Älä luovuta.


Kuva joskus viimeviikolta. Huomasitteks, molemmilla on täs söpöt, samanlaiset korvat!!

Treenailtu ollaan enemmän ja vähemmän. Netti oli väliin surkeee, niin keskistyin viiskertaa enemmä kouluun ja koiriin. Ja aattelin, että voisin jopa pitää sen. Paljon kivempaa, kun nukkukin kunnolla.

Tänään talloin jäljen, 140 askelta. Serpentiiniä pari haaraa, jotka oikeesti ihan surkeita, koska tein ne kai liian tiukasti lähelle toisiaan – Soolo haisto ne vierekkäin jotenkin. Alkusuora tosi jees (50askelta) ja loppusuora kanssa ja vika kulma loistava. Mutta tyhmä talloja, ei osaa tehä tarpeeks pituutta ja etäisyyttä noille. Mietin jo tekovaiheessa, et on aika lähellä mut menin silti joo moi. Ens kerralla fiksumpi!

Treenasin päivällä kans vähän ruutua – tässä tuntu, et oltais otettu pieni harppaus eteenpäin. Tein eka leluruudun, etäisyyttä joku 20-30m. Täysillä pinkoo. Tän jälkeen heti uus lähetys tyhjään ruutuun, täysillä pinkoo silti. Sillä on siis hyvä motivaatio lähteä sinne, vaikka en oliskaan just äsken vieny sen nähden lelua sinne. Jes.
Lähempää tein ilman lelua lähetystä ja yritin treenata sitä, että koira tietäisi, mitenkä sinne ruutuun pitäisi asettua ja jäädä tönöttämään. Annoin koiran oivaltaa itse – kas kummaa, koirahan alkoi tarjoamaan merkkiä ruutumerkeistä. (…tuli mieleen Jennan jutut tässä vaiheessa… ehehee ei mun koira vaan sekota niitä)
En palkannut niistä mitään ja lopulta kun ei saanut niistä palkkaa, niin meni keskelle ruuutua ja jes naksuttimen kanssa palkkailin. Tein kerran siten, että taputtelin ruudun takaosaa ja lähettelin koiran sitten. Musta tuntui, että koira oivalsi, mitä hain siltä. Näitä pitää vaan tehdä lisää nyt, toistoja ja varmistusta. Mutta tuli hyvä mieli kun hiffas noin nopsaan :–))
Treenailin myös muita osia pätkissä. Maahanmenoa matkan päästä siten, et jätän koiran seisomaan ruutuun. Ihan ok, sais olla täpäkämpi/nopsempi, eli ens kerralla pallo lentää!!
Treenattiin myös sitä, että jätän koiran ruutuun makaamaan ja kävelen ja koira on siellä rauhassa. Yks sivulletulo käsky. Tässä ens kerral pitäs olla nakkia valmiina vas. kädes, vaatia pari askelta seur ja sitte palkka. Toimis varmasti ja sais parin toiston jälkee tuleen heti käskystä. Mut tätä ei ollakaa tehty ku pari hassua kertaa.

Iltasin oon naksutellu noutokapulaa. Tän pitäis toimia. Ainakin toi on innokkaammin siinä sen kanssa. Mut Kingis on vaan viis kertaa parempi tässä. Solppis sais oppia siltä. Eka luulin, ku treenasin metskun kanssa vaan, et se on ihan ällö, kun tuli ihme mörinä ääniä siihen tarttuessa. Mut sama olikin normikapulanki kanssa. Äänet kummiski pienentyny tässä naksuttelun kanssa. Naksu vaan kun on hiljaa ja tekee ees pikkusen oikein. Ehkä mä tosta saan joku päivä vielä kunno noutajan. Tai osaahan se jo, mutta LUOVUTTAJAN. 🙂 Hei, kuulostaako toi hieman nololta, luovuttaja. Mä en haluu koskaan olla luovuttaja. Otuksen on haluttava :–))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *