoe.

Hohhoijjakkaa, kävästiinpä sitten tottelemattomuusmöllikokeessa Orivedellä. Vähän piparikshan tuo touhu meni, mutta parempaa työskentely oli, kuin viime kokeessa. Sijoituttiin toisiksi.

Luoksepäästävyys (kerroin 1) : 10 – kopeloinnit meni hyvin ja perusasentorivissä tuomarin tullessa tervehtimään, Kingi nousi moikkaamaan hillitysti häntää heiluttaen vähän vastaan, ihan jees. Voishan se tietty pysyä vierelläkin koko ajan.

Paikallamakuu (kerroin 3) : 5 – äh, oikeesti ois kuulunut mennä nollille. En osannut luottaa tohon ollenkaan siinä tilanteessa, kesken matkan tarkistin, että pysyyköhän se siellä vielä ja eiköhän sen jälkeen noussut perään kun jatkoinkin hassusti matkaa. Nii, sit menin sen kanssa takasin sinne ja pistin maate ja parin metrin päähän koirasta ja kuulosti loppumakuun ajan, et ois joku orkesteri ollu siellä. HUOH. En tajua, miksi sen pitää ääntelehtiä koko ajan, kun se ei tee jotakin liikettä. Kyl se pysy siinä, mutta ääh, en tosiaan voi olla ees vähän tyytyväinen tähän. En tajua, miten voisin saada tän liikkeen toimivaksi pelkällä kotitreenillä, kun harvoin päästään mihinkään ihmisten ilmoille treenaamaan. Pitää varmaan ottaa peili avuksi, että nään, milloin koira nousee, eikä alkaa kääntyileen ja katteleen…

Seuraaminen kytkettynä (kerroin 2) : 8 – Jännitin ja olin joku tatti tässä liikkeessä, kävelen liian hitaasti ja eleettömästi, koira olisi mennyt paremmin, jos olisin ollu vähän rennompi. En itse tajunnut kehässä ollessa, että jännittäisin, mutta kyllä sitten jälkeenpäin miettiessäni olin siellä jännittänyt, tuomarikin sanoi. Nojoo, meni se kai sitten ihan kohtuullisesti, kun tuon verran pisteitäkin saatiin.



Vähän seurailua kytkemättä.

Seuraaminen taluttimetta (kerroin 4) : 8 – Ihan jees, olin jo vähän rennompi. Semmosta se aikalailla oli, niin kun oon sen opettanutkin. Perusasennot on hanskassa, parantaa aina niissä! Jes. Seuraaminen on kuulemma ajoittain tosi hyvää, mutta sitten kun ollaan vähän pidempään kävelty, niin kontakti katkeaa, koira pysyy kyllä mukana. Pitää palata vähän taaksepäin harjoittelussa ja pikkuhiljaa opettaa sille pidempään sitä katkeamatonta seuraamista. Mun vika, en oo opettanut sille muuta kun liian lyhyitä seuraamiskaavioita. Käännökset ihan ok ja juoksussa meni ihan jees. (!!)


Liikkeestä maahanmeno.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä (kerroin 2) : 9 – Hmm. Mikäköhän tässä meni metsään, en muista, jotain varmaankin, kun ei täysiä pisteitä tullut.


Luoksetulo suoraan sivulle.

Luoksetulo (kerroin 3) : 9½ – ei ihan ansaitut pisteet välttämättä, tai en muista, miten paljon hieman vinosta loppuperusasennosta kuuluisi rokottaa. (Ihmettelin kyllä kovasti, yleensä on ollut hyvä perusasento tässä, kaipa voisi pistää tuon innokkuuden piikkiin.. Ensin tuli turhan eteen, yritti korjata itse vinkittä, mutta vieläkin oli vähän vinossa..) Muuten tuli tosi iloisesti ja vauhdikkaasti luokse ja PYSYI ISTUMASSA SIIHEN ASTI KUN ANNOIN KÄSKYN. Jee! Parannusta viime kertaan, viimeksi kun meni nollille. No, ainakin sanoin kovasti sille sen odota käskyn ja ennen koetta palkitsin pelkästä istualleen odottamisesta.

Seisominen seuraamisen yhteydessä (kerroin 2) : 9 – ei taaskaan välttämättä ansaitut pisteet, meinasi ennakoida ja seurasi muutenkin hitaasti ennen käskyä, pysähtyi kyllä hyvin ym. Nojoo, ei ennakoinut kuitenkaan viimeisessä perusasennossa. Tehty ilmeisesti tätä vähän liikaa, tai sitten vaan arvasi, että tätä kun ei olla vielä menty, niin nyt sitten on seisominen liikkeestä.

Estehyppy (kerroin 2) 0 – rupes haistelemaan estettä, yritys uudelleen ja taas muutakun haistelemaan. Hohhoijaakkaa. No, en voi syyttää koiraa, kun ei olla tokoestettä hypätty oikeasti todella pitkään aikaan, ollaanko edes tänä vuonna kertaakaan? (muutakuin omatekoisilla epämääräisillä esteillä.)

Kokonaisvaikutus (kerroin 1) 8 – voisin komentaa kuulemma vähän kovemminkin koiraa, välillä kyllä sitäkin otetta löytyy. Ihan kiva pari kuulemma kummiskin : D

Pisteitä tuli yhteensä 145,5p, eli yllettiin huimasti kakkostulokseen. Kyllähän sitä parannusta oli ilmeisesti tullut, kun viime kokeesta ei saatu edes tulosta. (tosin oltiin nyt mölleissä ja viimeksi ALOssa, mutta silti tuntui toimivan paljon paremmin, kuin viimeksi, pisteytys suunnilleen sama kumminkin..)
Luokassa oli huimat kolme osallistujaa, joista sijoituimme toiseksi, saatiin hieno ruusuke ja vähän koirannamia matkaan.

Hassenkin kanssa yritin tokoilla, sekin meni vähän tottelemattomuuskokeeksi. ALO -luokkaan se ei kyllä ollut ollenkaan valmis, tai no sanotaanko suoraan, että se ei työskennellyt mun kanssa ollenkaan oikein, saatiin säälipisteitä aika runsaasti ja kai me nauratettiin vähän yleisöä ja tuomariakin. : )) Äipän koira se taitaa olla, eikä oikein toimi mun kanssa. Pisteitä 98p, joten ei tulosta. Sijoituttiin toisiksi, luokassa olikin niin huimasti osallistujia, kuin minä ja Hasse ja toinen snautseri koirakko, joka meni tosi hienosti!

Nyt vaan treenaillaan taas noita liikkeitä, missä sitä treeniä eniten tarvitaan, eli paikallamakuuta! Jos se saataisiin toimimaan, niin silloin olisi mahdollisuus siihen 1-tulokseenkin joskus, ehkä.

Mutta aaaw! Möllitokoon oli tullut haistelemaan ilmaa Maple Yardin D-pentueen 9viikkoinen tyttöcolliepentu.<3 Oivoi, kun se oli niin ylisuloinen ja ihana! Mulle kanssa tuommonen heti! 8---D Niinja, lista koirakirjoista joulupukille vaan lisääntyy... : >>

// edit: 26.10.2008 – kuvia tokoilusta lisätty tekstiin. Älkääkä kysykö miksi ovat näin himohyvälaatusia XD

4 vastausta artikkeliin “22.10.2008 – tottelemattomuusmöllikoe.”

  1. Joo, no onhan mulla järkkäri. Mut siellä oli tosi pimeetä (hyvä kun tuomari näki koiran :”D noeivaan, mut kummiskin.) ja huono valo ja _äiti kuvaajana_, niin tuommosia kuvia tuli näköjään, alunperin ne oli ihan pimeitä ja noihin yritin saada valoa sitten tietokoneella säätämällä.. 😀
    Niija pitäis saada lisäsalama ja parempi putki niin onnistuis kuvat paremmin tuommoisissa olosuhteissa.

  2. Ei siin vältsisti putkikaan auta =)… Muuten tosi hyviä kuvia noi tuolla muualla =)…l

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *