ethän koskaan aikuistu

Musta tuntuu, että joku vuosi sitten mä olin ihan eri innolla mukana näissä koirajutuissa. Jonakin päivinä kaipaan sitä intohimoa, mikä mulla oli. Mutta ehkä oon nyt vaan vähän realistisemmalla tajunnalla mukana tässä. Ehkä musta on tulossa aikuinen tai jotain muuta, pelottavaa, jännää.
On mulla silti roimasti tavoitteita ja mietteitä meidän tulevaisuuteen, mutta en vain ole niin ”kiihkeänä”. Tai jotain..
Onneks mun omat kultapikkupojat pysyy aina pienenä <3 Mä oon alkanut suunnittelemaan treenejä. Miettimään, mitä treenaan ja miten. Ehkä me edistytään vähän jopa jollakin saralla, tokossa. Noudon luovutuksesta on nyt tehtävä treeninumero yksi!! Ja metallikapulan pidosta kanssa. Ja paikallamakuusta!! Tuntuu, että oltaisiin edistytty siinäkin - kun oon vaan yksinkertaisesti muistanut treenailla sitäkin vähän. Tänään jopa vähän lyhyttä piilopaikkista. Agilityssä ollaan eletty vähän hiljaiselolla, oikeastaan vaan siitä syystä, ettei meillä vaan oo ollut treenejä. Tänään tein pitkästä aikaa jäljen, joku suunnilleen 250 askelta. Huh, oli rankkaa talloa. Tein serpentiiniä ja pari kulmaa. Eka suoraa 40 askelta, kulma ja serpentiini alkoi. Serpentiinin lopussa taas kulma ja suoraa jonkun matkaa taas. Laitoin hihnan ainoastaan etujalan alta ja tuntuma koiraan oli paljon parempi, kuin takajalkojenkin alta. Näin me tehdään kyllä jatkossa. Serpentiini oli suhteellisen hankala taas, ei ihan onnistunut niin kuin olisin halunnut. Näitä pitää tehdä lisää. Mulle jäi kuitenkin tosi hyvä mieli jäljestämisestä noin muuten, oli intensiivisesti mukana kuitenkin ja aivan innolla. Musta tuntu, että mä olin jopa unohtanut, miten kivaa jäljestäminen on. En kyllä vaan tajua, mikä itseä siinä viehättää kylvää ruokaa pellolle. Mutta kivaa kun koiralla on kivaa! Täytyy taas vielä muistaa tehdä näitä, kun vielä kerran voi, ennen synkkää talvea! Ja hei, päivän jäljentallonnan pelastus oli se, kun naapuri oli lenkillä ja huuteli tieltä "MITÄ SÄÄ SIELTÄ KERÄILET!! MITÄ SIELLÄ ON??" Hehheheee oli kivaa vastailla, että teen tässä vaan koiralle jälkeä ja silleen! c:: Tuli sellanen fiilis, että TÄÄ ON SE JUTTU, mistä on aina puhuttu yhteysjälkitreeneissä, kun ihmiset pitää jotenkin erikoisena, tai suoraan sanottuna sekopäänä :---))


4 vastausta artikkeliin “ethän koskaan aikuistu”

 1. Saanks mä kysyä, et mikä hitto on serpentiini? 😀
  Oon aika monessa eri porukassa käynyt jälkeä treenaamassa ja koskaan en oo kys. termiä kuullut. Ja koirakin alkaa oleen jo kisavalmis. Mitä se tarkottaa? Onko se jotain mutkittelua, mutta ei kulmia? 😀

 2. Joo tottakai 😀 Siis tieks se on just sellasta mutkittelua, tai sellasia kaaria. Mut ei ihan mitään loiviakaan kaaria, sillei et kääntyy kumminkin. Ois helppo piirtää vaikka joku kuva, mutta ehkä sä jotenkin ymmärrät tosta ajatuksen.

  Jännä, että et oo kuullu ollenkaan tästä:D Tai mulle on parikin kouluttajaa näitä neuvonu tekemään, vaikka enimmäkseen just treenailen itekseni.
  Mettään en oo tehny serpentiinejä kummallekkaan (tosin soololle nyt en oo vieläkään mettään tehny kun janaharjotuksia lähinnä), mut just pellolle näitä on kiva tehä, saa vähän vaihteluu jälkiin. Tuppaan aina kangistuu kaavoihin:D
  Mut siis kyl näitä kai useempikin tekee, oon mä ainaki lukenu muidenkin blogiesta näistä:D

 3. Aa 😀 No varmaan en tiedä just siks, koska oon tehny pellolle jälkiä ehkä neljä 😀 Nitalle kolme ja Noomille yhen.. loput mettään.
  Metässä ei oikeen tarvii termiä serpentiini, kun luonto pakottaa tekemään kaarroksia muutenkin.

  Noomin kanssa en oo kovin paljoo treenannut ja tänäänkin valitsin vähän huonon maaston, oli sellasta et oli välillä pakko tehdä ihan kulmiakin. Mut onneksi ei haitannut, ja omistaja sai yllättyä 😀 Ehkä siitä Toomistakin vielä jotain.

  Päästäispä meki tekeen peltojälkeä, ei vaan oikeen oo mahiksia täällä. Metsää kyllä riittää, mut sopivia peltoja ei oo missään.

 4. Jooo se on varmaa se syy, emmäkää näkis kovin tarpeelliseks mettään ruveta serpentiinejä vääntelemään 😀

  Mää oon tosiaan tehny pellolle varmaan just sen takia paljon enempi, että meillä on peltoo tässä ihan vieressä ja omia, niin helppo:D Kunhan vaan ovat siinä kunnossa, et voi jälkiä tehdä ja ajaa niillä..

  Hyvä toomi !! Kyl se osaa ja oppii 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *