tutustuminen koiratanssiin + kotitreenit.

Päätinpä sitten tehdä niin, että eilen suunnattiin koiratanssitreeneihin tutustumaan lajiin, vaikka jotain ennestäänkin oon nähnyt ja kuullut.
Kouluttajana oli lajin virallinen tuomari Heli Nousiainen (kuulemma tahtitassuissa & kennelliitossa). Siitä huolimatta, etten ole kovin innokas tästä lajista, päätinpä silti kokeilla ja mennä tutustumaan ja kokeilla, josko innostuttaisiin tästä. Temppuja toki tykkään opetella aina välillä kaikkea huvikseni ja aktivoinniksi. Onhan se hienon näköstä kieltämättä, kun esim. Sini&Sonic esittää niitä niiden hienoja koreografioitaan, mutta puuttuuko multa sitten vaan se mielikuvitus tehdä niitä temppuja putkeen, kun ei se oikein motivoi? Mutta, katsellaan :–)

Meitä oli kurssilla vain kolme koirakkoa, kun muille oli tullut jotain esteitä. Ja me oltiin kuulemma niin taitavia, että käytiin kahden kurssikerran sisältö läpi samantien.

Tuli paljon temppuja käytyä läpi nyt ekalla kertaa.. aika lailla tuttuja liikkeitä kun on jotain videoita katsellut, mutta jotain uuttakin.

Oli ihmisen ympäripyöriminen ja tätä voi sitten opettaa ihan miten vaan muutenkin, esim yhden jalan ymppäri, käden ympäri jne, jalkojen välistä pujottelu, ”katseetkohtaa” -liike, ”päälle” -liikkeet tanssin aloituksiin/lopetuksiin, peruuttaminen, hyppiminen (esim jalan yli, selän yli, käden yli jne), perinteinen tassun antaminen, myös jalkojen päälle (joka sujui tosi hyvin, vaikkei olla koskaan harjoteltukaan: D), koira kävelee jalkojen välissä ja siinäkin laittaa tassut varpaiden päälle (tätä vois harjotella), tanssiminen, perus pyörimiset koiran oman akselinsa ympäri kumpaankin suuntaan jnejne tosi pitkä lista käytiin läpi sen vajaan tunnin aikana. Ja sitten saatiin jotain näitä juttuja kotiin harjoiteltavaksi, jos innostaa.

Soolo on ihan hienosti, välillä kun on tosi tylsää, niin se alkaa komentamaan että nyt tekemistä, tän haluan siltä kitkeä jotenkin pois, mutta sitten kun tehdään, niin jätkä on kyllä tosi hienosti mukana ja tekee tosi innokkaasti ja motivoituneesti, häiriöstä huolimatta. Ja lelut on jotain niin ihanaa, se kuumenee ja saa sillä kivasti vauhtia esim pujotteluunkin. : )))

Lopuksi käytiin vielä vähän kävelemässä keskustassa autoja kattelemassa, kun tuo on vähän innostunut ruveta paimentelemaan niitä, mutta onneksi siitäkin aletaan toivon mukaan pääsemään pikkuhiljaa eroon.

Ens kerralla, jos mennään, niin kuulemma voidaan alkaa jo ottaa musiikin tahtiin jotain lyhyitä pätkiä yhdistellen jotain liikkeitä.

——

Tänään treenailtiin sitten vähän tokoa. Kingi pääsi ensimmäisenä vähän harjoittelemaan seuraamistaan, voisin sanoa, että tässä on menty jopa vähän eteenpäin. Sivulletulo on paljon parempaa kuin ennen ja takapäänkäyttö. Imuttelen edelleen aika vahvasti sitä paikkaa sille, oon ollut kovin laiska treenailemaan tuon kanssa, mutta ehkä tästä innostun vielä. Alkuun oli vähän hidastempoista, kunnes tajusin nostattaa virettä vähän lelulla, niin oli jo paljon kivemman oloista tekemistä. Lähinnä suoraa, neliötä ja pieniä askelsiirtymiä sivulle ja eteen jne.
Mun pitää muistaa liikkua paljon reippaammin, oon tehnyt tämän huomion, että laahustan hitaasti monesti kun tokoilen imuttamalla, kai mä jotenkin ajattelen, että koira pysyis paremmin mukana kun melkein hiiviskelen…. ääh. Reippautta ja vauhtia vaan, kyl se koira mukana tulee.
Kingi teki myös pari kertaa ruutua, vein lelun ruutuun innostaen ja sitten lähetin sinne. Tää ei toimi kyllä lähellekkään yhtä hyvin Kingillä, kuin Soololla. Soolo ampaisee salamana, Kingi lähinnä menee sinne kun tietää, että toivon sitä… mutta ei oo niin innokkaana menossa lelulle. Ehkä sille toimis paremmin joku namipalkka juttu sinne? Joku namialusta tai joku.

Soololla otin ensi alkuun myös pari ruutun lähetystä. Eka vietiin yhdessä lelu sinne ruutuun ja sitten tultiin pois ja lähettelin sen sinne. Soolo ampasee salamana innoissaan. Sit jeepileethyväjätkä. Tätä tehtiin pari kertaa ja sen jälkeen vähän seuraamisia, suoraa ja sit neliöllä vähän kulmatreeniä. Vitsit toi menee aika kivasti. :–) Mä en vaan oikein tiiä tarkalleen, miten mä nyt etenisin tässä treenaamisessa.. Loppuun tehtiin muutama nopea maahanmeno lelupalkalla.
Jeees!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *