01.12.2009 – operaatio ruutu. ja joulukuu.

Oon aika ahkera plokaaja.

Joulukuu ja KÄÄK. MULLA EI OO JOULUKALENTERIA !! :–( Haluuun, lähetin just isille tekstarin, josko se ois kiva ja tois mulle töistä tullessaan suklaakalenterin, ois niin nams ! Hmmmmmmmm.
Mut 24 päivää, vai pitäiskö kenties sanoo et 22 päivää? 8–) Hhih…!

Jenna sai mut eilen innostumaan opettamaan tolle ruutua, tunnari tuntuu ja kuulostaa vielä tähän väliin turhan hankalalta, kyllä mä senkin vielä jossain vaiheessa opetan, mutta lähin nyt työstämään meille ruutua alkuun.
Saa nähä, mitä tästäkin tulee, kun ei oo oikeesti mitään kunnollista tietoa, että mitä pitäis tehdä, kuhan vaan jotain toisten juttuja lueskellu ja niiden perusteella sitten rupesin jotain säätämään.
Ruutumerkeiksi otin nyt semmoset oranssit, isot ja korkeet muovimukit, ne oli ehkä lähimpänä ruutumerkkejä tässä vaiheessa. Vähän ne on turhan kevyet, mutta kelvatkoon nyt alkuun, voihan niitä sitten vaihdella välillä johonkin muuhun.

Alkuun alotin silleen, että menin Kingin kanssa ruutuun ja sit siinä oikeessa kohdassa sanoin ilosesti ’ruutuun!’ ja annoin nakkia sitten. Tätä pari kertaa. Tän jälkeen jätin kingin ulkopuolelle, sitten huusin sille ’ruutuun!’ ja se laukkaa mun luokse ja saa taas kehuja ja sitten palkkaa. Tätä kans muutaman kerran.
Sitten kokoilinkin jo semmosta, että jätän koiran ulkopuolelle, käyn taputtamassa maata ja sanon siinä, että ruutu, sitten meen koiran luokse ja käsken ruutuun. Alkuun se lähti tosi paljon epäröiden, sit vähän kannustin äänellä ja kun oli ruudun sisäpuolella – kamalat kehut ja palkka. Tätä uudestaan pari kertaa ja rupes sitten vähän tajuamaan, että sinne ruutuun pitäis juosta.
Sitte ku ahnehdin ja meinasin edetä vieläkin eteenpäin, niin koira ei tajua, joten nyt pitää vaan harjotella tätä ruutuun juoksemista ihan metrin-kahden päästä ruutua eikä yrittää edetä eteenpäin liian nopsasti !
Mut loppuun semmonen helppo, että käyn taputtelemassa maata, sit meen koiran luokse, käsken ruutuun ja koira juoksee sinne ja kamalat kehut. Jeejee.
Työstänköhän ihan vääriin tätä?
Mietin myös näin jälkeenpäin kosketusalustaa tähän, et sais ton oikeen paikan selvemmin opetettua… Hmmmmmmm !

Ja sit myös välillä seuraamisia ja perusasentoja, hmmm, mm. täyskäännös on järkyttävän väljä, kamala. Mut muuten ihanan innokasta ja aika kivaa !

2 vastausta artikkeliin “01.12.2009 – operaatio ruutu. ja joulukuu.”

  1. Jei, nähään vaan tässä joskus niinkun eilen jo puhuttiinkin !

    Ruutu on tosi kiva liike opettaa, ite tykkäsin ku leirillä opeteltii 8) nyt vaa vähä jäässä ku en oo keksiny ruutumerkkejä… Opeteltiin sitä vaa kosketusalustan avulla ja Voitto oli ihan intona koska sen mielestä kosketusalusta = agility ja agility = parasta ever !!

  2. Joo, olis kyllä supeeeeria nähdä, pitää sopia jokskuks päiväks tarkemmin sitten tästä ! ((;

    Mullakin oli pitkään ongelmana, että mistä ruutumerkit, mutta nyt en enää jaksanut pähkäillä ja otin noi mitä satuin löytämään. 😀
    Ruutu joo kiva juttu nyt, kun vähän erilaista reeneihin ja jotain uutta opeteltavaa, kun niin pitkään ollu reenit liiiiian samantapaisia juttuja. 😉
    Mä kans nyt alottelin ton kosketusalustan kanssa, pakkohan sitä on käyttää nyt ja opetella. ;–)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *