kalju näyttelyissä ja vikkelä liitelee agissa.

Aktiiviviikonloppu takanapäin! Lauantai aamulla lähdettii veljen kanssa huristelemaan kohti Jyväskylää. Ja tänään sunnuntaina sitten oltiin Lotta Vuorelan agilityvalmennuksessa.

Laauantaina siis oltiin Jyväskylän KV:ssa. Ensin oli muutamat pennut kehässä, sit heti junnu-uroksien vuoro. Kaikki yhdessä kehässä. Soolo seiso tosi hyvin, mutta se juoksuosuus oli jotain ihan kamalaa, toi vilperi taas riehu niin lahjakkaasti.. Miks kaikki muut menee niin nätisti ja meillä riehutaan?? :—D
Jonkin ajan päästä oli oma yksittäisvuoro arvosteltavana. Olin odottanut, että tässä toi osais sentään käyttäytyä juostessa, mutta taas meni aika riekkumiseks. Tai sit vaan jotenkin jännitin ite sitä niin paljon, niin Soolokin reagoi siihen, mut sikailua toi oli :—D. Mutta olipahan sillä ainakin omasta mielestään varmaan tosi kivaa…
Nyt ei sit mennäkkään näyttelyihin ihan heti… pitää todellakin treenata tota juoksemista näyttelykehässä nyt, kun siitä on tullut näköjään vähän ongelmallista ja tota pienoista yli-intoilua. Tai sit käyttää toi parin tunnin lenkillä ennen kehää, jos siit ois jotain apua… :——–))

Tuomarina toiminut Jeff Horswell (Iso-Britannia) ei oikein arvostanut tätä riekkumista, ylläri, joten H napsahti yhdessä vielä vähän kehittymättömän nuoren kanssa. Ja ohan toi aika oikein ton käytöksenkin takia.
Mut mä ajattelin, että toi ois aivan KALJU????
En kumminkaan haluu jäädä ton takia pois, koska menee rahaa ja saapahan ehkä jotain harjotustakin siinä..
Very good coat and enjoying himself too much. Head could be much more (line?? en saa selvää…) but nice ears. Upright front. Throws his legs everywhere. Immature body and topline. Moves too wide behind with poor tail carriage. Coat is very good texture.
Kuvista iso kiitos Jennalle !

Agivalmennus oli tänään ihan huippu jälleen ja saatiin Lotalta hurjasti uusia vinkkejä.
Isoin juttu oli varmaan se, että se sai mut ärisemään tolle ja olemaan tiukka ton huutamisen suhteen. Sain juomapullon, missä vettä ja siitä helppo ruiskuttaa koiran päälle sitä. Soolo kun tykkää vähän huutaa ja ölistä häkissä, kun ei ite pääse menemään. Lotta sit tsemppas mua siinä, että nyt äriset sille kunnolla ja silleen että se luulee, että oon tulossa kuristamaan sen jos toi ei lopu :—DD Mulle ihan hirmu vaikeeta… mutta eipä mun tarvinnutkaan kun kerran tänään mennä häkille, äristä ja suihkuttaa vettä naamaan, niin poika olikin ihan hiljaa koko loppuajan !! Ette voi kuvitella sitä onnellista tunnetta, kun KOIRA OLI HILJAA, vaikka muut meni rataa ja kävin ite tutustumassa johonkin pätkään. Mä en todellakaan ois oottanu, että se kerrasta menis noin perille, mutta tässä täytyy kyllä jatkossakin olla tosi tiukkana nyt.
Oon vaan kokeillu kaikkea palkitsemista, että kun on hiljaa ja sit vähän silleen hissukseen komennellu, et ”voisiks nyt olla pliiis hiljaa….” Mut kun sen täytyy olla ehdoton ja kun tänään taas valastiin vähän mun ajatuksia tosta ääntelystä, niin johan taas lamppu sytty. Mun ei todellakaan tarvi palkkailla sitä siitä hiljaa olemisesta, koska sen pitäs olla itsestäänselvyys muutenkin.
Mut tää oli niin iso helpotus tohon. Nyt kun se on keksinyt, että siellä voiskin huutaa ja sit saa kivasti mammalta huomiota ku on hetken hiljaa…

Mut itse rataan.. Tehtiin kolmen aidan rivillä välistävetoja ja irtoamista sinne viimeiselle takaa. Tätä pitää treenata !! Se viimenen varsinkin.
Toisella pätkällä oli muuri ihan uutena esteenä, sitä mentiin pari kertaa ihan perushyppelynä ja hyvin pomppi yli. Tähän tuli sit valssi ja pakkovalssi seuraavalle esteelle. Kokeiltiin tähän myös pyöritystä.
Saksalaista vois treenata tuossa ja sitä twistiä kanssa, näitä olla tehty juur ollenkaan.

Loppuun vielä pätkä, jossa ensin takaakierto ja sit lähetys pimeeseen putkikulmaan mutkaputkelle ja sen jälkeen persjätöllä toiseen, suoraan, putkeen.

Mulla pitää ohjauksessa kiinnittä tosi moneen seikkaan lisää huomiota. Se KATSE PYSYY KOIRASSA. Voin ohjata koiraa myös vähän kauempaa esteille, että jää koiralle enemmän liikkumatilaa siellä. Valsseissa aikataulutus, ne on aina myöhässä..

Mukana oli myös aivan ihana Soolon serkku Rose (Maple Yard Doomsday) ja Eeva. ((::
OLI VAAN NII KIVAT TREENIT !! :–))) Ja tän jälkeen oli sairaan kiva päästä vielä kasvohoitoon rentoutumaan!

5 vastausta artikkeliin “kalju näyttelyissä ja vikkelä liitelee agissa.”

  1. niiiiiiiiimpäniin ! mut toi kyllä kuvaa, eheheheheee, aika hyvin tota ton liikehdintää, aina joka paikassaa :——-))) mut ehkä se JOSKUS osaa : ))))))))

  2. Hih, aika hauska arvostelu. Enjoying himself too much. 😀 Treeniä vaan niin kyllä se siitä lähtee sujumaan. :-)))

  3. hhaahh, joku muukin on sit vähän naureskellu tuolle :—D Ja eiköhään se, jos nyt vaikka päästäis johonkin mätsäileen taas joskus keväällä ja silleensä !

  4. Pitkästä aikaa lukemassa teiän tekemisiä 🙂 Ja kas täällähän on maininta meistäkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *