05.08.2007 – kotitoko harjoituksia.

Ajattelin virkistää vähän Kingin mieltä ja harjoitella vähän toko liikkeitä. Seuraavassa selostukset niiden onnistumisesta (ja epäonnistumisestakin) Liikkeiden harjoittelun välillä pidettiin taukoa ja koira sai juosta vapaana välillä.

Seuraaminen
Seuraa melko hyvässä kohtaa, saisi tosin olla hieman lähempänä. Erittäin hyvä kontakti, johon kuitenkin tarvitaan vielä runsaasti kehuja, ettei ”katkaise” sitä. Iloinen ja innokas, häntä heiluen seurataan.
Liikeestä maahanmeno
Aloitettiin harjoittelu lähes alusta, koiraleirillä saamien ohjeiden mukaan. (ja ei koira tuota oikein kunnolla ole osannutkaan, niin näin hyvä kuitenkin.) Aloitin ihan vain sillä että eka kävellään vierellä vähän matkaa (ei kuitenkaan seuraten katsekontaktissa) ja sitten vedin nyrkkini (jonka sisällä makupala) maahan koiran nenän edessä, josta seurauksena koira menee maahan. Sen jälkeen kun koira on kokonaan maassa seuraa välitön palkkaus ja kävelen muutaman askeleen takaisin ja palkkaus maahan. (nousee helposti ilman käskyä istumaan, joten tämän avulla se alkaa malttamaan odottaa käskyä, luulisin.) Toistettiin tämä useamman kerran ja alkoi jo sujua paljon paremmin ja koira alkoi ”tarjoamaan” maahan menoa kerta kerralta nopeammin, ehkä tämä vielä opitaan kunnolla. 😀

Liikeestä seisominen
Opetin lähes samalla periaatteella kuin liikeestä maahanmenonkin, mutta pysäytin makupalalla koiran ensin seisomaan, josta seuraa palkkaus ja minä jatkan matkaani pari askelta, jonka jälkeen palaan koiran luo ja palkkaan seisomaan. (ennen istui jo kun tulin viereen, joten tämä myös sen ennakoinnin torjumiseksi tässä(kin) liikkeessä)

Vapaahyppy
Esteenä toimi oma rakentamamme agility este. (aita) Kingi hyppää hyvin esteen yli käskystä (aluksi perusasennossa) sen jälkeen täytyy palkata toiselta puolelta se siihen seisomaan, jonka jälkeen voin tulla sen viereen ja käskeä istumaan / palkata satunnaisesti seisomaankin. (ettei ala ennakoimaan. :’D)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *