TRE PENTUNLY – koopee, roppi-, ryppikakspentu !

Huhhuh, mikä päivä ! Eilen olin ihan hermoissani, kun en meinannut saada kyytiä mistään ja luulin, etten ehtisi näyttelyyn bussillakaan, vasta aamulla sitten päätin, että pakko lähteä yrittämään sillä bussilla menoa, kun tätä oli odotetttu kauan, ensimmäistä pentunäyttlyä !:)))

Veli onneks heitti lopulta pysäkille, vaikka herätys olikin aikainen. Bussimatka sujui mukavasti, vähän levoton Soolo oli kun oli niin paljon virtaa aamusta, mutta nukkuikin onneksi sitten osanmatkaa. Edessä istuvan mummon voileipäkin ois maistunu pikkuselle hyvin:):):)

Bussista ulos klo 9.40, päämäärätön liikkuminen kohti Kaupin vinttikoirarataa.. Luulin osaavani sinne, mutta oli pakko kuitenkin leikkiä turistia ja kysellä joltakin neuvoja että päästään sinne, matkaa oli se joku pari kilsaa siitä. Ja löydettiinkin sitten perille ja vieläpä ihan hyvissäajoin ! Kehä alkoi 10.30, joten ehdittiin vielä puuhailla kaikenlaista siinä ennen mukavasti.

Kehää odoteltiin, paria tuttua näki siinä ja muuta kivaa. Pehkoja oli ilmoitettuna vaan kolme, yks narttu Kingin kasvikselta Susannalta, mut ei päässyt paikalle :/. Toinen uros oli vain 4 päivää vanhempi Dolmaris The Reaper.
On aika iloista, kun voi vaan istuskella jossakin nurmikolla ja koira on siinä nätisti ja kattelee vaan muitten touhuja kiinnostuneena, eikä huuda kun hyeena… tai no, kun tulee liian tylsää pitkäks aikaa niin tulee soolon perus, väyväy toimintaa, mutta silleen osaa relata siinä, eikä stressaile sillälailla. Ei toi ennen oo noinkaan nätisti ollu:):)

Kehä meni varmaan ihan jees, Soolo seiso hienosti ja anto jotenkin tutkiakin, sitä hampaiden kattomista pitää vaan edelleen harjotella, kun vähän pakittaa siinä. Mutta treeniätreeniä vaan! Juoksussa mentiin kahteen kertaan kolmio, et tuomari sai liikkeistä kunnolla selkoa.
Kun pojat juoksi yhdessä, Soololta pääsi muutama ilohaukku ja hihnasta oli kiva vähän ottaa kiinni, pomppia vähän ja niin tuomari yritti sitten lohduttaa mua, että se on tommonen energinen ja vilkas pentu, että kyllä sä senkin vielä saat hyvin juoksemaan.. No, siitä mäkin elättelen toivoa !! (tosin tätä se ei oo tehnyt nyt parissa mätsärissä ollenkaan, mutta kaipa jätkällä oli vähän tylsää:))
Soolo oli sit ensimmäinen näistä, sai KP:n ja oli sit automaattisesti ROP-pentu ! Jippii.

Arvostelu kuuluu näin: ”Sopusuhtainen. Hyväntyyppinen. Hyvin kulmautunut. Liikkuu hyvin. Hiven kinnerahdas seistessä. Rodunomainen urosmainen pää. Hieman laskeva kallo. Hyvä ilme. Hieman leveät korvat. Hyvä kaula. Oikea karvan laatu ja väritys. Luoksepäästävä ja avoin.”
Ja tuomarina siis Antti Nieminen, rotu ja ryppikehässä.

Sit sain kuulla, että joudutaan oottaan siellä helteessä vielä kaks tuntia, huh olipa välillä tukalaa, kun aurinko porottaa vaan koko ajan. Just valitin aina talven kylmyydestä ja nyt sitten tästä kun on näin ihanan lämminta. Ehhhee.

Mua vähän jännitti ennen ryhmäkehää, vaikken mitään sieltä odottanutkaan. Soolo olikin hetken kehässä, että joo mulle riitti ei kiinnosta lähetään meneen, mutta skarpattiin sitten, kun tuomari meitä juoksutti ja jaksoi se vielä sen verran keskittyä onneksi, vaikka kovin väsynyt olikin ! Taas juostiin iloisesti välillä pomppien…. hehhe.
Mut olin ihan äimänkäkenä, kun kuulutettiin, että ”ja tänään toiseksi ryhmässä tulee Maple Yard End Of Limits ja Evie Rekola….”
Kaippa se setä sit vaan tykkäs Solppanasta. :–) Hihhihii, saatiin siis kotiin tuomisiksi 2 pokaalia, 3 ruusuketta ja 4kg Royal Caninia (onneks ei yhtään isompaa, ois ollu vieläkin tuskasempaa raahata sitä matkaa bussille jne.)
Lähdettiin sit aika tenhoilla pois sen jälkeen, että ehdittiin vielä bussiin ! Sen matkan Soolo sit vetikin ihan rennosti sikeitä kun pääsi bussin lattialle, rankkoja nää näyttelyt !

PS. Näyttelystä otetut kuvat on (c) Oona joku iitaiirissheltti :—)

7 vastausta artikkeliin “TRE PENTUNLY – koopee, roppi-, ryppikakspentu !”

  1. Moi

    Oikein paljon onnea Soololle hienosta näyttelyuran aloituksesta! Todella mahtavaa.
    Soolo on todella komea poika.

    Karita ja velipoika Aku

  2. Kiiitoos Karita ja Heidi, sekä Tanja ! Suukkoja velipojalle ja isukille ! Soolo on kyllä aika ihana:)

  3. WOW MIKSEN OO KUULLU TÄSTÄ, PIKKASENKO HIENOA!
    Solppu on ihana <3 Millon nähään? Mulla on kyselyikä :–D

    ps. oot värjänny hiukset!

  4. hihihii en oo tainnu tosiaan sulle muistaa puhella tästä, onneks luet plokia joskuuus. 😉 PITÄISI KYLLÄ NÄHDÄ TÄSSÄ JOSKUS, liian kauan taas viime kerrasta !! Ja juu, letistä tuli vähän punertava tässä joskus, kesäl se on sit varmaan iha oranssi jee. 😀 ja solppu on kyllä ihana. <3<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *