05.10.2008 – Pientä treeniä ja pohdiskelua.

Käytiin läheisellä kentällä vähän ottamassa tokoliikkeitä Kingin ja Hassen kanssa. Kingillä oli kivasti intoa tehdä töitä, taas vaihteeksi sen vuoksi, että on joutunut jakamaan mun huomion Hassen kanssa pari päivää. Ehkä mun pitäis hankkia toinen koira vakituisesti meille asumaan, kun tuo käyttää energiaansa silloin niin paljo paremmin? (joo en osaa vaan motivoida sitä kunnolla.. :D)

Seuraamiset on ihan jees, käännöksiin pitää kyllä saada tarkkuutta. Juoksussa seuraamiseen oon ihan tyytyväinen (toki siinäKIN on vielä hiottavaa, pitäis olla lähempänä ym, mutta silti!), se on parantunut viimeaikoina, kun ollaan käyty lenkilläkin juoksemassa.
Perusasentoihin pitää myös kiinnittää enemmän huomiota, harjoitella miniaskel sivulla olo juttuja, pidemmän matkan jälkeen perusasento on kumminkin hyvä. Liikkeestä maahan ja seisomaan kans kivat, voisi aloitella harjoittelemaan liikkeestä istumista, sitä kun en oo tainnut tuolle opettaa vielä.
Kaukkarit, kaukokäskyt on istu – maahan vaihdoissa ok (ei liiku eteenpäin tms, tosin jos jotain huonoa täytyy sanoa, niin vois tehdä nopeammin) , mutta seisomaan nouseminen on järkyttävä. ;o Etenee, etenee… Onneks meiän ei vielä tarvikaan osata sitä, pitkään aikaan.

Ja sitten päästään siihen eniten harjoittelua tarvitsevaan alueeseen; paikallamakuu. Pysyi hyvin (ja hiljaa!) sillä välin, kun Hasse teki liikkeitä äidin kanssa. Yhteisessä paikkamakuussa nousi melko pian ja tuli muon luokse, mutta eikun uusiksi ja sitten pysyi hyvin, jes! Hasse taas tavalliseen tapaansa pysyi täydellisesti siinä ja oli hieno poika! Kingin kanssa täytyy tätä vaan treenata joka päivä lisää ja pidempiä aikoja, varmistaa ettei se ikinä nouse etuajassa ja on hiljaa ym. Tarvittaisiin myös jostakin jotain häiriökoiria, vieraita sellasia.

Ainiin, kokeiltiinhan me tuolla äidin vähän ylikalutulla noutokapulallakin noutamista ja poika on kyllä muistanut sen ihmeen hyvin, vaikkei noutamista olla otetukkaan liikkeenä piiiiitkään aikaan. Leikkimistä ja pomppimista siinä vähän ilmaantuu, mutta se on mun mielestä vaan posiitiivista Kingin ollessa kyseessä, kun muuten se on vähän turhankin rauhallinen tokoillessa. Koira kyllä tykkäs!

————————————————————————————
Lueskelen tässä vanhempia merkintöjäni ja nyt vasta tajuan, että miten paljon oon ite kehittynyt koiran ohjaamisessa ja niin on myös Kingi kuluneen vuoden aikana.

”Kingi pääsi aluksi hieman haistelemaan toisia koiria ja yritin saada siihen vähän kontaktia, mutta ei siitä aluksi mitään oikein tullut.”
(Tammikuu 2007)

”Jätimme Kingin kanssa väliin taluttimetta seuraamisen – syystä, että tuntui siltä, että koira olisi karannut kehästä, jos vapaaksi olisi päästänyt.”
(yhden möllitokomme jälkimainingit, huhtikuu 2007)

”Seuraaminen meni ihan ok, pitäisi vaan saada tuolta tuo käsi- liikkeen kanssa pois, kun tuo on yhdistänyt käsiliikkeeni (käsi kaulan lähelle) seuraamisliikkeeseen ja jos lasken käden, niin hiipuu se katsekontaktikin”
(kesäkuu 2007)

^^ Nykyään K pysyy hyvin vapaana mun lähellä muidenkin koirien lähistöllä, kunhan on jotain tekemistä lähiaikoina tiedossa ja kontaktiakin tuo ottaa kivasti. Mitään tuommoisista käsistä kaulan lähellä seuraamisessa ei tietoakaan enää : ))

Toivottavasti nyt edes ensivuonna päästäisiin kisaamaan ton ylivanhan nukkumatin kanssa :_D Haluaisin kyllä jo, on ollu jonkinmoinen kisakuume vähän aikaa jo, mutta tiiän että tuo ei osaa pysyä paikallaan maassa vieläkäään, niin on täytynyt haudata toiveet. Tosin jos ilmoittaisin sen johonkin, niin siitä tulis varmaan kivat paineet ja olis ”pakko” treenata sen kanssa aktiivisesti ja sit voitaisiin edistyäkin ehkä jotenkin!? =D
Voisin myös aloittaa opettamaan tuolle jotain kivoja ylempien luokkien liikkeitä, jos vaan osaisin ja saisin käsiini jonkun kivan tokokirjan, mistä löytäisin ehkä ohjeita niiden suorittamiseen ja alkuun opettamiseen, pitäis ostaa tötsät ja uusi (ja oma!) noutokapula.
Koolta taitaa löytyä myös vähän hammaskiveä, joten pitäisi hankkia myös sitä suositeltua Plague Offia ja uusia luita, kun pakastimesta alkaa hirvenluut loppua, mutta pitäis saada toi vielä järsimäänkin niitä innokkaammin.

Mutta pitäisi varmaan lähteä lukemaan johonkin inhottaviin kokeisiinkin ja pakkaamaan, niin pääsisi joskus takaisin kotiinkin asti. ;<

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *