kuulumisia.

Empä oo jaksanut kirjoitella vähään aikaan. Mutta ollaan ulkoiltu nyt paljon, kun on niin kivoja ilmoja ollu, LÄMMINTÄ JA AURINKOA :—-))))) Elisan ja koirien kanssa ollaan käyty muutaman kerran lenkkeilemässä, Manu ja Soolo on ihan bestiksii ! Pojat tykkää painaa miljöönää leikkien. 🙂
Ihanaa kun lumet alkaa sulaa ja Soolokin kun pääsi ekaa kertaa kunnolla mettään, jossa ei oo pelkästään lunta, niin poika oli ihan riemuissaan, sai ihme hepuleita viismiljoonaa kertaa ja juoksi siksakkia välillä loikkien puunrunkojen yli. :’DDDD Voi pikkusta !

Niin ja Kingille on tulossa kesätukkaa vähän ! Vielä en laittele kuvaa, koska työ on keskeneräinen! Mutta keskiviikon jälkeen luultavasti luvassa kuvamateriaalia…

Pitää kirjoittaa siitäkin, että Soolo on nyt keksinyt alkaa jahdata autoja, joka on hyvin raivostuttavaa! Hihnassa se on vielä suht nätisti (vilkuilee kyllä ja vähän nykäsee sinneppäin), mutta auta armias, kun se on vapaana ja ollaan vähän kauempana, niin poika meinaa ampaista niitten perään juoksemaan jahdaten. Onneks kumminkin kuuntelee kutsuhuutoa ja kääntyy takaisin. Mutta tätä pitää kyllä nyt alkaa kitkemään pois, pitäis päästä jonnekkin kaupunkiin, missä olis noita enemmän, kun täällä tuppukylässä hyvä kun tulee iltalenkillä se 3-4 autoa ohi, niin ei se paljoa auta tähän ongelmaan..

Ja Soolo on nyt ilmottu ekaan pentunäyttelyynsä!

Tässä jotain jo vähän vanhempia kuvia otuksista juoksemassa 05.04. ;


KESKIVIIKON AKSAILUT (kirjoitin jo aiemmin muistiin, mutten julkassut)

Tänään päästiin Elisan kyydillä treeneihin, eikä tarvinnu mennä bussilla. Sain vissiin senkin jotenkin innostettua kokeilemaan agilityä, eikä tainnu ihan vaan kokeiluks jäädä… ;–D Manu oli kyl aika mestari ekalla kerralla :–)
Oli suunniteltu, et otan kameraakin jo vähän mukaan, että sais jotain videota tai kuvia edes, mut sekin jotenkin sit unohtui, minkäs teet ;–)))

Mun pitää alkaa suunnittelemaan treenit etukäteen paremmin, että mitä tehdään. Koska jos en suunnittele, niin tehdään vähän mitä sattuu, eikä niitä juttuja, mitä pitäis, jotta kehittyis eteenpäin ja oppis uutta.
Harmi kun ei oo ketään ohjaajaa, joka olis kattomassa kokoajan mun virheitä ja neuvomassa.

Tehtiin taas jotain pieniä ohjausjuttuja ja vahvistelin irtoamista namialustan kanssa vielä parin hypyn kanssa.
Mulla oli onneks kotona jostakin ongittu semmonen pieni kolmen esteen kierrätysstydeemi, jolla harjoteltiin lähinnä takaakiertoa. Sujui pienen harjoittelin jälkeen jo hyvin. 🙂
Lisäks tein sitä, mikskä sitä nyt sanotaan… putkesta taaksepäin kääntyminen? tms. Eli lelu sinne putken suulle toiselle puolelle, että se kääntyy sieltä päästä sitten suoraan oikeeseen suuntaan. Tääkin oli siinä pennusta mestariksi DVD:llä !

Mut nyt mun pitää ihan oikeesti alkaa kiinnittämään huomiota tohon haukkumiseen, mä en siedä sitä enään yhtään. Siltä tulee sitä komennushaukkua ja kohta kun se oppii sen oikein kunnolla, niin sit se onkin vaikee karsia pois. Mutkun oon jotenkin niin laiska siihen puuttumaan, niin pitää ihan näin kirjottaa, että ens treeneissä ei sitten haukuta tohon malliin.
Tää ei oo kyllä yhtään samankaltasta, kun mitä Kingi tekee.. vaan just sitä komentamista, kingillä se on sitä, että se ei pysty olla hiljaa tekemättä mitään, jos on niin kova häiriö ympärillä ja sit se piippaa/vinkuu tms. Sillon kun se saa tehdä jotain, niin se on ihan hiljaa. Mut niin on kyllä Soolokin, mutta se taas käskee mua, että nyt tahtoo tehdä!! Kingi taas ei oikein ikinä komenna tuolleen haukkumalla, että nyt mamma keksit vähän ohjelmaa !!!

Ens kerralla ei kyllä siis keskitytä aksajuttujen treenaamiseen oikein ollenkaan, vaan ihan siihen olemiseen. Ja tehdään jotain toko ja kontaktijuttuja, leikitään. Ja ehkä sitä pussia kokeillaan, kun se unohtui nyt.

Ilonen juttu oli tänään huomata se, että kun pistin Soolon kiinni siks aikaa, kun neuvoin jotain juttuja Elisalle (mitä oon just kuullu ohjeiksi mulle ja soololle alotteluun ;D) niin sit kun se olikin vaan semmosessa koukussa kiinni ja se vähän löysti, niin pentu tuli ihan ilosena suoraan mun luokse, jipiiimamiitulin!, eikä lähteny minnekkään muualle ihmettelemään. 🙂 Ihmettelin hetken, että mitäs ihmettä sä siinä teet yhtäkkiä, mutta sit vaan palkkailin mun luoksetulosta ja kävin laittamassa takaisin, paremmin. : ))))

Tänään rupesin huomaamaan sellaisia pieniä hetkiä, jolloin kontakti katkeaa. Tähän asti se on ollut ihan koko ajan hyvin keskittynyt muhun, vaikka en kokoajan ohjaakaan sitä, mutta nyt kun joku toinen oli harjoittelemassa sivummalla esim keppejä, niin Soolo välillä vilkuilikin vaan sinne, mutta toki heti mukana kun vähän innostaa.

Tehtiin myös vähän tokoseuraamista, ihan hienoa. Kiva, kun pystyy vähän pidempää pelkkää suoraa treenaamaan tuolla, kun sisällä kotona (toki sit kun viittii alkaa treenaamaan enemmän ulkonakin, mutta en mä vielä niin innostunut oo… ). Pidin kättä jo vähän korkeammalla välillä jokusen metrin. Tuntuu aika hyvältä. Tästä vaan jatketaan!

Kingistä sen verran, että sen kanssa ollaan harjoteltu ihan perusjuttuja. Niitä perusasentoja edestä sivulle, jotka on vähän liian hitaita mun makuun, mutta paranee kokoajan, pepun käyttö varsinkin. Vatireeni ilmeisesti auttanut löytämään sen hallintaan paremmin. (joskin se vati meni vähän… kröhömmm, rikki, kun se ei oikein tainnutkaan kestää pidemmän päälle Kingin painoa :”D)

3 vastausta artikkeliin “kuulumisia.”

  1. Heips!
    Rommi kiittelee synttäritoivotteluista. 🙂 Tosiaan, epäilemme suuresti epilepsiaa ja koira oli eilenkin (ke) todella outo, ei yhtään oma itsensä. Nyt odotellaan perjantaihin kun meille on varattu silloin aika eläinlääkäriin ja me tutkimme Rommin läpikotoisin. Toivottavasti ainakin vika löytyy.

    No joo, tokoa se meni ihan kivasti katsoen sitä, että siellä oli tosiaan niitä haukkuvia koiria ja kaikuva huone joten varmaan ahdisti hieman. 😀 Mutta tässä näkee et toko on enemmänkin meidän homma. Eikä Soolis ollut aina se haukkuvaosapuoli, kyllä ne muutkin välillä laitto (kuten Rommi) ääntä kehiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *