23.10.2008 – mietintöjä (ja tokoilua).

Taidetaankin suunnata viikonloppuna Tampereelle, eikä Orivedelle, niinkuin alunperin piti. Tampereella on möllitoko & match show samana päivänä, kuin Orivedellä match show. Möllitokossa on helpotetut liikkeet alokasluokasta, ihan kiva harjotuspaikka meille taas tuon paikallamakuun suhteen varmasti. Jos nyt vielä saan varmasti kyydin paikanpäälle (mikä on kyllä varmempaa, kuin silloin, jos olisin Orivedelle suunnannut), niin sinne tullaan luultavasti kahden pehkopojan voimin.

Sain jonkinmoisen treeni-innoittajan tuosta lauantain möllitokosta ja toki myös eilisestä möllikilpailusta oli apua, tiedän mitä treenata ja mihin kiinnittää huomiota. Aluksi kävin juoksemassa Kingin kanssa kaikkein isoimmat energiat pois pellolla valokuvaten (tosin en löytänyt nyt kameran siirtojohtoa, oon laittanut sen jonnekkin ”hyvään” talteen, joten kuvia en saa nyt ainakaan heti näytille, ennen kuin löydän sen taas.)

Aluksi treenailtiin ihan vain perusasentoa. Kingi hakee sen itse hyvin, korjaa pienenpienestä vinkistä ja näin. Pari kertaa tuli vinoon, tai liian kauas. Askel – perusasennon haku uudelleen tuntui olevan yllättävän vaikea tuolle energiselle (yleensä se ei oo olllu noin innokas, tai sit vaan kuvittelen sen semmosena; Minervan sanoja lainaten; seisaalleen nukahtaneena vasikkana) otukselle, olisi tykännyt edetä enemmänkin, kuin sen minimaalisen askeleen, joten joutui tulemaan uudelleen kiertäen sivulle. Pitääkin tätä saada harjoiteltua vielä enemmän, just tuolloin, kun sillä on vielä innostusta säätää kunnolla.
Seuraamiset muuten ihan jees, innokas ja iloinen koira. (: Pitää vaan kulkea tarpeeksi ripeään tahtiin itse ja ei ahnehtia liian pitkää pätkää. Imutuksen kanssa harjoittelin kulmia jotenkin, saas nähdä miltä ne kohta näyttää.
Paikallamakuussa pidin semmoisen ~ 4 minuuttia, pysyi kohtuu hyvin. Tai no pysyi koko ajan, mutta vois vilkuilla vähemmän ympärilleen sun muuta, oli hiljaa, niin kun melkeen aina kotona.

Kaukokäskyihin oon hirmuisen tyytyväinen! Uskokaa tai älkää, mut toi ei tullu eteenpäin juuri mitään, seisomaan nousutkin meni tosi hyvin! Jeejeejee. Oon harjotellu tätä siten, et maahan – istu – nouse -> makupala lentää samantien koiran taakse. Vielä pitää oppia sillein, että maasta nousee seisomaan. Niija saada noi varmemmiks ja se välillä kummitteleva ääntely pois.

Luoksetulossa huomasin tänään, että se oikeasti tulee vinoon, jos sitä ei ohjaa kädellä sivulle. O_O Kamalaa, ihan perusjuttu ja hukassa tolla, no pitää kiinnittää siihen vaan enemmän huomiota ja reeniä, niin kyllä sen saa ihan helposti suoraksikin. Oon vissiin vaan huoletta ohjaillu sitä kädellä aina niin…
Harjoteltiin myös AVO -pysäytystä luoksetulon yhteyteen. Eka pallon kanssa yritin (viimeksi meni niiiin hienosti sen kanssa), mutta se ei oikein onnistunut, toivotulla tavalla. Paremmin meni, kun pelkän käsimerkin kanssa huusin seis!! Koira tuli kyllä muutaman askeleen käskyn jälkeen, mutta harjoittelumäärään nähden ihan ok suoritus.

Huomenna ei paljoa keritä harjoittelemaan (pakko kyllä paikkamakuu tehdä.. : D), joten seuraavaksi varmaan sitten siellä mölleissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *