päivät vaan menee.

Voih, kohta peruskoulu ohi, enää joku reilu 25päivää koulua jäljellä… sitten kesäloma. Tuntuu ihanalta, mutta niin kovin haikealta. Ihanaa oikeesti, että on kevät ja kesä ja kaikkea, mut silti jotenkin semmonen pysähdyspaikka taasen. Ja Lukio.

Keskiviikkona oltiin aksailemassa pikkuporukalla, mukana oli Juulia&Voitto, Iipu&Nita, Viivi&Rommi, Elisa&Manu ja Elisa& Roni-cavalieri :–) Mulla oli molemmat koirulit mukana.

Soolon kanssa aluks aloteltiin pussilla, jota ei oo ikinä ennen tehty. Eikä siinä kyllä mitään ongelmaa sitten ollutkaan. Viivi oli ihana ja avusti, piti pussin suuta vähän auki ja sitten narunpätkään sidottu lelu tuli sieltä ja silleen. Se suju oikein hyvin, Solppana meni vauhdilla lelun perään ja aika hieno jätkä kaikenkaikkiaan. Tätä toistettiin pari kertaa näin.

Kingin kanssa tehtiin myös jotain pientä. Mulla oli ensin vaikeuksia sen kanssa siinä, että sain sen ylipäätään kuuntelemaan mua. Hermot : D:D
Eka oli väyväyväy ääntelyä, tää oli ihan ihme, se ei ollu edes sitä samaa vuotamista, mitä se harrastaa sillon kun se ei pysty olemaan (hermojensa takia?) hiljaa, vaan jotain ihan muuta. Olisko ollu, että se halus vaan niin sinne radalle ja paksutti sitä vai häh. No, vähän nakkiherättelyä, niin alkoi koira kuuntelemaankin jotain.
Tehtiin jotain ihan lyhyttä ja pientä, pari hyppyä, A-este (SE MENI SEN!!!!!), puomi (SE MENI SENKIN KERRAN!!), putkea ja semmosta. Ei mitään erikoisia kuvoita, vaan ihan kokeilin, miten se ylipäätään pysyy hallinnassa ja kuuntelee. Kävi poika kyllä alkuun aika kierroksilla, kun pääsi halliin niin pitkän tauon jälkeen.
Tässä onkin toivomisen varaa, sillä jätkä meinaa lähteä tekemään jotain omia pikku kierroksiaan, tulee kumminkin, kun rupeen lerpattelemaan, mutta kun ärhh. Hermosin kyllä taas niin Kingin kanssa, kun tää meni tämmöseks pelleilyks sitten.
Alkuun ja loppuun tehtiin kyllä tokoseuraamisaktivointeja, ne ihan jees sitten. Seuraamisessa ihan superkivavire, mutta vähän väljä. Toisaalta ihan kivaakin sen kanssa tehdä pitkästä aikaa häiriössä aksailua, mutta toisaalta taas niin vaikeeta ja tulin sit itekkin vähän hermostuneeks siinä, kun ei mennykkään ihan niin helposti kuin ajattelin. Mutta, ehkä se tästä.

—————————————

Toissapäivänä oltiin myös meidän oman treeniporukan harjoituksissa, huhuh kun nyt tällä viikolla on paljon aksailua, olis edes jotenki jakautunu nämä toiselle viikolle. Päästiin taas Elisan kyydillä, jee!

Aloiteltiin pussilla. Elisa oli avustamassa, ensin ihan helposti, että pussin loppupää oli ’auki’ kokonaan ja sieltä näki helposti tulla, nallekalhu narunpätkään hirtettynä. Ja sitten seuraavalla kerralla laskettiin jo pussin suuta alemmas, ja alemmas taas, kunnes se oli jo ilman aukipitoa ja lelu vaan sieltä tuli. Ja jee, se osaa ! Mentiin vielä loppuun kerta, että mä lähetin sen sinne vaan ja meni ihan innoissaan ja palkkasin sen jälkeen lelulla. Jes, vähän ilosta! Tää oli siis suunnilleen kai näin siinä Janita L:n&Suoknuutin pennusta mestariksi dvd:llä.

Sit tehtiin vaan ihan perus kontaktijuttua, paikallaoloa ja muuta odottelua. Yritin pitää silleen, että tänään ei treenattais juuri mitään, mutta sitten noi saikin mut innostettua lopuks kokeilemaan vähän pidempää radan pätkää, kun Soolo on kuulemma niin taitava jo nyt.
Vähän epäröin ensin, että viitsiikö, mutta sitten se menikin aika mallikkaasti ! Pätkäsin sen kyllä vähän, mutta silti aika hieno. Oli takaakiertoa pari kertaa, jotka menee ihan kivasti. Ja sit kun oli takaaleikkaus, niin olin ihan äimänkäkenä, että mitä ihmettä, miten tässä pitäis tehä… sit joku seltti, et takaaleikkaushan se on :–D Haloo! Mut samalla sit hoksasin, että eihän me olla sitä ees Soolon kanssa juurikaan treenattu.. Tästä syystä sit tehtiin pari takaaleikkausta niin, että koira sai mennä lelulle ja mä leikkasin takana. Ja sujuhan se tietty niin.

Kaiken kaikkiaan oon erittäin tyytyväinen tämän päivän treeneihin. Onnistuin olemaan paljon rennompi ja vapautuneempi. Oltiin ihan rauhassa Soolon kanssa, harjoiteltiin paikallaoloa istuen ja maaten. Tässä vähän uskallan pikkuhiljaa pidentää matkaa ja aikaakin sitten lyhyemmällä matkalla. Pyrin siihen, että saisin sen rauhottumaan silloinkin, kun muut on suorittamassa. Tää välillä palkkailu siitä hiljaa olemisesta tuotti tulosta, se oli sitten sen jälkeen ihan rauhassa. Mä kun oon pähkäillyt, että mitä teen sen kanssa, kun se on semmonen väyväyväy. Edelleen on taipumusta siihen tuolla, että jos ei kokoajan tehdä, niin tulee komentamaan, että nyt jotain ohjelmaa ja sassiin ! Yritän nyt opettaa sille, että voidaan ihan rauhassa odotellakkin, eikä kokoajan tarvi tehdä mitään.

Oon myös alkanut huomaamaan Soolossa jotain nuoren koiran merkkejä, voisiko sanoa murkkua? Ennen se on esim aina tullut iloisesti ulkoa sisälle, kun olen pyytänyt, nyt se jäisi mielellään ulos pidemmäksi aikaa, eikä meinaa kuunnella mun sisälle -käskyä, vaan seisoskelee vaan ja kattelee, että moi oompas täällä ja ei oikein kiinnostais tulla sisälle, jos ei nyt ihan pakko ois, kokeillaas…. :—–)))
Nyt oon alkanu olemaan huolellisempi myös siinä, että koira ei varasta ulos mennessä lupaa, vaan odottaa, että saa mennä. Ja Kingi saa yleensä ensimmäisenä luvan mennä ovesta ulos.

—————————————

Ja jottei liian laiskoja olla, niin eilen käytiin vielä pyörähtämässä Jämsän Mäntykallion koululla mätsärissä, jonka 5luokkalaiset oli järjestäneet. Mukava paikka ja aika. Mut vähän jäi kaivelemaan. Kaikki pennut ensin yhtäaikaa kehään – sitten meinasi eka juoksuttaa meitä kaikkia yhtäaikaa, mutta onneksi sitten jaettiin isoihin ja pieniin. Mut silti, jouduttiin olemaan kehässä ihan semipitkään, kun tuomari kävi kaikki pennut samalla yksitellen läpi, kaikki juoksi kolmion ja edestakaisin. Eikä siis mitään parikilpailua, niinkun yleensä mätsäreissä on. Mut hyvin Solppa kumminkin jaksoi, välillä meinas käydä tylsäks kyllä.
Mut toisaalta oon kyllä ihan tyytyväinen meidän pyörähdykseen. Hampaiden kattomista pitää edelleen harjoitella – se kyllä antaa katsoa jotenkin, mutta vähän yrittää peruutella pois siitä. Juoksut meni ihan hyvin, kerran tai kaks meinas penska innostua ottaa hihnan suuhunsa :D. Me ei siis saatu taaskaan sen ihmeempää menestystä, mutta hyvää harjoittelua:)

—————————————
Loppuun vielä pari kuvaa päivien varrelta ja kasvukuva myös.

PS. JIPPPIII kaikki hamput on lähteny vihdoin pois! :—)))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *