aksareeniä, ja muuta pientä:)

Tuitui, mun supersuloinenlumikuono !

Viikonloppuna käytiin vähän kattelemassa sittaria ja prismaa (uudet isommat kaupat siinä kävelymatkan päässä..) Ja näköjään siellä oli uusi eläinkauppakin ! Pentu sai taas vähän lisää hälinäkokemuksia, liikennevaloja yms.
Hasse ja Soolo tulee ihan jees toimeen ainakin näillä erää, leikkivät ja riehuvat paljon ja Hassekin ihan innoissaan pikkuisesta. :)<3 Tiistaina käytiin iskän ja Soolon kanssa ekaa kertaa naapurissa kyläilemässä, siellä oli suloinen nuori Aksu -poika, lappari. Alkuun pentu oli vähän hissunkissun ja tutkimassa koko taloa läpi, mutta sitten jossain vaiheessa pentu jo innostui Aksun leikkikutsuista ja pian ne painikin jo riekkuen !:) Tänään sitten mentiin taas keskiviikkoiseen tapaan Henriikalle. Koulun jälkeen oli kyllä niin kiva aurinkoinen ilma, että oli pakko ottaa kamera ja mennä pikkuseksi aikaa poikien kanssa pihalle, tuloksena tän merkinnän kuvat. Mut siis Hönölle mentiin taas bussilla, nyt alkuun vähän vinkui ja oli vähän levoton, mutta sitten pisti maaten ja oli nätisti. Asiaan auttoi toki myös se, että bussista löytyi tuttuja kavereita, joita oli kiva pusutella ;PPPP Henriikalla ja Anna-Maijalla oli taas kiva leikkiä ihanan Unnin kanssa. Huomaa, että miten paljon Soolo on taas kasvanut - se on jo melkeen Unnin kokoinen. Tänään punnitsinkin pojan ja se painoi melkein 10kiloa. ;o Pennuilla oli taas superhauskaa yhdessä, eikä se meinannut loppua lainkaan, joten eristettiin sitten ne, että jaksaa Soolo olla vielä agilityssäkin:) Tässä on kyllä tosi hyvää se, että kun on tommonen kaveri, kun tällä kylällä on niiiiin vähän koiria ja vaikee saada noita vieraita koirakokemuksia, niin oppii koirankieltä tässä hyvin ja muutenkin leikkimään, kun on joku tämmönen suht säännöllinen kaveri. 🙂 Ja voi että, Unni on kyllä niin taitava jo aksassa ! Saatiin taas myös hyviä neuvoja Henriikalta Soolon kanssa reenaamiseen. Oli putki - hyppy (- putki) suora ja mä ohjasin tässä mahdollisimman vähän (vaikeeta olla tekemättä mitään ! Mielellään juoksis sen koiran perässä, mut emmä kovin kauaa taida pysyä sen mukana..). Pitää myös muistaa käskyttää ajoissa. Namialusta vikan putken päällä. Alkuun vaan putki - hyppy ja sit kun se suju jo, niin sitten myös se vika putki mukaan. Soolo oli ihan innoissaan:) Tähän lähetin molemmilta puolilta myöskin. Tää alko sujumaan jo ihan hyvin muutamien toistojen jälkeen ja pentu osaa jo itse hakea niitä esteitäkin jotenkin. 🙂 Muistuteltiin mieleen myös takaakiertoa. Sitten myös vaan kahdella hypyllä namialustalle menoa. Tehtiin jossain välissä myös pari sivulle tuloa ja sit ihan pikkupikku pätkiä odottamista ja et astun muutaman askeleen kauemmaks siitä, tähän pitäis saada kasvatettua paaaljon välimatkaa, kun vielä ei uskalla lähteä kun ihan muutaman askeleen... Pentu tykkää välillä kotona innostua joissakin tilanteissa komentamaan VÄYHVÄYHVÄYHVÄYH ! - alunperinkin oon ollu ihan vaan huomioimatta sillon pentua ja pokkana yrittänyt olla, mutta ei vaan meinaa lopettaa sitten millään ! : D:D Yritettiin tänään vesipyssyä, mitä en ollu ite keksiny enkä kyllä varmaan olis osannutkaan sitä heti käyttää, mutta hahahaa, pennun mielestä oli vaan superkiva leikki !! Joten ei sekään sitten oikeeein toiminu. Komentaminenkaan ei tietenkään auta, kun kokee sen palkitsevana, kun saa sen vaativansa huomion. Mitäköhän sen kanssa tekisi? Hoh, kasvaisi jo isoksi ! Ei vaan, onhan se tommonen ihanasöpönäpikkunen vielä hetken, mutta saisinpa sille jostakin jotain käytöstapoja opetettua, nooh ehkä se tästä tolla! :--D) Se vaan on niin huvittavaa, kun tommonen pikkurääpäle niin varmaana ja polleena paukuttaa vuhvuh'ta siinä. :--D Nyt oon myös reenannut aina ruuan aikana liotetuilla namuilla (nam!) kaikkia pikku tokojuttuja ja vähän turhaakin sälää, mm. tassunantamista, kurreilua/pupu-asentoa, sivulletuloa (sujuu jo ihan hienosti ! Takapäätäänkin jo käyttää ja hakee sitä paikkaa jo vähän itekin.), maahanmenoa ja naksuteltu myös välillä. Ja se oppii aika nopsaan kaikkea. :--) Kingin kanssa harjoitellaan myös, uusi temppu on nyt "tassut ristiin". Naksuttimen kanssa vähän alettu harjoittelemaan, ehkä se tajuaa sen pikkuhiljaa.. 🙂 Takaperin/peruuttaen jalkojen pujottelu tarvii vielä hiontaa, mutta sujuu jo taas vähän paremmin.

4 vastausta artikkeliin “aksareeniä, ja muuta pientä:)”

  1. Miten ihmeessä oot opettanu Kingille sitä takaperin pujottelua jalkojen välistä….?

  2. Jotenkin vaan jollain ihan omalla sovelluksella, kun on eka kattellu tarpeeks monta videota, missä toiset on tehny sitä koiriensa kanssa, niin alko vähän hahmottumaan että miten sen opetan Kingille.
    Mut siis ihan eka otin et ensin sivulla ja sit kun toi on niin ahne niin namilla oli suhteellisen helppo saada sitä ohjattua siitä lähtemään peruuttaen jalkojen välistä.. eka otin vaan et osaa tulla vasemmalta puolelta peruuttaen ja sit toisessa osassa et oikeelta ja sit vasta yhdistin, että menee putkeen nää ja ’pujottelee’.
    Vielä kumminkin siis suht hidas liike ja tarvii ohjausta jonkin verran kädellä, mutta ehkä se tästä vielä kehittyy:))

    Joo, en tiiä oikein osaanko selittää yhtään hyvin, että miten oon tehny, mut toivottavasti jotain ymmärrät :–D

  3. Kyl tuost nyt jotenki ymmärtää,mut voit joskus näyttää Kingin kans miten se menee..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *