agifiilistelyyyyyyyyyy!!!

Eilen käytiin Länkyn agiteamin vuorolla vähän kevyesti treenailemassa kontakteja ja tekemässä tuttavuutta keinuun. Keinua treenattiin avustajan kanssa. Aluks muutaman kerran tukien kanssa pari pelkkää päähänjuoksua, jonka jälkeen nostin koiran alas.
Otin tuet pois ja sitten seuraavan kerran, kun juoksi keinun päähän, laskin keinun hitaasti alas ja vapautin. Solppana oli ihan hienona, ei jännäillyt tai mitään. Tehtiin joku 4-5 samanlaista toistoa ja siihen jäi.
Pitää vielä pohtia eteenpäin tätä, miten opetan keinua loppuun asti. Mitä esim. ihan lopussa tapahtuu??
Tehtiin myös muutaman kerran puomi kontaktitreeniä ja keppejä. Halusin ihan tarkoituksella ihan melko suoria sisäänmenoja toiselta hypyltä, enkä mitään sen vaikeampaa. Muutaman kerran ongelmana oli, että ei pujotellut ihan loppuun asti keppejä, vaan jätti taas ne 2 vikaa välistä. Liekö sitten perua meidän kotitreeneistä 6 kepin kanssa? Pääasiassa kumminkin hyvin.

Ihan treenien lopuksi treenailtiin vielä bang gamea, kun tuli mieleen, et tätäkin vois tehdä ihan oikeella keinulla meidän kotilankkujen sijaan. Soolo tajus yhdistää kivan jutun heti keinuun ja äänikään ei kummaksuttanut yhtää. (Ihan niinkuin mun olis tarvinnu edes miettiä sitä? Toi eläin kun ei hätkähdä kovista äänistä niinkuin Kingi.) Mut tää oli niiiiin kivaa Soolon mielestä, eläin oli ihan täpinöissään jeejee :–)


Piirrokset taas varmaan aikalailla päin pyllyä, mutta saa ideaa!

Tänää oli vikat Hennan pitämät treenit meille, voih ! Mutta ehkä se tulee taas joskus:)
Oli ihan jees, tehtiin kahta radanpätkää samalla pohjalla. Eka rata on punasella, toka mustalla. Eka oli kivan suoraviivainen! Saatiin me nämäki pätkät menemään ihan jees.
Ekalla radalla otin aluksi oman suunnitelman mukaan pussilta vastaan, mutta paljon toimivampi saatiin, kun menin nelosaidan taakse, jarrutin vähän ennen hyppyä ja sain sit ohjattua renkaalle ja jatkoon paljon helpommin.
Kepit haki hienosti (muista vaan käskyttää ajoissa!!) ja sain hyödynnettyä 11 hypylle Lotan treeneissä juuri oppimaani kikkaa ja se meni ihan loistavasti!! Käänty tosi tiukasti loppuun.

Tokalla radalla tein alkuun ensin pakkovalssilla kepeille. Myöhemmin kokeiltiin tähän myös vippaus+jaakotusta. (jos nää käsitteet menee oikein taas :–D)
Renkaalle lähetyksessä oli jotain pieniä ongelmia, piti vähän vekata siihen väliin, että sain suoran hyppylinjan koiralle. Se ei osannut jotenkin hahmottaa sitä estettä putken jälkeen muuten?? Kumma juttu, kun ei oo normisti ollu minkäänlaisia ongelmia renkaan kanssa. Puomille mun pitää antaa käsky ajoissa!!
Putken jälkeen pussiin niin, että mä juoksen pussin toiselle puolelle (keppien puolelle) ja otan sieltä vastaan vasemalla (rintamasuunta), et koira tulee suoremmalla linjalla pussiin. Tää meni hyvin ton kikan jälkeen. Ite suunnittelin tähän persjättöö pussin jälkeen tai valssilla viemistä pussiin. Soolon kans pitää tehdä pussitreenejä sillei, et juoksis sen suoraan.

Kepit + kontaktit Soolo suoritti aika moitteettomasti. Hyvä me! Tehtiin ihan vikaks toi musta rata ”nollayrityksenä” läpi ja ilmeisesti mun käsien takia sieltä tippu kaks rimaa (lasken ne ihan alas nopsaa jne huitomista), mut muuten eläin ihan loisto! :–) Jäi hyvä fiiiilis.

Musta ihan tuntuu, että mä odotan aika innolla ensi vuotta ja sitä, että me aloitetaan kisaaminen. Siitä tulee niin kivaa! Toi keinu nyt vaan treenataan kuntoon niin no worries!:)
Oon melkein tsempannu itteni siihenkin, että ei sillä oo mitään väliä, että millasia tuloksia sieltä alkuun satelee, kun jännitän niitä kumminkin. Haetaan vaikka ekoista 10 kisasta hyllyt jos niikseen sattuu, mut pidetään ainakin kivaa!! Koska senhän takia tätä harrastetaan, että molemmilla ois niin kivaa.
Ok, sit kun se hetki oikeesti koittaa, niin en varmaan kykene tähän ajatukseen rehellisenä itselleni.

Loppuun vielä lisäkuvia Jennalta. Vähän järkkyäkin materiaalia, älkää huolestuko. Iloista vaan. Ja todisteista mun loistavasta esineruutueläimestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *