agilitykuulumisia. =))))

Tänään taas aksailupäivä. Voi että, kun toi on niiiin kivaa !!

Bussimatka meni tänään jo aikalailla ongelmitta. Aikasemmin on välillä vähän koittanu rimpuilla (mennessä ja poismennessä), mutta nyt ei enää. Itse matka menee hienosti, uteliaana. Jes.

Hihnakäyttäytymistä toi vois opetella lisää tommosissa tilanteissa, kun on enemmän ihmisiä ja kaikkia. Se ei nimittäin oikein suju….. kaikki on kiinnostavaa ja pojoinjg vedänpä nyt vähän lisää….. ! Mut musta se on vaan niin tylsää opetettavaa.Pitäis päästä jonnekkin muuallekkin aina kun vaan täällä, kotonahan se tietty kulkee aina tosi nätisti !! ;D

Mutta ne aksailut.
Aluks Hönö reenaili Unnin kanssa, näytti vähän miten voi kontakteille opettaa sitä kosketusalustajuttua. Ollaan nyt harjoteltu Solpsun kanssa vaan kosketusta alustalle, sitä voi vielä jonkin aikaa vahvistella, vähän eri huoneissa ja paikoissa jne. Mutta sitten ottaa myös jossain vaiheessa siihen mukaan jotain pintojakin, mistä sille tullaan ”alas”, esim rappusilla tai joku muu koroke, takajalat siellä ja etujalat kosketusalustalla. Välillä se ja sitten taas ei. Muista, että namit ei tuu kädestä!!

Ensin tehtiin semmonen putki, sitten valssi välissä ja hyppy. Se kuulemma meni hienosti.
Henriikka neuvo mulle välistävetoa… mietin, miten voikaan olla jotenkin niin vaikeaa, vaikka oon sitä ihan satavarmasti tehnyt monet kerrat kinginkin kanssa, tosin en oo varmaan sit koskaan osannut ohjata sitä oikein, nyt vähän piti miettiä, että miten jalat ja kädet tulee siinä, että on joku tietty tekniikkakin siinä. Piti varmaan sata kertaa sitä kuivaharjotella ilman solpsukkaa, mutta kyllä se siitä sitten alko sujumaankin pikkuhiljaa, luulisin.
Solpsukka menee hienosti, mä vaan oon ite vähän sunnuntaikävelyllä… sit unohtelen antaa käskyjä, kun keskityn niin kovasti, että mitä mä ite teen (Soolo kyllä teki siitä huolimatta, mutta voishan sitä nyt olla muutakin kun tuppisuuna..). Heh. Hönö palkkas sen toisen hypyn jälkeen siellä lelulle.
Ja kyllä tääkin alko sitten sujumaan jo aikasta kivasti, kun vaan ite opin sen tekniikan.

Itekseen sit harjoteltiin sylkkäriä ja poispäinkääntöä. Kotona näitä on harjoteltu silleen namin kanssa. (janitan videolta.) Mut ei tääkään ollu ihan niin yksinkertanen, et piti vähän tuumailla, kun se meinas tulla niin mun käsien perässä, että käänty siinä siivekkeen vieressä takasin, eikä mennykkään hypylle, vaikka luulin ihan hienosti ohjanneeni (…).
Ja no, eihän se voikaan tajuta, että yhtäkkiä pitäiskin mennä aidan läpi, kun ei olla vielä harjoteltu sitä silleen siivekkeen kanssa.
No, lelua vaan kehiin apurin kanssa ja pari toistoa sen kanssa helpommin, niin johan alko tajuamaan koirakin, mitä pyydetään. Jeeeees.
Näitä toisteltiin ja harjoteltiin yhellä aidalla, sekä sylkkärinä ja poispäinkääntönä, sit vähän takaakiertoa. Välillä putkelle. Poispäinkäännössä mun pitää ajoissa vaihtaa se käsi ohjaamaan.
Niin kiva, kun toi taistelee ja tykkää leikkiä ! Leikkiminenkin alkaa pikkuhiljaa sujua paremmin.

Välillä taukoja ja sillon harjoteltiin vähän sitä, että odotellaan siellä seinässäkin kiinni ollessa hiljaa.. kun on vähän taipumusta ruveta aukomaan päätä siellä kun ite ei oo ihan vieressä. Kävin palkkailemassa aina välillä sillon, kun oli hiljaa. Pikkuhiljaa kasvattelin välimatkaa siinä ja ihan hiljaahan se tietty sillon on. Oliskohan tähän jotain muuta taktiikkaa? Kun ei kukaan jaksa kuunnella sitä ääntelyä siellä laidalla, nm. yks koira jo semmoseks kasvatettu ::: )

Treenien lopuksi vielä ihan pikkusen tottistelua. Muutama sivulletulo, lyhyitä paikallaoloja. Tosi hyvin sujui, vaikka muut aksailikin vielä vieressä! Jes, on se aika hieno. :—))) Ja sitten vielä eteenemelo lelulla, niinkun markus opetteli. Tätä ei olla oikeesti treenattu ollenkaan varmaan, mutta hienosti sekin !

Ja toinen juttu, eilen pojat sai naudan rustoluut.. ja voi että mikä rumba siitä on tullut. Kingin maha ei sitten oikein tykännytkään siitä, kun ahmi sen niin äkkiä. Soololla ei onneks mitään ongelmia. Mut pitänee Kingille vaan noita halkastuja putkiluita sitten syötellä vaan, ellei se sit tottuis niihin, mutten nyt ainakaan hetkeen uskalla sille noita antaa. Ääääh.

Yksi ajatus artikkelista “agilitykuulumisia. =))))”

  1. Ihana blogi – ai että! 🙂
    Löydettiin tänne blogilistan kautta, kun just lisäsin oman blogin sinne.

    Pitääkin alkaa vierailla täällä säännöllisesti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *