Today I don’t feel like doing anything I just wanna lay in my bed Don’t feel like picking up my phone, so leave a message at the tone ’Cause today I swear I’m not doing anything

yKS ihanuus kävi kylässä. Nimittäi Jenna Norrin kanssa! Ihanaa mun plokin päivityskatko loppuu nyt tähän. Tuntuu kyllä tosi hankalalta tarinoida näin pitkän tauon jälkeen. Koitan aktivoitua, kun en oo enää töissäkää kokoaja, vielä ens vkl täytyy jaksaa ja sitte lukion ohella muutama vkl/kk, riippuen vähä mite jaksan.
Apua. Lukiokin alkaa alle viikon päästä… mihin tää loma o kadonnu???

MUT NII. Jenspa kävi, oli kivaa. Tehtii pitsaaa, oli maukasta, vaikka hiiva ehkä maistuki vähä liikaa. Unet maistu. Aamukahvit maistu myös. Vähän treenattiinkin. Paikkamakuu, jossa solppis aika levoton. Pysyy, mut tosi semmone herkkä, paljon palkkaa vaan ja niin. Norpaa vieressä ja kingi kanssa (joka ihan rauhassa lepponen, ois solppokin). HUHUUU, tätäkin pitäis tehä paaaaljon enemmän, kun mitä ollaan viimeaikoina tehty (= siis ei yhtään). Päätäis joskus eteenpäinkin.

Jenna teki jäljenkin solperolle mummolan nummelle. Kai se meni ihan jees löydettiin purkki, vähän reilu 100 askelta se kai oli vähän kaarrosta siinä. Toinen myös, jonka ite talloin. Suora. Ihan jees. Toisen tallomaa jälkeä tuntu hirmu vaikeelta antaa koiran mennä, koska ei tienny yhtää menikö koira oikein !! Mutta tätäki pitää vaa oppii luottaa, et se osais oikeesti. Namia joka askeleella, pari semmosta 10 askeleen pätkää, missä ei.

Laittelen tähän vaan meidän kuvaamia kuvii parilta päivältä, sen enempää selittelemättä. Jennaa meinas itkettää ku silppus sipulii.

Soolo pujottelee

———————————————-

Eilen käytiin myös pitkästä aikaa agiliitelemässä. Mä nyt vasta tajuan, että kun mulla on aina karsee kiire radalla ja stressi ETTEN KERKIÄ, niin ite tän ihan aiheutan. Voisin olla ihan rennostikin siellä, mutkun KIIHTYY MIELI liikaa. Tästä lähin rupeen kyllä kiinnittämään tähänkin huomiota, koska mun ei tarvi olla siellä mitenkään erityisen kannustava tms, koska koira on itessään ihan liekeissä siellä radalla, kun SAA TEHDÄ!!
Kepit meni tänään hienosti, ei jättänyt pujottelematta – kerran meinasi vähän keskittyminen herpaantua, mutta jatkoi puhtaasti kumminkin, jesjes. Kantsii tehä siis näitä kotikeppitreenejä ilmeisesti AUTTAA! Kontaktit otti ihan ok, tosin videolta huomasin, että vähän turhan nipinnapin ottaa–
Harjoteltiin myös keinua, pitkästä aikaa. Tässä edettiinkin jo, keinuteltiin vähän niin että keinu keikkaa. Soolo ei ollu moksiskaan jejeee kivaa saan ruokaa. Oli innokkaana. Jee jäi hyvä mieli.

Ja vikaks nolo agivideo, jossa säädetään. Mm. tossa jarrua yrittäessä soolo ei vielä osaa tota ja teen sen huonosti niin rima tippuu :——( ja joo moi. Tuntuu et säädän vaan iha hulluna. Ehkä joskus osaa.

Untitled from Evie Rekola on Vimeo.

[Julkastu 9pvä, mut selvyyde vuoks leikisti kolmas.]

8 vastausta artikkeliin “Today I don’t feel like doing anything I just wanna lay in my bed Don’t feel like picking up my phone, so leave a message at the tone ’Cause today I swear I’m not doing anything”

 1. Wow Evie ! So nice pictures and lovely agility video ! You and Soolo are so super ! So nice can see your work in progress ! 🙂 When will you go at your first official competition ? Big hug from Italy !

 2. You are always so supportive! :–) We are already a little bit tired in this video, I just do some mistakes, ’cause I don’t move or something 😀 But I try learn better and nice that you have notice it, too:D

  Well, we haven’t trained swing (is it that in english? lol :D) for the competition shape, so we can’t take a part an official competition yet (or we can go to the jumping tracks, but we haven’t done it yet, eather). But I hope that we will be in a shape already in this year or autumn, I thought. But we will take a part an unofficial competition in this month, if I get somebody to drive a car there. 😀 haha. I get some touch, where we are going 😀

  So.. What’s up there in Italy? :—) Kisses to lovely Elora !

 3. Maybe you mean See-saw ;D ? Anyway, I think you’re really close to make a really good work in competition ! In Italy from 1 year , we have a beginner agility-class. This class is in the official competition (FCI) and we don’t have there see-saw, only dogwalk and A-frame. 🙂
  Elora did 3 useful score in beginner agi-class, so now we’are in Agi 1 ! And in the next competition will find see-saw too :). Elora loves see saw 😉 So, I’m sure you will not have problems to teach this to Soolo :))
  We are in the Alpes now… today it’s a little rainy … But we had many sunny days and tomorrow the sun will shine again 😉
  What about your summer ? Hope all is great ! Many kisses to Soolo , Kingi and you ! :))

 4. Yesss, just that I meant! 😀 Cool, nice to hear that from you!
  Yours rules of classes in agility heard a little bit different. We start 1-class (Agi1) 🙂 But there is also jumping tracks, where isn’t A-frame, dogwalk or see-saw at all. But you need also results from agility tracks to continue. Do you have these ”jumping tracks” there?

  We have started to train see-saw a bit, and it seems pretty easy to teach to Soolo. When I started teach it to Kingi, he was a little bit afraid when it go down, but Soolo haven’t said anything like that 🙂 I’m very happy! 🙂 We just need more training times with it. And maybe also Soolo fall in love with the see-saw sometime!:D:D:D

  You are in the Alpes, wow :—-) I think there must be great landscapes!!

  My summer had been full of working and friends. I get a job from the nearest market, so I have spend a lot of my summer there :>
  There has been many sunny days but now its going to be a little cold… so I’m trying to enjoy these couple of warm days yet 😀

  But yes, all is great ! Hope there in Italy too! 🙂

 5. Hi ! 🙂 Yes ! We have too jumping runs in agility competitions, but ,as in Finland, you have to do good work in agility runs to continue your agility career ;))
  I’ve seen right now that Tiina has dates for the next Maple Yard Campus;)). I will come with my agility friend Ilaria : 🙂 It will be a really great adventure for us ! 2400 Km by Ilaria’s multivan and 5 dogs!!! ;))
  I would love to do mental test( finnish LUONNETESTI) with Elora , too :). Can you help me to know If in that period It’s possible ? I think we’ll come the week-end previous the campus . On 19-20 may.
  It would be so nice meet you and others Maple Yard dog’s owners ! :))
  A warm hug to you and dogs !

  PS I ’m happy to know that your summer was great! 😉

 6. wouuu, so coool!! Yes, I did these updates a couple of days ago to the Tiina’s website. But im so enthusiastic to hear that you are coming here! 😀 I’m coming on that camp and so cool that you maybe are there too! 🙂 I’m sure you will have a great trip with Ilaria 😀

  Well, I think it would be possible 🙂 We should make your call to the organizer of mental test already, because them are so popular.. only just make sure that you will get a place from test:) And also that you won’t have to drive other side from Finland 😀
  I check the mental test calendar there: http://www.palveluskoiraliitto.fi/ltkalenteri.html.
  I believe that you don’t get out so much of this calender, but I can help you 🙂 I will also do mental test with Soolo, but maybe when he is a little bit older 🙂

  How long you are thinking to stay here?

 7. You’re really kind Evie 🙂 Really I don’t have idea … Becouse I think I & Ilaria arrive the week -end before the campus… But the next week our husbands will coming too by flight for staying with us in Finland other days or maybe another week ! ;)) and then all 4 we leave to Italy with Multivan :)) !
  It would be great if you can suggest me some place where spend days( before and after the campus) quite near to Helsinki and Turku, so we haven’t to drive a lot when we arrive… And not expensive ! :)) I hope , It’s not a problem for you … to help us :).
  Thanks again , Evie for your availability … I’ll take a look at your link… and I’ll try use Google translate ;)).
  Hope to hear you soon ! 🙂

 8. Okeyyy. I just ask ’cause I know when you and Elora would do mental test and where 🙂

  I can search some places to you to spend days, but I will do it when I have more time to spend on computer, ’cause I don’t know them already so good 😀 But really, it isn’t a problem, I will do it with pleasure! :))
  We will go now to tracking camp with Soolo tomorrow for weekend, so I must will do it on the next week :))
  Hahhaa, you use Google translate – I have tried it sometimes when I have translation sentences in english lessons, but it doesn’t work for them at all !! it’s so sad… :< 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *