Aktiivicolliet trreeenailee !

Tänään kokoonnuttiin kera aktiivicollieiden kanssa treenailemaan, porukkaa oli vähän vähemmän, koska Markukselle tuli este, ettei päässytkään koutsimaan meitä. Paikalla oli kuitenkin 4 muuta koirakkoa mun ja solpsukan lisäksi ; Katri&Viggo, Miinu&Bertta, Eeva&Rose, sekä Hanna&Loru.
Eilen olin vielä ihan paineissa, että en pääsekään treenailemaan tänään porukalla, kun oli vähän kyytiongelmia, mutta onneks tajusin soittaa Hannalle ja hää oli ihana ja kävi noukkimassa meidät kyytiin, vaikka ei ihan matkanvarrella oltukaan. ;> Kiitooos !!

Treenailtiin siis keskenään ja oli kyllä oikein mukavat treenit tälläkin porukalla, paljon sai taas irti ja neuvoja Soolon kanssa etenemiseen. Saatiin treenata ihan tarpeeks, kolme kierrosta mentiin läpi. Soolo on kuulemma kehittynyt tosi paljon viime kerrasta taasen, käyttää hienosti takapäätään ja silleen. Ja on kasvanukkin :–D

Miinu neuvo mulle, että voin ottaa niitä sivuaskelia enemmänkin, kun nyt oon vaan yhden ottanu oikeelle, mut nyt niin, et se silleen niinku ikäänkun astuu ristiin siinä ja käyttää etu ja takapäätään. Tässä pitäis vaan olla joku kaveri vieressä kattomassa, että menee oikein, yksin vähän hankalaa..
Mä sain myös oikein hyvää opastusta itelle, että miten mä voin auttaa koiraa vasemmalle käännöksessä, siten että käännän päätä pikkusen aikasemmin vasemmalle – ikään kuin katon, että mihin suuntaan oon menossa. Tätä harjoteltiin ilman koiraa monta kierrosta neliössä, oli yllättävän vaikeaa.. vaikka periaatteessa kuulostaa tosi helpolta, mutta ei oikeesti ole. Pitää muistaa se yks kana-areenan kulma, jollon osasin sen aina samassa kulmassa ja yrittää harjotella sitä niin. :–D Hihii, oli aika koomista harjotella ilman koiraa tota, mutta kyllähän sekin nyt pitää yrittää oppia jotenkin lihasmuistiin :: D

Soolon seuraamiset on kuulemma tässä vaiheessa sellaista, ettei voi kauheesti enää hioa tuota imuttamista, nyt pitää vaan alkaa pikkuhiljaa nostamaan sitä kättä jo. Tässä oon ollu hirmu epävarma, etten oo vaan edenny liian nopeeta ja en oo siks sitä vielä kovinkaan paljoo harjottanu, mutta ihan hyvin se kumminkin pysyy oikeella paikalla, kun nostinkin välillä jokskuks aikaa ja sit taas namii. Jees, tätä nyt pikkuhiljaa.
Ja toinen juttu on se, että aina ei tarvi vaatia sitä perusasentoa ennen vapautusta ja palkkaa, vaan välillä voi kesken suoran liikkeen tai kulman jälkeen tms. Toikin on kyllä ollu semmonen juttu, että en oo tajunnu ite omasta toiminnasta aina sitä.

Otettiin luoksetulo, niin että Katri pitää Sooloa kiinni. Ensin eteentulon kanssa, tuli eka päin ja tönäs tassuillaan ja ohjaan sen taas aluks vähän vinoon, mutta sit pitää korjata astumalla taaksepäin ja sit meni ihan jees. Tätä pitää kyllä harjotella. Tän jälkeen vielä toinen niin, että palkkasin sen lelulla taakse, ihan jees.
Paikallaistumista ja makaamista lyhyellä matkalla, kävin usein palkkailees ja ihan hyvin suju, vaikka nousin kerran tai kaks. Kannattaa palkata maahan ja ottaa avuks se, että eka askel lähtee oikeella jalalla, kun koira jätetään.
Seuraamisisissa yms taas lähdetään liikkeelle vasemmalla, kun koiran pitää lähtee mukaan.

Tärkeä huomioitava seikka treeneissä on myös se, että en anna tuon haukkua yhtään tekemisen aikana, sillä kun on taipumusta yrittää komentaa mua kun ei tehdä mitään ja kuuntelen muiden neuvoja. Tähän pitää kuulemma puuttua heti, ettei jää tavaksi ja sitten se on vaikeampi myöhemmin korjata. Eli siinä välillä voi vaikka leikittää koiraa, pitää istumassa käskyn alla tai jotain muuta, että osaa vaan olla siinä.
Hyvä kun joku kattoo, mitä teen, koska tänäänkin palkkasin sitä vahingossa siitä komentamisesta ja vastasin koiran vaadintaan, mikä ei tiettykää oo se tarkotus.
Myös kotona, kun rupee paukuttamaan ja vaatimaan, niin vaan huomioimatta ja voi sit vaikka jättää siihen huoneeseen ja kävellä ite pois tms, mut ei saa ainakaan huomioida koiraa sillon, sama juttu esim sillon, kun koira tulee ja tyrkyttää lelua leikittäväks.

Leikittiin tänään paljon aina välillä, se on niin kivaaaaa ! Tänään lähti yks hammas leikkiessä, montakohan sieltä on vielä lähtemättä… hmm.

Eteenmenoakin tehtiin, ensin lyhyellä matkalla joka meni aika jees. Pidempi matka oli jo vähän väsyneelle pennulle vähän vaikea, mutta kuitenkin loppuun saatiin hyvä, onnistunut suoritus. :–)

Loppuun tehtiin vielä ryhmäpaikallamakuu. Pentukin pääsi mukaan ja makas oikein hienosti häiriöstä huolimatta, olin aika positiivisesti yllättynyt, et se tapitti oikein hienosti ekaa kertaa ryhmässä ! Kävin taas usein palkkailees ja matka oli lyhyt, mutta niin hieno jätkä! Jes.

Treenien jälkeen käytiin vielä porukalla hallin viereisellä pellolla pitämässä koiria vapaana juoksemassa. Vähän väsynyttä porukkaa, huomas kaikista, että jotain ollaan tänään tehty. Luulen, että aika hiljanen ilta on tänään Soolon osalta. Ainakin nyt vaikuttaa siltä!
Oli kyllä taas tosi kivat treenit pitkästä aikaa! Ja Soolo ei oo kyllä ainut joka on väsynyt. ;–)

— punnittin Soolon tänään, se painaa nyt 15kg. Ja säkää löytyy reilusti 50cm.

2 vastausta artikkeliin “Aktiivicolliet trreeenailee !”

  1. Oho, multa on ihan vilahtanut ohi tämä teidän uusi tulokas 🙂 Todella komea pentunen ja mukavilta kuulostavat teidän treenailut.

    Treeni-iloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *