vuuhuuu juoksutreeniit!:)

Lotta Vuorela koulutteli meitä jälleen tänään Kana-areenalla.

Käytiin tekemässä ennen treenejä aika pitkähkö lämmittelylenkki, koska päästiin tulemaan niin ajoissa.
Mä olin ihan innoissani ja täpinöissäni. Siinä kun tutustuttiin rataan, ei vielä ollu semmosta, mutta kun odoteltiin, että päästäis tekemään.
Ei olla aksattu taas pitkään aikaan ’kunnolla’, niin en tajunnu itekkään sitä omaa tunnetta ennen kun päästiin yhessä radalle tekemään: ”Kohta päästään kohta päästään.. Jiiihaaa kohta!” Oli vaan niiin kivaa, liidellä Soolon kanssa! Tätä tän lajin pitäis olla parhaillaan – molemmilla on niin kivaa!

Lotta oli tehnyt meille tälläkertaa radan, jossa ei ollut mitään erityisen vaikeita ohjauskuvioita, vaan piti keskittyä enemmänkin omaan ja koiran liikkumiseen radalla. Ei hiottu pientä tekniikka pyöritystä kamalasti, vaan vauhtia epeliin :–)

Saatiin hyvää palautetta lähdöstä. Soolo pysy ihan superhyvin lähdössä, KERRAN se meinasi varastaa, mutta kun sanoin takaisin että istu, niin poika meni hyvin takaisin ja kuunteli. JES, en kyllä tiiä mitä tällekkin on tapahtunut, kun ei sitä pahemmin olla treenailtu.. Tai sit mulla on vaan maailman paras koira noin muuten. <3 Alussa mä laskin käteni heti, niin eka rima tippui. Mä en ois ikinä taas osannu ajatella, että se johtuis siitä, mutta selvästi kyllä taas kun korjailtiin.. Soololle oli ihan hurjan vaikee toi este 9. Se meinas niin kovasti tulla sen riman ali. (MITÄ!! Muistan, kun joku bortsu teki ihan samaa juttua jossain koulutuksessa..) Lotan mukaan se johtu ainoostaan siitä, että toi kulma oli Soololle jotenkin outo, ettei se oo joutunu hyppäämään tosta kulmasta. No, laitettiin siihen toinen rima floppaamaan sitä alimenoa, mutta silti koitti mennä niiden kahden riman välistä (..XD) Se jotenkin mietti sitä hyppäämistä ihan normaalistikin kun mentiin ilman kääntymistä hirmu paljon. Tälläsiä juttuja nyt sitten kotitreeneiksi, eri kulmista vielä ja varsinkin tommosesta. 12-13 väliin koitin ensin ohjata oikealta puolelta ( eli tarkotan ratapiirroksen mukaan). Koira jäi 2on2off asentoon kontaktille, vapautuksen kautta takaakiertoon ja toisella kädellä kääntämällä kolmelle toista ja tarkoituksena sieltä sitten kepeille viedä. Kokeiltiin myös toiselta puolelta ohjaamalla siten, että otan sen vaan toisella kädellä vetämällä kolmentoista yli ja sieltä sitten ois ollu kepit semmosella pyörähyksellä;D Ja kolmasohjauskuvio oli se, että käännän koiran rintamasuunnalla kolmelletoista (mä jään koiran taakse) ja sieltä sitten saan helposti takaaleikkaamalla sen kepeille. Näistäkin saatiin vähän kotiläksyjä, että voin noita kaikkia ohjausjuttuja harjotella käytettäväks niissä. Renkaalle tehtiin erillistä treeniä ihan, koska sitä on tehty niin vähän maxikorkeudella. Ohjailin toisen hypyn kautta jne ja Lotta palkkaili. Lopuks päästiin tekemään pätkä 15-19 ja renkaan ja hypyn välillä valssaus. Siinä pitää muistaa oikea ajoitus!! Valssaus on ajoituskysymys!! Montakohan kertaa oon tänkin kuullut..mutta kyllä sieltä sitten täydellinenkin suoritus viimein tuli!:) 21-23 välillä oli taas vähän ohjausjuttua, pakkovalssia ja toinen perusvalssi, jonka suuntaus taas oikeaan. Tässä välissä meinas multa puhti loppua kaiken sen juoksemisen takia ja tienny enää mitä teen tuossa putkelle viennissä. :--DD Hahaaa, mut Soolo oli pätevä vaikka kartturi taas mokaileekin! Loppupätkässä ei sit ollukaan enää mitään ihmeellistä. Treenailtiin siinä pätkässä myös noita kontakteja kokonaisena, koska Lotta ihmetteli, ettei tehä niitä, kun Soololla on niin selkee se pyörittely ja alastulo paikka kumminkin - korjailee, jos ei ihan osu jne. Noh, saatiin ihan hyvää treeniä tässäkin ja aivan loistavia vinkkejä jatkoon noiden suhteen! Mun pitää ite olla rennommin, eikä kytätä koko ajan, että koira pysähtyis siellä lopussa. Tehä itelle siitä rennompi suorittaa, eikä jännätä. En saa himmailla ja jarrutella koiraa, vaan juoksen rennosti vaikka vähän eteenpäin. Sitten palkattiin koiraa revittelemällä siinä kontaktinlopussa - hyvin meni. Siinä välissä sitten vähä treenailtiin paikkamakuuta, kun muut meni aksaa. Soolo pysy tosi hyvin, vaikkakin palkkailin taas ihan simousein, niin ettei se ehtiny häiriintyä siitä että toinen menee aksaa. Vähän piippiip, mutta pääasiassa olin aika tyytyväinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *