ekat tokoepikset. :)

Oltiin Pirkkalassa möllitokoissa osallistumassa. Kisat järjesti Pirkanmaan Sennen. Tuomarina toimi Krista Karhu, joka olikin tosi mukava ja kannustava, anto pikaisesti jotain neuvoja yms :–))

Joo, emmä tiiä oonko ihan tyytyväinen vai en. Oon mä toisaalta, koska oli niin paljon hyvääkin, mutta myös niin paljon parannettavaa.
Liikkeistä siis oli muunneltu vähän helpommiks, paikallamakuu yks minsa ja sit sai valita, tekeekö hihnassa vai ilman seuraamisen ja sit piti valita tekeekö liikkeestä seisomisen vai maahanmenon, valittin näistä maahanmenon. Ja ilman hihnaa kokoajan.

Luoksepäästävyys 10 – meni nuuhkasemaan, yllätykseks ei ollu kumminkaan mikään pusipusi.
Paikalla makaaminen (1min) 7 – tuomari käski kaikkia pitämään koirat hihnan päässä, joten näin. Solppis äänteli aika rajusti.
Tosin jo luoksepäästävyydessä mua jännitti tosi paljon ja meinas hermot pettää, että ehkä tälläkin oli aika paljon vaikutusta tohon. Kehän ulkopuolella se kun kumminkin makoili aika nätisti ennen tätä! Ennakoi myös istumisen palatessa – mitähän ihmettä! Koska en oo niinku ikinä varmaan ottanu siihen sitä istumista mukaan. Että ei ihan ansaittu vaikka se maassa pysyikin :–D
Mutta paljon treenattavaa tässä siis kumminkin!! En ollut kovin tyytyväinen, mutta oma jännitys oli niin karsee siinä kun odoteltiin niin annan koirulille anteeks. Ihan loppuaika meni sit hiljaa, kun kävin antamassa namosen siinä välissä kun oli hetken hiljaa, ja se oli ehkä ihan fiksua:)
Seuraaminen taluttimetta 10 – tää oli tosi jees! Kuulemma ihan pikkusen edistää, että siihen pitää kiinnittää vähän huomiota, mutta muuten tosi erinomaista ja teknisesti muuten upeeta seuraamista:)
Käännöksissä itellä vähän miettimistä, kun kukaan liikkeenohjaaja ei oo käskyttäny mua oikeen. Muistin himmata niissä, joskin vähän takerrellen. Kävelin sentään kai ihan reippaasti! Solvis oli <3 Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 – Meni maahan, mut oli suht hidas, josta Krista sanoikin, että tolle vilperille saa kyllä tosi nopeenkin maahanmenon, jos tekisin sitä esim. lelun kanssa taas.. Ennakoi sen istumisen!! TAAS. Siitä ois tullu oikeesti nolla siis. Tääkin ihan ihme, koska oikeesti oon yleensä palkannut vaan siitä maahanmenosta, enkä oo ottanu ees aina sitä istumista vaan vapauttanu. Höhöhöhöö, mietin et katoinkohan sitä jotenkin painostavasti koko paluun ajan vai mitä. Seuraaminen tässäkin kuulemma erittäin hyvää.
Luoksetulo 9 – tuli tosi nätisti jees eteen, sivulletulossa jotain hämärää juttua ennen kun tuli, oottelin siis vaan että mikähän toi oli enkä auttanut mtn. Enkä vieläkään tajua, mikä koiralle tuli siinä, joku minimaalinen viba, kun vähän käänty pään kylkeensä eka. XD Siitä siis piste.
Estehyppy 10 – tää oli tosi näppärä jeejee. Pikkusen vilkuili kun seiso esteen toisel puolel ku vieres oli muita koiria, mutta siiis tosi jees!
Kokonaisvaikutus 10 – ilosta yhteistyötä ja koira on ihan intona tekemässä. Ohjaajalle saatiin semmosia vinkkejä, että vapautuksen jälkeen en kehu koiraa niin ilosesti ja silleen korkeella äänellä….se nostaa kuulemma ton virettä turhan ylös ja sit tulee siihen väliin joku hauhau. Miks mä en oo totakaan taas tajunnu!!!!
Niin yksinkertaista kun se onkin! Ja tosiaan kun saadaan toi ääntely kuriin varsinkin paikallamakuussa, niin hyvin menee. Mut se pitää tosiaan kitkee jo nyt, koska kuulemma ylemmissä luokissa se tulee olemaan sitten isompikin probleema.. ja se on ihan totta. Mut nyt tuomari tajus siirtyä tuon koiran kanssa nopeesti aina seur. liikkeeseen, niin ei ees ehtiny juuri haukkua.

Pisteitä tuli siis 142/160p, eli ykköstuloksen verran. Ja palkinnonjaossa saatiin ihan ylläriks TSEMPPARIPALKINTO. Solpis sai siis kotiintuomisiks tommosen super ison luun, sitä se on kaivannutkin ! :—)

Ja musta muuten tuntu nyt, etten jännittänyt enää yhtään yksilöliikkeissä!!! Ja mä hymyilin, koska ton koiran kanssa oli vaan niin kivaa tehdä siellä :—)))
Tästä on hyvä jatkaaa ja nyt pitää vaan treenailla tota paikkamakuuta häiriöissä kertaa miljoona! Ja tietää nyt, että se on oikeesti se meidän kulmakivi, noi muut pikkujutut nyt saa aikasta helposti korjailtuu, luulen niin.

3 vastausta artikkeliin “ekat tokoepikset. :)”

  1. Congratulations again Evie !!! You must be really proud of your lovely working collie !
    It would be nice to see the video about the competition ! 🙂

  2. Thanks! This was only unofficial competition, but I’m still a little proud of him <3
    It was so great to do with him, because Soolo didn't lost him working drive at all 🙂 And now I know that we have to train much more down for 2 minute in group 😀
    Mmm. I didn’t say to anybody to take a video about this competition, but we are going after 2 weeks again to same competition, so maybe I can say somebody there to take.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *