04.02.2007, Agility- treeneissä jälleen! :D

  • Laji: Agility
  • Koulutuspaikka: Ratsutalli Aramaran maneesi / JSPKH
  • Häiriötekijät: toiset koirat
  • Motivointiväline: nakin palat


^^ (keltainen)aita – (punainen)aita – Pituus – (punainen)aita & valssaus välissä.
Tänään päästiin taas agilitytreeneihin, pitkästä aikaa. Treenit on olleet tauolla jonkin aikaa. Oli kiva päästä taas pitkästä aikaa kokeilemaan esteitä.

Kun tulimme pihaan, päästin Kingin ulos autosta ja se ihmetteli aluksi, että miksi me tallille tultiin. No, kun alkoi näkyä (ja kuulua!) muita koiria, niin ei enää poika ihmetellyt. Menimme maneesin lähelle ja odottelimme kisaavien treenien loppumista ja meidän treenien alkamista. Sisällä maneesissa Kingi käyttäytyi melko normaalisti (Ääntä kyllä riitti.), olisi mielellään kyllä syönyt hevosenlantaa, mutta sitäpä ei sallittu.

Treenit aloitettiin siten, että ensin jaettiin ihan aloittelevat ja vähän rataa menevät. (näin ainakin käsitin.) Me mentiin Kingin kanssa ns. rataa meneviin. Ensimmäinen este sarja oli helppo, kolme aitaa peräjälkeen. Pidin ensin Kingiä hihnassa, kun vaikutti siltä, että poika saattaisi lähteä karkuteille.
Muutama harjoitus mentiin hihnassa, mutta sitten kun tuli hieman vaikeampia ajattelin, että hihnan kanssa se oli hieman haknalaa ja päätin kokeilla ilman hihnaa, hyvinhän se meni.
Treenien aikana Kingi karkasi ”kunnolla” vain kerran, (muutamia sellaisia kertoja, jolloin se meinasi mennä, mutta tuli melkein heti takaisin oli kylläkin.) silloin se kävi usean koiran luona. Hauskaa tässä oli se, että kun Kingi kävi yhden chihuahuan (jos joku ei tiedä, niin ne on sellaisia todella pieniä koiria.) luona. Kingi jatkoi ”matkaansa”, mutta chihuahua alkoi jahdata Kingiä räksyttämällä ja kun Kingi huomasi tämän, se oli ihan kauhuissaan ja tuli melko pian luokseni. (Kingi katsoi taakseen ja lisäsi vauhtia, näyttäen ihan pelästyneeltä – raukka parka. ;D)

Kingi oli treeneissä mielestäni kuuliaisella päällä, vaikkakin muutaman kerran se yritti karata, mutta tuli sitten ennen kuin pääsi toisien koirien kanssa haistelemaan jo takaisin.
Treeneissä tuli taas huomattua, että koira voisi osata jo paljon enemmän, mutta ohjaaja ei ihan osaa. Valssaus tuli opeteltua melkein kantapään kautta. (kolme eri yritystä koiran kanssa..)
Treeneissä tuli kokeiltua myös seuraamista muiden koirien seurassa, erinomaisestihan tuo meni, kun oli nakkeja palkkiona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *