Niinun agivalmennus.

Tänään oltiin melkein koko päivä Niina-Liina Linnan agilitykoulutuksessa Kana-areenalla . Tykkäsin kovin ja Niinu oli tosi kannustava ja sain irtikin taas paljon uutta ! 🙂

Rataan tutustuessa olin aika hukassa, että mitä tekisin missäkin kohtaa. Vaikea vielä tässä vaiheessa miettiä noita, kun ei oo kumminkaan niin paljoa vielä ohjaillut. Onneksi käytiin yhdessä vielä läpi vaikeat kohdat ja suunniteltiin, miten kannattais

Edettiin radalla 17:lle esteelle saakka treenin aikana, harjoiteltiin ja hiottiin muutamaan kertaan joitakin ohjausjuttuja.
Päälimmäisenä mieleen jäivät omasta treenistä rintamasuunnan vaikutus koiran ohjaamisessa, mun pitää siihen ruveta kiinnittämään huomiota, ennen en oo oikein tajunnut sitä miettiä ollenkaan. Esim. siinä pyörityksessä se oli tärkeetä.
Takaaleikkauksessa oma vauhti ei saa pysähtyä ollenkaan, koska sillon koirakin stoppaa helposti eikä etene oikealle hypylle.
Takaakierrossa mulla on ollut liian voimakas ohjaus jalalla, saatiin mulle oikea liike siihen, kun lähetin Soolon takaakiertoon heittämällä sille lelun sinne taakse.
Jes, ainut asia varmaan minkä tein oikein heti tänään oli valssaus oikeaan aikaan?
Lähtöön pitää kiinnittää nyt oikeasti huomiota!! Lottakin sano tätä mulle viimeks. Siis oikeesti, argggghh se oli niin rasittavaa kun useemman kerran joutuu palauttamaan koiran sinne lähtöpisteeseen. Ja se nimenomaan lähtee helposti silloin varastamaan, kun mä käännyn koiraan päin. Sen kävelyajan pysyy tosi hyvin. Tähän Niinu neuvo sellasia ihan perusharjoituksia, eli käännyn vaikka kesken matkan koiraan päin ja sit jatkan ja käännyn ja jatkan ja viimesen kerran käännyn, välillä palkkaillen.

Tätä lisää!! 🙂 🙂 Ihana koiruus!

— Nii mut hei se on aika rasittavaa, kun toi ennen osas olla tosi hyvin hiljaa häkissä odottamassa… mut eipä onnistu enää ku ikää tullu lisää ja kun joku haluu aksaamaan!! Väyväy…. tänään kehuin ja palkkailin sitä aina sillon, kun oli hiljaa.
Huomioimattomuus/Kiellot kun ei oikein tunnu tehoavan mitenkään pysyvästi tuohon, tai sit en vaan osaa olla tarpeeks selvä ja äreä sille. :—D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *