iloita voi pienistäkin

Möllitokoiltiin taas, eilisestä tarina. Aluks oli tarkotus mennä alokkaaseen vielä, mutta päätettiinkin sitten avoilla. Kokeilla chillisti, että mitenkä ne sattuis menemään ja missä vaiheessa ollaan. Ei olla mitenkään tavotteellisesti niitä vielä treenailtu ja viilailtu, vähän sinneppäin kylläkin. Senhän huomasi.


Kuitenkin ainut tavoite, mitä olin päivälle asettanut, saavutettiin. Ja olin onnellinen. Paikallamakuu.
Tein tän niin helpoksi, kuin mahdollista ja saatiin onnistunut suoritus. Ja olin niin onnellinen tästä !!
Tuomarilta tuli kehut, että koira on mennyt ihan hirveästi eteenpäin, muisti meidät viime kerrasta ja antoi paljon kehuja. Tuntui kivalle. Eihän toikaan nyt mikään upea suoritus sinänsä ole, mutta kai tälläsistä pienistäkin edistymisistä saa olla onnellinen. Ja pitääkin olla.

(c) Viivi Saarikko
Mun hiukset on muuten näköjään oranssit. Hoh. Ainaki sävysävyyn ton treeniliivin kanssa.

Paikallamakuu – 6 – yli helpotetusti tehtiin, palkkailin ja olin vaan hihnan mitan päässä. Halusin pelata varman päälle ja saada pakostikin onnistunut suoritus. JES!!! Yllättävästi saatiin jotain kannustuspisteitäkin(:(:
Seuraaminen taluttimetta – 9 – olin vähän pettynyt, että tällästako meidän seuraamisesta on tullut. Eka täykkäri niin meinasin kompastua koiraan, kun ei tajua käyttää takapäätään. Toka täykkäri tosi nätti. Vas. käännökset ihan ok, mutta koira ei tosiaankaan mukana kunnolla. Seuraa kyllä joo ihan jees, mutta vähän löysäillen. Mut innostan treenaillessa, eiköhän se.
Maahanmeno liikkeestä – 9 ihan nätti joo, odotin lähinnä nollaa kun ei olla tätäkään treenailtu vähään aikaan. Ennakoi loppuistumista, siitä pistemenetys.
Seisominen liikkeestä – 0 – jäi ensin ihan hyvin ja olin jo ilonen, sitten tuli sellanen mitä ihmettä kun se tulikin innolla ilosesti luokse ennenkö ehdin kääntyä. Nauratti, ilonen vuhve, mitä sä oikein teet.
Luoksetulo – 6 – heheee ei taidettu oikein osata tota stoppia vielä. Käsimerkki+käsky ja vielä tuplana että pysähty. Loput ihan jees joo.
Nouto – 0 – vähän turhan innokas vuhve noutamaan, varasti kapulalle. Kai se muuten ois ollu ihan nätti, mitä nyt vähän rähmi kapulan kanssa alkuun.
Kauko-ohjaus – 10 – !!!!!!!!! niin ylläripylläri. Ootin ehkä että se rupeis vähintään pitämään jotain ääntä tai ennakoimaan, mut oli täydellinen. Ainut, niin pitää harjotella että se menee _suoraan_ maahan sivulta, oli meinaan vähän vinossakenossa, kun jätin.
Estehyppy – 9 – !!! mitä tääkin onnistu näin. Soolo oli ihan näppärä. Annoin vähän lisäapua kun takasin kutsuin, mut hieno oli. Treenattiin mm. 2 kertaa avohyppyä viikolla, ihan näppärästi osas silti näköjään.
Kokonaisvaikutelma – 9½ – kuulemma iloista työtä ja kaikkee kivaaa. Puolikas lähti muutamista haukuista mitä tuli liikkeiden välillä loppua kohden.
Yhteensä siis 129,5p/200p, eli kolmostulos!Kuvista kiitos Iipulle!!

Kivaa, nyt tietää taas vähän jotain lisää juttuja, mitä tarvii treenailla ja hinkkailla. Jännä toi nouto, tein vielä samalla kentällä ennen koetta sitä, että heittelin kapulaa koira vierellä ja ei ollu mitää aikomusta varastella. Nooh, se oli vaan innokas :—D Mut oli kivaa tosiaan kokeilla avoakin jo ja sain samalla muutaman epäselvän sääntökohdankin itelleni aukaistua.

Treenien jälkeen ”vähän” syöpöteltiin Juulian kanssa… haettiin daim-jäätelöö, sitte sulolta ranskikset ja tais pikkuse lopuks viel suklaataki mennä masuseen. Voi, oli niin kivaaa selittää kaikkea vaaan ja tsillailla.
Soolo ei kyl ihan kyenny tsillailemaan rauhassa, ois niin kiva tehä kokoajan jotain.. mut elän toivossa, että se rauhottuu vielä. Meni hermo sen hihnakäyttäytymiseenkin, ei osaa maalaiskoira kaupungissa ku ei olla opetettu.
Tehtiin vielä Voiton kanssa yks paikkamakuu. Soolo nätisti. Kävin kiertämässä rekankin, eli olin ”piilossa”. Rauhassa kuulemma jeeeeee.

Voin sanoa, että kotiinpäästyäni joskus puol kuuden maissa olin sairaan väsynyt, kun matkaan lähdettiin vähän yheksän jälkeen. Tultiin bussilla, käveltiin siitä 3,5km kotiin ja sillai. Bussi oli ihan täynnä, mutta valittin paikkani oikein koiraihmisen viereen. Oli mukavaa jutella koirajuttuja. Kiva täti.
Kotona ensimmäisenä eläin rupee juokseen taloo ympäri kiusaten kingiä… en tajua tota elukkaa, mistä sillä riittää virtaa????? <3 Ei oltu parhaita tänään, ei ees silleen kovin hyviä. Mut silti mulla oli kivaa. Soolo teki kaikkensa, sen verran mitä oon sille opettanu ja oli ilonen, yllättikin joissakin. Ei muuta tarvii ees vaatia. Ollaan keskeneräsii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *