kyl me kotona osataan !

…eli tokokuulumisia.

Voisin ehkä sanoa, että Kingin ja mun talvitauko alkaa päättymään, oon jotenkin saanu takaisin intoa sen kanssa tekemiseen, ehkä. Kingi sen sijaan…. noh. :–)

Eilen reenailtiin vähän, otin jopa videotakin, joskin oma kone temppuilee noiden kanssa sen verran, että en oo onnistunut niitä käsittelemään mitenkään. Mutta ehkä myöhemmin saan niitäkin esille.

Kingi teki pari melko loistavaa noutoa, saisi vaan olla vauhtia enemmän. Ja nyt muistin myös kiinnittää huomiota siihen heittämiseen, että miten kapula jää sinne maahan koiran otettavaksi, tätä mun pitää varmaan harjotella vähän lisää.. :–D
Sitten harjoteltiin ruutua, kosketusalustan kanssa. Naksuttelin muutaman kerran, sitten kokeilin myös ilman kosketusalustaa lähettämistä ruutuun ja menihän se sinne. En vaadi vielä tekemään mitään ruudussa, vaan ainoastaan juoksemaan sinne, siitä pitää saada iloinen ja vauhdikas. :–)
Hmmm, mä en oo ihan varma edes että toimiiko tää tapa, mutta en oikein tiiä mitä muutakaan sitten !
Tehtiin siis vaan lähinnä kivoja ja suht helppoja juttuja, leikittiin paljon ja semmosta pientä kivaa seuraamista yhdessä tauon jälkeen.

——————

Tänään suunnattiin ihan ohjattuihin reeneihin kentälle, missä ei ollakkaan oltu piiiiiiiiitkään aikaan, nyt isi suostui kyytimään. JSPKH:n tokoreenit, vetäjänä Merja.
Meillä oli kivat pikkureenit, meiän lisäks mukana oli tällä kertaa ainoastaan Viivi ja Rommi, sekä tietty Merja koiransa kanssa.

Kingi oli alkuun taas kamalakiljukaulapaviaani, kaikki muu ois taas alkuun kiinnostanu. Mä jo luulin, että tää oli ohi:DD
Mutta siis kyllä me jotain onnistuttiinkin tekemään ja ehkä ihan hyvä näin, että se ei tehnyt töitä niin hyvin – saatiin nääs tosi hyviä vinkkejä näihin meiän ongelmiin, jotka ilmenee aina välillä. Alkuintoilun jälkeen se vähän lösähti, ei tehnyt töitä täysillä, vähän hissukka.
Mm. Paikkamakuussa huutaa. Alan nyt varmaan kokeilla naksuttelua tuolle, miksenköhän ollu tätä tajunnut kokeilla aikaisemmin. Mutta nyt vaan puuttuu taas häiriö, missä naksutella, koska kotonahan toi tietty paikkamakaa ihan täydellisesti, eikä oo mitään ongelmaa.. no, yritetään päästä yhteisreeneihin vaan !
Seuraamisissa mä en saa ahnehtia yhtään liikaa enkä ajatella, että nyt on pakko osata, kun ei osata. Mennään vaan lyhyitä pätkiä ja sillon kun seuraa hienosti – palkka. Mua vaan ärsyttää, kun tuntuu, että ei olla edistytty tässä asiassa yhtään……
Luoksetulo oli ihan ok, siitäkin kyllä puuttuu vauhtia. Kingin sivullekiepsähtämine on hidas, sitä pitää treenata myös lisää, eka koira eteen ja siitä sivulle.
Mööö, tää kuulostaa nyt ihan siltä, että ei osata mitään ::::::: D

Soolo pääsi taas leikkimään ja pitämään hauskaa ! Leikkiin innostui ihan kivasti, jahtas hienosti ja taistelikin, Rommi -kaverista huolimatta, vaikka sinne välillä olisikin tehnyt vähän mieli mennä.
Otettiin myös muutama vauhtiluoksetulo niin, että Merja piti Sooloa kiinni ja mä juoksin eka karkuun, kutsuin ja taas vähän karkuun ja palkka:) Tätä tehtiin pari kertaa, jee toi on hieno tulee ihan täysillä !
Sit muutama perusasento. Merja katto pennun hampaita ja vähän tutkiskeli muutenkin.

Tuli myös mietiskeltyä sitä vapaa -käskyä yhdessä, että kun mä en oikein osaa sitä käyttää. Annan käskyn myöhässä ja yleensä en ollenkaan ja unohdan sen.
Kun kumminkin olis hyvä olla se, että koira on skarppina sitten sillon kun on käskyn alla, eikä lähde ominpäin vapailemaan, luulisin. Ehkä mä yritän parantaa ja alkaa käyttämään sitäkin.

Täytyy muuten kehua taas tota Sooloa !! Pentu on ehdollistunut nyt naksuttimeen ja ollaan opeteltu jo kosketusalustakin sen avulla. Mulla on tommonen suht iso kansi jostakin ja kun pentu laittaa tassun sen päälle niin naks – nami. Ja se osaaa ! Vähän pidemmänkin matkan päästä jo, je!

PS. Mukavaaaa ystävänpäivää ! <3

”Monta on kaunista, monta on hyvää, vain yksi on parasta, tunnetta syvää.
Suuri on ihme, myötäelämisen taito, se on van ystävällä, kun sydän on aito.”

Yksi ajatus artikkelista “kyl me kotona osataan !”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *