eka lääkäri & reenailua.

Tänään oli siis meidän ensimmäinen yhteinen käynti eläinlääkärillä. Soolo oli jälleen oma reipas itsensä ja olisi mennyt tutkimaan joka kulman eläinlääkärillä :–) Nostin pojan pöydälle, sitten kuunneltiin sydämenlyönnit, katsastettiin suuhun, silmiin ja korviin ja tehtiin muutenkin tarkastus koko pennusta ja kaikki kuulosti olevan hyvin kunnossa. :–) Hyvähyvä.
Poika oli pöydälläkin kiltisti, antoi tutkia ihan kivasti ja häntä heilui melkein koko ajan. Rokotuspiikistä pentu ei ollut moksiskaan. Seuraavan kerran sitten neljän viikon päästä.

Eläinlääkärillä käynnin jälkeen mentiin taas keskiviikkoiseen tapaan Henriikalle, pikkusen aikaa leikkimään Unnin kanssa, pennuilla oli taas vauhtia ja kova painiminen, superkivaajeejee !
Soolo on myös jo melkein Unnin kokoinen, ei taida enää mennä kovin montaa viikkoa, että se on jo isompikin.

Vähän ennen seitsemää mentiin taas hallille, Hönö otti Unnin kanssa jotain pakkovalssia yms pientä, jonka jälkeen sitten antoi meille hyviä neuvoja mitä voidaan tehdä pennun kanssa. KIITOS!;)

Aloitettiin hypystä, ensin yhdellä ja sen jälkeen kahdella, namialustan kanssa. Kahdella harjoiteltiin myös vähän irtoamista sinne, se olikin jo vähän vaikeampaa…
Jonkin ajan päästä aloitettiin harjoitella takaakiertoa, tääkin namialustan kanssa. Mun pitää vaan muistaa kiinnittää huomiota omaan ohjaukseen enemmän jo tässä vaiheessa. Muutamien toistojen jälkeen Soolo alkoi jo vähän hiffaamaankin juttua, lisäälisää sit joskus.
Putkella myös vaikeutettiin vähän edellisestä harjoituksesta taas, pentu jo vähän hakee itse sinne, eikä näe heti suoraan sitä putken suuta… tällekkin oli vissiin joku oma sana, mutta unohtupa sekin taas.. : D Tätä harjotellaan !

Leikittiin välillä ja sit paljon vaan ihan sellasta olemista, että ei tehdä mitään, vaan ollaan vaan ihan rauhassa.
Siinä olikin jo reilusti tarpeeksi yhdelle reenikerralle uutta. Pitää tosiaan muistaa, ettei tee ton kanssa liikaa kerralla, vaikka mieli tekiskin ite puuhata..

Päivän jälkeen pentu sit olikin jo taas ihan väsynyt ja ilta oli pitkästä aikaa kerrankin aika rauhallinen. :—)

——————————————-

Eilen jutellessani myös yhden kaverin kanssa sain uusia ideoita ja vinkkejä meidän tokoiluun ja ennen kaikkea leikkimiseen.
Laitankin ihan tähän jotain ylös, että muistankin sitten vielä jotain myöhemminkin;
1. Ota kaksi samanlaista lelua ja koira liinaan.
2. Lähde vetämään toista patukkaa maassa kunnes koira saalistaa sopivan kiihkolla ja saa patukan suuhun.
3. Ota salamannopeasti toinen patukka, askel-pari taakse ja koiran pitäis lähteä sen sun poispäin vetämän pois ja toista.
JA! Lopuksi pentu saa pitää lelua suussaan, sitä kehutaan kuin hieno se on kun voitti ja oikeen tuntee sen !
Ettei siis opi lähtemään vetämään omaa rinkiä lelujen kanssa, vaan tulee tarjoamaan niitä aina uudestaan mulle. (mitä se tekeekin kyllä heti, kun vähän innostaa tulemaan)
Kingillähän on välillä ollut tuo ongelma, että on kiva voittamisen jälkeen lähteä vetämään vähän omaa rinkiä ennenkuin tulee uudestaan sen kanssa, mikä ei oo niiiin kiva juttu.

Ja sit toinen mikä jäi mieleen oli se, että opettaisin maahanmenon suoraan ”hissinä”, kun tähän mennessä oon vaan ohjannu maahan vähän miten sattuu, eikä oo ollu mitään erikoista ideaa siinä.
Ruokakipolla odotellaan jo vähän vaihdellen semmoinen 5-20s nätisti. Ja sitä nostellaan pikkupikkuhiljaa.

Niin ja sit löysin taas jälleen tuon Silvia Trkmanin videoita sen koirista, esim tää missä sen koira on 3kk ja osaa noin paljon kaikkea. Tuli vähän semmonen olo, että Soolo ei osaa vielä oikein mitään : D: D Mutta samalla semmonen pieni innostus, että mähän voisin ehkä opetella ehkä tuollekkin jo !

Ja pentu painoi tänään vähän reilu 8kiloa, 12vkoisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *