uusi harrastus: HAKU!

Melissa ja hänen pojat kävi pitkästä aikaa Jämsässä niin, että ehdittiin treffaamaankin treenien merkeissä! Oli huippista päästä tekemään jotain pientä kivaa ja kiva nähdä Eetua ja Untoa! Voi, Unskistakin tullu jo iso poika, eikä oo enää sellanen pentuhöppänä :3 Soolo teki kivoja keppejä ja kontakteja ja jotain pientä kivaa vauhtirallittelua. Kummallista, kun noi kepit ei vaan koskaan kisoissa onnistu, vaikka treeneissä voin näköjään tehdä melkein mitä vaan..

Tiistai-iltana kävin kaverin kanssa treenaamassa Soololle luoksarin stoppeja tennispallojen kanssa, niin että pallo lentää etujalkoihin. Muutama hyväkin tuli, mut onhan toi vielä tosi pihalla, mitä siinä pitäis tehä.. Piilopaikkista myös ja normipaikkis, loistava eläin.

Keskiviikkona pidin ensimmäistä kertaa agilitytreenejä toisille, JSPKH:n agilityn jatkoryhmä. Tai jotta ei ihan menis valehteluks, niin oli mulla Mira hyvänä tukena kokoajan ja vähän yhteispelillä vedettiin. Olin ihan ällikällä lyöty, että ryhmä olikin niiiiin hyvä! Mä olin niiiiin aliarvioinut ne (treenanneet kesän alusta), eli ens kerralle pitää keksiä jotain paljon haastavampaa! Mulla oli kuitenkin tosi kivaa ja oon ihan intona, koska tää tuo mun agilityharrastukseen uudenlaista haastetta ja toivon mukaan opin itsekin tosi paljon, jos noita nyt useamminkin pääsen ohjailemaan.
Oon ollut itsekseni niin kovin huono suunnittelemaan treenejä etukäteen, mutta nyt ilmeisesti täytyy oikeasti paneutua siihen, koska tuollaisen ryhmän kanssa ei vaan oikein toimi se, että painelet kentälle ja keksit siellä sitten jotain radanpätkää, tai ainakaan se ei vie yhtään eteenpäin (ihan kuin se veisi omiakaan treenejä..)

Päästiin Soolon kanssa myös muutaman kerran tekemään pientä pätkää. Kontakteissa oli pientä hakuammuntaa. Soolo myös liukasteli vähän vaarallisesti puomilla. Treenien jälkeen kävin vielä tekemässä vähän tokojuttuja kentällä. Tärkeimpänä hyppyä: esteelle lähetys ja pallo lentää, jotta saan koiran pysähtymään paljon kauemmas hypystä. Nyt tulee tosi lähelle, joten AVO-hypyn takia pakko saada kauemmas esteestä, jotta sitä voi alkaa rakentamaan muutenkin. Tehtiin alo hypyn lisäksi myös avo-hyppyä palasissa.

Kuulin, että hakuryhmässä olisi vihdoin vapaita paikkoja, joten oltiin Soolon kanssa ihan intona heti tulossa tutustumaan lajiin! Tänään siis vuorossa hakuilua. Tehtiin Soololle vaan vähän tutustumista, että metsästä löytyy kävellessä jotain ihan ihme ukkoja ja niiltä saa jopa ihan sairaasti herkkuja! Tää on kivaa! Eka Soolo vähän ”säikähti” tai oli ihan ihmeissään, että miks täällä on ihmisiä kyykyssä, mutta tokalla ja kolmannella meni jo kattomaan, että josko näiltäkin kivoilta sais namuskaa.. 😉
Päästettiin Soolo vapaaksi toisella ukolla, jolloin tuttuun tapaan Soolo alkoi komentamaan mua, että ”mamma tehään jotain anna ohjeita!!1111”, niin treenikaverit sanoivat, että ”Tolle koiralle sit todellakin tehdään haukkuilmaisu, niin hyvä ja tasanen väyvätys”
Ei yllättäny, ei. Veikkaan myös, että olisi aika helposti rakennettavissakin! Ens viikolla jatkuu, katsotaan sit, josko me alettais oikeasti tykkäämään tästä.

Ainiin, ilmoitin Soolon vielä ensikuulle BH-kokeeseen. Josko siinä sitten olisi meille joksikin aikaa tarpeeksi tottelevaisuuskisajuttuja.

Kuvat: Kai Karuveha. Hiuksista huomaa, että tukan pikku vaalennusprojekti on hieman keskeneräinen vielä:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *