kurjuuksien tylsyys! ja ehkä jotain kivaakin!

Puoltoista viikkoo on meillä mennyt tässä vähän hiljaiselona Solperon kanssa. Ei olla päästy käymään agilitytreeneissä, eikä oikein muuallakaan, hyvä kun omaa pihaa kauemmas.

Kaikki alko siitä, kun olin just joku puoltoistviikkoo sitten olin lähdös koirien kanssa lenkkeilemään ja Soolo hengaili pihalla siinä tuttuun tapaan ennen sitä. Sitten koira juokseekin jostakin viereen ja sillä on tassu ihan veressä. APUUUVA.

Koira sisälle ja pesuhuoneeseen vähän katsastelemaan tilannetta, yritin vähä kylmällä vedellä huuhtoa ja sen jälkeen soittelinkin sitten monta puhelua, kun en oikein tienny, että mitä tehdä. Isille, eläinlääkärille, mummille, kasvattajalle..
Onneks kaikki avustivat mua hädässäni ja sain ohjeet, mitä tehdään mummin kanssa. Oltais lähdetty viemään lekurillekkin, mutta kun hää oli melkein toisella puolella Suomea sillä hetkellä ja muualle en sitten saanutkaan yhteyttä illan aikana.. Joten laitettin paineside tassuun muutamaks tuntia ohjeiden mukaan ja yritettiin tyrehdyttää verta vuotava haava.
Verta tuli oikeesti paljon, tai ainakin musta tuntu siltä, kun solpe oli tassutellut kylppärin lattian siihen kuntoon..
Tassuun siis tuli ilkeännäkönen viiltohaava (n. 1,5-2cm) tohon kannuskynnen lähistölle ja toinen oli kynnen ja anturan välillä pienempi viilto, mutta se on nyt jo onneksi rupeutunut.
Pahempi haavakin tyrehtyi, mutta esim. aamulla kun käytin ulkona nopsasti vaan, niin johan se aukesi uudelleen. (siteen ja sukan kanssa oltiin liikenteessä muutama hassu metri).
Kouluun menin ja sieltä tullessani vastassa oli selvästi pirteämpi koira, kuin illalla ja aamulla. Kaikki mun sideyritykset se on todennu surkeiksi, kun repii ne samantien irti tassustaan.. XD

Kummallista vaan se, että en vieläkään ymmärrä, missä se on itsensä tollalailla onnistunut telomaan.. Mulla on kuviakin haavasta tuoreeltaan, mutta sen verran ilkeen näkösiä, etten välttis viitsi pistää tähän ellette välttis haluu nähä. 8D

Kieltämättä ollut hieman kestämistä tuossa elukassa, kun ulos ei oo päässyt purkamaan energioitaan moneen päivään, niin sittenhän otus keksii ja yrittää saada sisällä tekemistä, tyrkyttää leluja ja riehuu, haukkuu, komentaa.. Ne pari päivää meni ihan jees, mut sitten:D

Mä pelkäsin aluksi, että haava tulehtuisi ym. Oon hoitanut sitä nyt siten, että oon pari kertaa päivässä puhdistellut haavaa Betadinella, sitten laittanut myöhemmin basipacktia siihen siteeseen jonka laitan tassun ympärille. Ulos ollaan vieläkin menty vaan side tassussa. Haava alkaa nyt olla parantanut, tosi hyvin rupeutunut ym.
Alkuun oli vaikeaa, kun se tosiaan aukesi aikalailla heti aina lenkillä, eikä voinut olla kuin hetken aikaa omassa pihassa. Oon tän ruljanssin aikana oppinut tekemään kunnollisen tassusiteenkin – ensimmäiset lähti heti, mutta nyt saan sen jo pysymään rajummassakin menossa.

On ollut hauska seurata myös Kingin toimia haavan aikana. Välillä se on yrittänyt hoitaa Soolon tassua nuolemalla sitä ja toinen on ollut ihan onnellinen siinä. Kingi ja Soolo on muutenkin ihan paras parivaljakko – nuolevat toistensa korvia ym. Joka ilta Solpero tulee vähän härnäämään Kingiä leikkimään ja sitten Kingi aina ”kurmuuttaa” toista, mistä Solpero vaan ilmeisesti tykkää kun tulee heti uudelleen ’ärsyttämään’. :–D
Kingistäkin on tullut uusia piirteitä esiin, näin vanhallakin iällä. Se on ihan innoissaan nykyään kun treenailen sen kanssa jotain pientä seuraamisjuttua. <3 ------- Eilen tultiin käväisemään pitkästä aikaa äidin luona Pirkkalassa, morjestaan samalla Hassea. Soolo on pärjäillyt täällä hyvin. Ekalla kerralla oli menossa niin hurjaa vauhtia ulos rappusissa, niin liukastu tms siinä kovin pahannäköisesti, kun hihna otti vastaan. Vähän se sitten takaisin tullessa jännäs noita rappusia, mutta nyt menee jo taas ihan jees onneksi!:--)) Kävin tänään sovittamassa ja hakemassa Terolta Inov-8 -kengät. Käytiin Solon kanssa lenkillä juoksentelemassa testaillen, olin kovin tyytyväinen :--) Vähän hankas uutukaisina kantapäätä, mutta eiköhän ne muotoudu jalkaan sopiviksi käytössä. Kerrankin mulla on hyvät kengät juoksemiseen, ehkä mä innostun nyt vähän enemmän siitä!:) Ja eiköhän noi oo agilityssäkin aika passelit!! (ainakin sata kertaa paremmat, kun ne ikivanhat lenkkarit, millä tähän asti menty..) Soolon kanssa käytiin lenkin varressa myös vähän treenailemassa. Joku söpö mummi kommentoi meidän tekemisiä "pikkunen on saamassa päivän koulutusantinsa:):):)". Sairaan söpö kun hymyili niin kovin ja sano mun muhvee pikkuseks, vaikka se on aika jätti! Solo oli taitava, vähän huomas, että otti häiriöö ympäristöstä seuraamisessa tms, kun ihan vieras. Paikkamakuiltiin tosi onnistuneesti. Se ei oo nyt noussut pitkääään aikaan ollenkaan, sain jopa autotien vieressä 2min! Ei ollenkaan huono solperolle, mikä vielä vähän aika sitten tykkäs, että autoja on superkiva jahdata ja hyökkäillä perään. Mä oon huomannut ihan sairaan paljon kehitystä tän kanssa, kun oon vaan treenannu tarpeeks maltilla ja paljon. Voin muistella sitä aikaa lämmöllä, kun toi oli kotipihassa 30s ja päästi ääntä sinäkin aikana jo XDD Kotona olohuoneessa ollaan tehty vähän piilopaikkistakin seinän takana, sekä vähän pidempiä makuita myös (~ 6min). Jejeee, mun vuhve on paras muhve! PS. Mä oon suunnitellut meille muutaman möllitokon lähitulevaisuuteen ja ehkä myös joku virallinenkin ensikesälle, katsellaan...! Ja toinen kiva juttu on se, että päästiin mukaan kivaan agitreeniporukkaan, missä saadaan kunnolla ohjaustakin viikottain:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *