18.03.2007, Tokotreeneissä.

  • Laji: TOKO
  • Koulutuspaikka: JSPKHn koulutuskenttä
  • Häiriötekijät: toiset koirat
  • Motivointiväline: makupalat (juusto, lihapullo, kuivanappulat.)

Ajateltiin mennä hieman toisten koirien seuraan harjoittelemaan joitakin tottisliikkeitä, tokoa me ei ollakaan pitkään aikaan harjoiteltu, edes kotona.
Tottelevaisuuskoulutus oli ilmeisesti peruttu tai jotain muuta vastaavaa, sillä ohjaajaa sinne ei tullut ollenkaan. Onneksi treenipaikalla oli joku muukin hieman vähempi tietoisempi treeneistä, joten ei jäänyt treenit kokonaan pois häiriötekijöistä.

Sovittiin siinä, että kokeiltaisiin paikallaanmakuuta. Hieman jännitti, että pysyykö Kingi nyt ollenkaan maassa, kun sille ei kelvanneet makupalat ollenkaan ja se olisi suunnannut heti haistelemaan toisia koiria. No, kyllä poika maassa pysyi, vaikka ääntä siitä kyllä lähti! Pientä vikinää mies piti, mutta pysyi maassa melko hyvin, vaikkakin vierelle tultaessa se meinaa hieman ennakoida – eli nousta liian aikaisin maasta istumaan. (ennen käskyn antoa.) Aika ei kyllä ollut kovin pitkä, olisiko ollut puoliminuuttia – sen molemmin puolin.

Seuraaminen ei tänään oikein sujunut, kun pojalle eivät ne makupalat kelvanneet. Seuraaminen oli suoraan sanottua huonoa, ei kontaktia juuri ollenkaan, tänään ei ollut meidän päivä koulutuksessa…

Luoksetulo sentään sujui kohtalaisesti, vaikkakin välillä siihen toivoisin lisää vauhtia. Muutama erittäin hyväkin suoritus kyllä tuli, vauhtia riitti ja sivulle tulo oli hyvä. Paras suoritus tuli ihan treenien lopussa.

Harjoittelimme siis melko itsenäisesti näitä liikkeitä – ohjausta ei tälläkään kertaa ollut, mutta mitäpä tuosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *