30.08.2007 – harjoittelua & ulkona oleilua.

Tänään taas harjoiteltiin toko- liikkeitä, alokasluokan liikkeitä hiotaan ja muutenkin perusjuttuja.

Liikeestä maahanmeno & seisominen
Parantunut huimasti, nyt menee jo ilman käsimerkkiä maahan, eli se on mielestäni todella hyvä. Pitää välillä vain muistaa tehdä vielä ”helpompiakin” harjoituksia ja eri tyylillä, ettei poika kyllästy tuohon. Yritin nopeuttaa maahanmenoa palaamalla liikkeen alkuharjoittelu- systeemin, eli namu vasempaan käteen – liikkeelle ja käden kanssa maahan parin askeleen päästä – ja nopeasti! Kyllä se auttoikin. Välillä kokeilin käskyn ja käden kanssa suoraan, ja lopuksi pelkästä käskystä – ja meni todella hyvin!

Liikkeestä seisominen on vähän alkutekijöissä vielä, mutta harjoituksen myötä varmasti parantuu nopeasti, liikkeestä maahanmenonkin on oppinut näin nopeasti jo noin hyvin – jos jollakulla on jotakin hyviä vinkkejä tämän opettamiseen, kuulen mielelläni. 😀 Mutta nyt mennään siten, että vasempaan käteen nami – liikeelle – käsky ja käsi jää pysäyttämään koiran ja jalkani jatkavat pari askelta. 😀 Uskoisin, että koira alkaa pikkuhiljaa pysähtymään jo itsestään, tai nyt se ainakin hiljentää vauhtiaan heti käskyn jälkeen ja pysähtyy hetken päästä, pitää vielä saada se niin, että se pysähtyy heti. 😉
Sivulletulo 
Opetan pojalle nyt ilman takaa kiertoa sivulletulon – näyttää hienommalta ja tulee olemaan nopeampi niin. Hyvässä vauhdissa mennään, ilman seinän avustusta jo, mutka on vielä kovin suuri takana, mutta pienenee varmasti harjoituksen myötä ja nopeutta tulee varmasti vielä paljon lisää.

Seuraaminen 
Huomasin tänään, että ”seuraa” käskyllä Kingi seuraa _todella_ laiskasti, mutta kun aloittaa käskyllä ”mennään” – niin on vauhtia ja iloisuutta enemmän, pitää nyt yrittää muuttaa tuo ”seuraa”- käsky iloiseksi käskyksi, eikä jättää sitä tylsäksi ja tyhmäksi. Seuraamista pitää vielä harjoitella jonkin verran, kyllästyy nimittäin jos mennään pitempiä matkoja ja alkaa haahuilemaan muualle, mutta kyllä se 5-10metriä jaksaa iloisesti seurata. Minun pitää muistaa pitää ne kädet alhaalla, eikä nenässä kiinni. 😀

Vapaahyppy
Päätin nyt sitten lopullisesti, että se meidän vapaahypyn käsky on ”aita”, eikä hyppy, koska sitä käytetään agilityssä. (tai sitten se on hop, tai hyppää, mitä milloinkin suusta tulee radalla. ;D)  Liike menee päivä päivältä paremmin. Nyt Kingi reagoi hyvin ”aita” käskyyn ja hyppää yli, hypyn jälkeen palkitsen Kingin esteen toiselta puolelta ja sen jälkeen vasta siirryn Kingin viereen ja palkitsen. (en ota aina istumista, ettei rupea ennakoimaan.)

Agility – kepit 
Harjoittelin myös keppejä pariin otteeseen, ja hei vähänkö olen tyytyväinen, kun poika meni kepit ”pomppimalla” sukkapallon perässä, ennenhän se on tullut ne hitaasti ja laiskaskosti niin nyt riitti vauhtiakin jo melko paljon, harmi vain ettei lelu kelpaa ”koirien ilmoilla” palkkiona, ainakaan vielä. :<

Harjoittelun jälkeen… 
Hain sisältä kameran, vein agilityesteet autotalliin ja lähdettiin tallomaan peltoa.  Kuviakin tuli räpsittyä ja Kingi sai ihan kunnon sätkyn juosta kaurapellolla- veti siellä ympyrää ja juoksi edestakaisin. 😀 Hauskaa katseltavaa, kun koiraa ei edes näe kunnolla, että missä se menee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *