kivaKIVAILUU

Soolo 9kk leikkii Viivin kanssa:


Tänää ja eilen ollaan vaan kivailtu. Toissapäivänä treenailtiin vähän mm. tunnaria piilottelin nurmikkoo, (piilo)paikkista ja luoksarin stoppia. Kaikki tosi jees oli kivaa, tekee vaan tarpeeks helppoja juttuja koiralle, nii ei tarvi kriisittää, et paskakoira ku ei osaa. Kingikselläkin on kivaa, se on alkanu seurailee ja käyttää takapäätään. Ehkä sekin oppii vielä, menny eteenpäin. Ja se ILO kun se tekee, häntä vispaa kaikenaikaa <3 Eilen kattelin Silvia Trkmanin juttuja ja suomennellu sen tekstejä ja muuta kivaa, innottaa aivan sairaasti tollanen kivailemaan. Kriisitin alkuun keinun opettamisen kanssa, mutta nyt mulla on jo jonkunlainen kuva päässäni, että miten tää loppu hoidetaan, suunnilleen samalla tavalla, kun alkukin. Ja kun ei päästä nyt niin usein treenailemaan oikeella keinulla, niin voidaan pohjustella ja auttaa sitä paljon tälläsillä kivoilla kotitreeneillä, samalla aktivoida koiraa ja vaan kivailla naksuttimen kanssa. - Lankkutreeni, skeittilauta, äänien paukauttelu jne. Aloitettiin auttamaan tätä sillä, että me opetellaan nyt koiraskeittaamaan. Ollaan tehtykin tätä joskus aikaisemmin vähän, mutta ei kunnolla. Kaivoin skeittilaudan esiin ja pihalle naksuttimen ja koirulin kanssa. Soolo tarjoaa tosi paljon laatikkosysteemiä tässä, mutta naksuttelin aluks ainoostaan siitä, et työnsi vähän lautaa eteenpäin etutassuilla. Aluks vähän jännäs, kun se liikku, mutta sit ilostu kun mäkin olin ihan ilosena, että JEE SÄ LIIKUTIT SITÄ. Oot loistava. Tästä se lähteeee!! Sit treenailtiin agin kontakteja laatikolla, mitä ei ollakaan tehty aikoihin. Löysin tähän netistä jotain juttuja, miten muut on treenaillu näitä kotona enemmän eteenpäin ja sitten ajattelin, että tämmönen kierto juttu ois meillekkin tosi passeli. Näköjään, tarvii treenailla tätä. Mut tää oli oikeesti hyvä juttu, Soolo nimittäin tässä just kun sai vauhtia sairaasti kierrellessä ämpäriä ja puuta, niin valu samallailla kun aikasemmin kontakteilla. (siis valu ainoostaan sillon, kun mä juoksin täysiä ohi, jos himmasin niin jäi hienosti) Tää on nyt niin loistava juttu treenailla kotona. Miksen oo jo aikasemminki tehny tätä sillei, et juoksisin täysillä. Kiertojen kanssa ollaan tehty, mut mun oma liike vaikuttaa varsinkin oikeilla esteillä meiän kontakteihin tällä hetkellä vähän liikaa. Ja kun näiden pitäisi just nimenomaan olla täysin itsenäiset koiralle, että se suorittaa ne, vaikka mä seisoisin päälläni. Tähä ainakin pyritään. Nyt muutaman kerran treenailujen jälkeen niin ollaan päässy siihen pisteeseen, että voin juosta täysillä laatikon ohi sen jälkeen, kun laitan koiran takaakiertoon ja se pyssää omatoimisesti laatikolle! Ja oli erittäi simppeliä opettaa!

PS. koeviikko on kiva, ehtii treenailla. Kokeisiin tää ihminen on vähän liian laiska lukemaan.

2 vastausta artikkeliin “kivaKIVAILUU”

  1. !!! ois ihan JEEEEEEEEES jos tulisit joskus leikittyttämään sitä. ja nähtäis muutenki!! :—————————————)))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *