Lotan agikoulutus part6.

Tänään treenailtiin taas Lotta Vuorelan kanssa Kana-areenalla. Rata oli ihan kiva, tällä kertaa vähän pidemmillä väleillä, tarvitsi liikkua enemmän ja löytyi sieltä paljon tekniikan hiomistakin. Itellähän ne ongelmat enimmäkseen on ja siinä omassa liikkeessä aina nykyään. Solppa menee sinne, minne ohjailenki:)

Ensimmäiset kuus estettä meni hyvin. Ekalla yrityksellä mua jännitti, että suorittaako se sitä pituus-estettä vai mitä tekee niin jäin jotenkin jälkeen varmistelemaan kauheesti, niin olin vähän jäljessä, mutta seuraavalla kerralla kun luotin koiraan, niin meni jo tosi hienosti. Oli siis eka kerta kun soolo menee pituutta nevööör!!! :–D (wuhuu iso saavutus:D)

Siitä jatkui muurin kautta pari vinoa hyppyä, joille tein ekalla kertaa takaaleikkauksen ja soolo käänty näppärästi, vaikka ite sitäkin vähän epäilin että ei osaa kumminkaan kun ei olla tehty sataan vuoteen, mutta kyllä mun koira vaan osaa! Putkelle (11) viennissä mun pitää ite kiinnittää huomiota mun ohjaukseen enemmän, käsi pysyy alhaalla, eikä heiluttele kattoon päin. Näissä molemmissa putkissa oli se haaste, että putken toinen pää olis ollut koiralle se loogisempi paikka mennä, joten niissä piti olla huolellinen. (vaikkei ehkä ratapiirroksesta sitä mittasuhteiden takia tuukaan niin ilmi..)
Sit samaan kohtaan (9-11) tehtiin myös kahella valssilla onnistunut vienti, tosin tähän tarvi harjotella valssien ajotusta taas jälleen. Ja mun valssit saa viedä enemmän eteenpäin ja liikkua. Edelleen samat virheet, mutta ehkä mä joskus opin tekemään niitä valssejakin kunnolla.

Siitä jatkuu seuraavalla kierroksella esteet 11-14. Hyppyjen väliin valssi ja vetämällä näppärästi putkeen. Toinen yritys oli tehdä tuplavalssi tähän, mutta siinä olin ihan liian myöhässä enkä kerinny yhtään. Tätä pitää treenata omissa treeneissä !! Ei jaksanu alkaa hinkkaamaan nyt, kun oli jo takana niin monta toistoa samasta kohdasta.
Loppuosa putkelta (14) viimosille hypyille meni vetämällä. Mun pitää tässä vaan kiinnittää huomiota siihen, että annan koiralle tarpeeks tilaa siihen, että se saa ennen hyppyä koota ittensä ja kääntyä paremmin sitten seuraavalle hypylle. Ja tässä piti kanssa lähtee heti sinne hypyn taakse kun lähetti putkeen, että ehti kunnolla koiran tullessa putkesta olla valmiina siellä.
Itellä tuli mieleen vielä, että voitas harjotella myös ihan eteenkäskyy tommosella loppusuoralla, että irtoais vieläkin paremmin sinne.

Ennen toista kierrosta ootellessa vähän paikkamakuiltiin ja soolo oli siis niin rennosti ja rauhassa siinä, ettei tosikaan! Kotona ollaan nyt harjoteltu tätä, joku 4min oon makuutellut varmaan pisimmillään ja siellä se alkaa pysymään. Tänään kumminkin tosi lyhyitä aikoja ja olin ite ehkä vajaan parin metrin päässä siitä. Mutta olin niin onnellinen jo tosta, kun se sen olemus oli niin rauhallinen, eikä ollut menossakaan, vaikka toinen teki agilityä samaan aikaan.

Ihan ihan lopuks kun ooteltiin vielä mummia hakemaan meitä, niin tein vähän seuraamista ja yhen liikeestä maahanmenon, mikä siisti. Seuraaminenkin sairaan kivaa nyt, varmaan kun on vähä vähemmän energiaa.
Nyt pitäis vaan treenata enemmän liikkeestä seisomista ja istumista. Maahanmeno on nimittäin jo niin varma, että tarjoaa sitä noidenkin sijasta aina välillä väärin. Paikallamakuuta vähän siinä kanssa, kun alettiin rakentamaan rataa kisaaville koirille ja kantelin paria estettä niin solppo sai makuilla. Paikkamakuuta nyt vaan, paljooonnnnn ja varmuutta siihen!

Häkkeilyä harrastettiin taas. Oon niin kyllästyny siihen sen huutamiseen siellä, tänään se koitti saada siellä huudella ja mää sitten suihkuttelin sitä vedellä ja karjuin sille. En vaan osaa olla tarpeeks vakuuttava ja käyttää ääntä kunnolla. Soolo vaan kuumuu joidenkin vähän kiihkeempien agilitaajien aikana ja sit alkaa vöyhkäämään siellä että mää kans!!
Sit lämppälenkin jälkeen solppoo ei ois kiinnostanu enää mennä sinne häkkiin ees, siellä on ihan kamalaa. Sai jonkun ihme skitsokohtauksen, mikä meni sit ohi kumminki ja nakin voimalla sain sinne takasin, vähän jotain temppuilua ja nakin hakemista häkistä ja lopputreenien aikan ei sit ollukkaan enää ongelmaa tässä vaan häkki oli taas kiva paikka, mis voi vaikka nukkuukin rennosti. Joskus se on vähän pöljä koira. :–))

Oon ollu laiska kuvaileen, niin merkinnän kuvatki tälläsiä vanhoja kesäkuvasia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *