Lotan valmennus.

sdlsadlsaöädläö. Mä niin teen sen, mä niin uskallan komentaa sitä. Tiesin oikeastaan jo viime treenien jälkeen, että seuraavissakin tulee tälläsiä propleemia.
Koska en aio katella tollasta, kun se oikeesti kykenis olemaan hiljaakin, jos mä vaan tekisin sille selväksi, että tollasta käyttäytymistä ei vaan katella. Mutta kun on ohjaaja, joka vaan vahvistaa tota toimintoa…… MAMMA PÄÄSTÄ MUT ULOS TÄÄLTÄ voin niin kuvitella sen huutavan ja mä kiltisti tottelen.
Jos en tee tälle nyt ehdotonta loppua, tekee tasan sitä loppuikänsä. Mä en oikeasti voi antaa sen enää ikinä, ikinä käyttäytyä tolla tavalla.
Mä niin tiedän, että vika on mussa suurimmaksi osaksi. Ok, joku koira voisi luonnostaan osata olla ihan rauhassa omassa boksissaan, vaikka vieressä mennään agia, jota eläin rakastaa.
Mutta jos mä toistan saman kuvion aina, kun se rupee metelöimään, niin eiköhän sitä voisi taas peiliin katsoa?
Koira alkaa pitää ääntä (ei mitään sellaista ”collievikinää”, vaan haukkua, komentaa) -> komennan olemaan hiljaa, jolla ei oikeastaan ole mitään vaikutusta asiaan, tai on – koira menee häkin toiseen päähän ja alkaa ehkä jopa haukkumaan entistä enemmän. Mietin, mistä tämä johtuu? Ahdistuu vielä enemmän mun komentamisesta? Kertooko tää taas omaa tarinaansa siitä, että koira ei luottaisi muhun niin hyvin, kuin toivoisin? Ahdistuu mun toiminnasta, tai että meidän suhde ei olis niin täydellinen? Ok, meneekö liian pitkälle..
En vissiin tee tarpeeksi selväksi koiralle mun kantaani tohon möykkäämiseen.
Luovutan.
Otan koiran aika pian häkistä (muka silloin, kun se on hetken hiljaa, vaikka todellisuudessa se aika on varmaan ihan liian lyhyt, että se kerkeisi edes tajuamaaan..) ja alan tekemään sen kanssa jotain. Temppuja, tokojuttuja sun muuta pientä aktivointia. Ruokaa. -> Eli koira saa palkan tästä toiminnasta ja tottakai se silloin käyttäytyy noin.
Koira on mielentilaltaan melko rauhaton, tai siis korkeassa vireessä ja tekee sairaan nopeasti. Samalla se on vilkas ja seurailee toisten menoa agiradalla. Ts. saan koiran vain olemaan hiljaa, milloin se ei enää häiritse toisten treenejä.
Huh, avauduttu. Ja myönnetty ongelmat. En tajua, tän vaiheen piti olla jo mennyttä elämää. Se osasi jo olla rauhassa häkissä ja tsillailla siellä. Ja taas painajainen alkaa.
Oon epäonnistunut tämän suhteen. Ainainen epäonnistuja. Mun ensimmäinen koirakin on suhteellisen samanlainen, tosin sillä tuo ei ole komentamista, vaan just sellasta vikinää. Jotenkin oletan, että sillä se on kiinnni hermoista, soololla jotain dominanssia? Tosin ei kyllä puhtaasti sitäkään… halua mennä liitämään? En edes tiedä näistä aiheista niin paljoa, että kykenisin oikeasti sanomaan syyn yksiselitteisesti ja olemaan varma, että näin se on. Tai sitten se on vaan molemmilla mun opettama tapa?
Vaikeaa, vaikka periaatteessa niin helppoa. Jos vain osaisi olla mustavalkoinen niin monessa asiassa.
Jos jollakin on jotain vinkkejä tai mietteitä aiheesta, otan mielellään vastaan.
Ja älkää ottako mun hirttouhkauksia liian vakavasti, oikeasti rakastan tota eläintä ylikaiken. En vaihtaisi mihinkään, haluan vain oppia opettamaan sille käytöstapoja.

MUT ITE TREENIT OLI TOSI KIVAT ja rata ja Vuorelan Lotta on loistava. Jälleen. En ollutkaan tajunnu, että miten kivoja nää treenit olikaan. Rataantutustumisessa olin jo ihan pihalla ja paniikissa, että me ei osata kyllä nyt yhtään mitään ja tää on ihan sairaan vaikeeta ja kaikkea. Kaikki muut näytti hienoja ohjausjuttuja ja äää:D
No, opinpahan ainakin sikke paljon!!

Ekalla kierroksella en tajunnut tunkea kameraa kellekkään, mutta tokalta kiekalta sit on jotain videomateriaaliakin. Tokalle esteelle pakkovalssi oli ihan supervaikee olevinaan, joten tollaset jutut otetaan nyt harjoitteluun!
Putkelle jaakotus! Olin ihan unohtanut koko ohjausjutun ja se olikin ihan superkiva. Muistan kun painin tän kanssa MY-leirillä. Vitsit, tota pitää ruveta käyttään enempi.
Kasihypylle saatiin semmonen kiva pikkupyöritys, eka meinasin kierrättää kauempaa, mut toi toimi oikeesti ihan semikivasti. Mä olin ihan pihalla, mitä teen, mutta Lotta neuvo hyvin ja jopa tumpelokin tajuaa, miten se ohjausjuttu menee. Soolo on super.
12 tehtiin takaakierto + valssina. Kepeille ei taaskaan osannut hakea??? Mun pitää ilmeisesti treenata noita keppejä hallissa, koska kotona se menee kyllä poikkeuksetta oikeaan väliin.. hmm.
Kepeiltä Aalle oli pitkä matka ja mulle taas vaikea pysyä perässä, suoraa vaan. En saanu enää irtoomaan pussin jälkeen aalle, vaan jäi pari haukkua väliin. Samaan sarjaan, kun meiän normitreeneissä.
20 ja 21 esteille taas pyörittelyharjottelua, tässä vaati paljon treeniä molemmilta, mutta saatiin me muutama onnistunutkin. Näitä treenataan lisää!! Ohjaajalle ja koiralle taas ihan uus juttu.
Puomille haku kahden putken suun välissä ei vois mitenkään onnistua, ei olla ikinä tehty tollasta harjoitusta edes. Putkeenhan se tietty meni!
Hypyillä 27-30 aattelin taas välistävetoja, jotenkin olettanu, että ne on helpoin vaihtoehto, mutta tässäpä taas nähtiin, että vois sitä jotain muutakin opetella. Persjättö tuossa välissä sopi paljon paremmin.
Vikoille hypyille tehtiin taas ihan uus juttu mulle, joku sylkkäriä. Ok, oon mä tottakai tätä tehnyt jotenkin pentumaisesti namin perässä ym, mutta mulle taas tosi vaikeeta olevinaan ohjata. En vapauttanut koiraa tarpeeksi nopeasti, vaan pakotin olemaan hyppäämättä jnejnee. Mutta lopulta tosi kivasti suju sitten!

Ei menty kun paria estettä putkeen, ei olla kovin hyviä vieläkään 8))) Mutta jäi oikeesti niin loistava fiilis treenaamisesta ja aksailusta. Soolon kanssa on niin kiva tehdä. Lopusta huomaa kuitenkin, että se alkaa olemaan aika väsy – koska ei kyennyt lepäilemään välillä rauhassa kunnolla. Mä katselin niin ihaillen niitä, joiden koirat tuli ihan vieressä, vaikka oli irti ja piti ohittaa toinen koira ja tsillaili muutenkin ihan rennosti siinä makaillen kiinnostumatta muista, kun toinen esim. kokoaa häkkiä. Siinä on mulle tavoitetta, että osaisin tehdä mun koirasta sellaisen.
Ja se vielä, että kontaktit se otti tosi hyvin nyt, ei valunu ja silleinsä! 🙂 Jeejee.


ohjaustreenejä from Evie Rekola on Vimeo.


Joulukuussa sitten taas uudelleen, silloin mennäänkin sitten molempina päivinä viikonlopusta! c:

6 vastausta artikkeliin “Lotan valmennus.”

  1. Fantastic job Evie ja Soolo !!! :)) You improve day by day ! Great to see ! :))

  2. TY:) Someway I just felt that its mostly ME, who need lots and lots training.. As today we trained many new things, it was quite difficult but we managed when I understand how to do it :–)

  3. I can understand you quite well ! 😉 After 5 years in agility competitions with Yuki ( her max speed is 3,8 mt per second) it’s a little bit difficult with Elora who runs in 5,4 mt per second !!! I’m always in a wrong position ! :)) But it’s so funny do agility with Elora ! 🙂 Keep up your really nice job with Soolo ! :))

  4. Oh, I have always known that Soolo is also fast, but is it Elora really that fast !! :–D So cool! She doesn’t lose much with bordercollies in time!
    Yees, I also really enjoy to do agility with Soolo:) Keep up you too!!:) I’m waiting for to see you and Elora doing agility here with us, just a couple of months:–)

  5. Thanks Evie 😉 … Really I think If She’s in agility with someone else ( like Tiina…) She will be really GREAT ! 🙂 But … anyway … I’m the handler… poor Elora ! ;))
    Really I hope we can come in may ! My only problem is the cost for the trip … I know we can take 1 or 2 ferry … and I can’t understand by web how expensive they are 🙁 !
    On this link you can see our last competition ranking list 😉
    http://www.modenadog.it/2011/classifiche/10_15rivoli/1s/15_RivoliSAB_JC1.pdf
    Bye from rainy Italy ! Cecilia & Elora

  6. Well, I believe she will be really great also with you!! hahaha, that’s true, so little poor Soolo too.. 😀

    Where to where you will need to go by ferry? I could take a look, if it’s help at all? 😀 Or mean you that they are too expensive:( I don’t have any idea just now where they’s prices are. But I can believe that the trip wouldn’t be cheap at all!

    You were 5th in that competition. Cool! It looks great!!:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *